Beleggen met weinig geld. Kan dat? Enkele opties

Beleggen met weinig geld

One Media is er voor en door ondernemers en consumenten. Om deze reden hebben wij besloten een eenmalige serie over beleggen te publiceren.

Het onderwerp van vandaag op One Media: beleggen met weinig geld. Kan dat? Het korte antwoord is: absoluut. Beleggen kan al vanaf een paar tientjes per maand en als het een maand niet uitkomt dan is dat ook prima.

Hoe beleggen met weinig geld?

Beleggen met weinig geld is vooral een kwestie van beginnen. Open een beleggingsrekening en probeer hier maandelijks een bedrag op te storten. Een bedrag wat jij kunt missen.

Met missen bedoelen we dat je het geld niet op korte termijn nodig hebt, de waarde van je beleggingen kan (en zal) fluctueren. Wat natuurlijk precies de reden is waarom je überhaupt wilt gaan beleggen, maar doe het liever niet met het boodschappengeld voor de volgende maand.

Kan ik beginnen met beleggen met weinig geld?

Beginnen met beleggen met weinig geld is absoluut mogelijk. Zoals hierboven al kort aangestipt is maandelijks beleggen een ideale manier om hiermee te beginnen. Je kunt ervoor kiezen om automatisch een door jou gekozen bedrag te laten incasseren of iedere maand zelf een bedrag over te maken naar je beleggingsrekening.

Een van de partijen waar je kunt beleggen met weinig geld is Brand New Day, hier kan je:

  1. In aandelen beleggen
  2. In obligaties beleggen

Beleggen met weinig geld

Sta je op het punt om online te beleggen met weinig geld? Let dan op de kosten.

Bij sommige partijen betaal je vaste kosten per maand ongeacht het bedrag wat je belegt. Enkele euro’s per maand aan vaste kosten lijkt misschien niet zoveel maar stel je betaalt €2.50 per maand aan vaste kosten en legt €50 per maand in. Op jaarlijkse basis leg je dan €600 in en betaal je €30 aan kosten. Dan betaal je al 5% aan kosten en moet je dus meer dan 5% aan rendement behalen om de kosten eruit te halen. Dat is fors!

500 euro investeren

Liever in een keer 500 euro investeren dan maandelijks een klein bedrag beleggen? Dat is natuurlijk mogelijk. Hier is alleen wel meer risico aan verbonden, dat zit zo:

Als je maandelijks inlegt dan koop je de ene maand – als de koersen wat lager staan – net iets meer aandelen of obligaties voor het bedrag wat je inlegt. De maand erop – als de koersen iets hoger staan – koop je net iets minder aandelen op obligaties voor hetzelfde geld. Uiteindelijk koop je op deze manier tegen een mooie gemiddelde prijs.

Op het moment dat je in een keer een groter bedrag investeert heb je kans dat je op een gunstig moment koopt (als de koersen laag staan) maar ook dat je op een ongunstig moment koopt (als de koersen hoog staan). Iets om rekening mee te houden!

Lees ook ons artikel over veilig beleggen.

Disclaimer: De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Dit geldt ook voor automatisch beleggen.

Copyright © One Media