3 redenen om aan de slag te gaan met video

3 redenen om aan de slag te gaan met video

Productvideo’s, uitleganimaties, bedrijfsfilms, TV commercials, advertenties op sociale media, de mogelijkheden voor het laten maken van een video zijn eindeloos.

Hoewel het merendeel van de marketeers aangeeft een positieve ROI te zien bij de inzet van video, zijn sommige bedrijven nog wat terughoudend om video volledig in hun marketingstrategie te integreren.

De reden?

Vaak komt deze aarzeling voort uit de misvatting over het video productieproces: te duur, tijdrovend en daarmee onhaalbaar.

Gelukkig is dit niet echt waar.

3 redenen om te investeren in videoproductie

In dit artikel benoemen we de belangrijkste redenen waarom bedrijven moeten blijven investeren in videoproductie, of het nu gaat om het intern produceren van video of met de hulp van een externe deskundige zoals One Media.

De statistieken spreken voor zich

Bedrijven baseren hun beslissingen (gelukkig) niet meer op buikgevoel maar op data. De data wat betreft video spreekt voor zich:

  • Video wordt meer gedeeld dan zowel tekst als statische afbeeldingen.
  • De meerderheid van de mensen wil dat merken meer video's produceren.
  • De meerderheid van de marketeers geeft aan dat video de drijvende kracht is achter website verkeer.
  • De conversieratio's stijgen wanneer video op landingspagina's wordt weergegeven.

Van een grotere betrokkenheid tot meer verkeer en meer conversies, statistieken zoals deze bevestigen dat video het soort resultaten genereert waar bedrijven voortdurend naar streven.

Lage toetredingsdrempel

De toetredingsdrempel voor videoproductie is, met een beetje basiskennis en een videocamera kan iedereen video's maken. Kijk maar naar het aantal video’s wat per minuut op YouTube wordt geüpload, dit zijn echt niet allemaal professionals. Natuurlijk varieert de kwaliteit van video’s maar al doende leert men.

En mocht je een beetje budget hebben maar geen tijd, kies dan voor een videoproductie bedrijf. De kosten liggen vaak een stuk lager dan je verwacht! En nee, dat gaat niet ten koste van de kwaliteit. Op deze manier kun je consistent goede video's laten produceren, zelfs als je team weinig tot geen ervaring met videoproductie heeft.

Één video voor meerdere kanalen

Het mooie van videoproductie is dat het beeldmateriaal dat je van één shoot krijgt, nu en later kan worden gebruikt voor meerdere kanalen, op een landingspagina, in advertentiecampagnes of bijvoorbeeld in een post op sociale media.

Dus als je een video voor YouTube filmt, deel deze video dan – met eventueel een paar kleine aanpassingen – ook op Instagram, Facebook, Twitter, je website en andere kanalen.

Kortom, of je nu videoproductie in eigen beheer wilt houden of met een derde partij wil werken, investeren in video content is een strategische zet voor bedrijven van elke omvang en branche.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat het nu gemakkelijker dan ooit tevoren is om video's te produceren.