Adverteren Algemeen Dagblad (AD)

 • Algemeen Dagblad (AD)
 • Diverse subedities
 • Enorm bereik > 1,1 miljoen
adverteren-algemeen-dagblad-ad
dpg media kranten

Wil jij ook adverteren in het AD?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het Algemeen Dagblad (AD) is de grootste en meest gelezen krant van Nederland. Het is een ochtendkrant die voorziet in landelijk en regionaal nieuws en actualiteiten. Naast het sterke nieuwskatern staat het AD ook bekend om de dagelijkse sportkrant met onder andere sportnieuws uit de regio.

Kosten en tarieven adverteren AD

De kosten en tarieven voor adverteren in het AD zijn afhankelijk van je wensen. Allereerst is er een onderscheid tussen commerciële advertenties, personeelsadvertenties en familieberichten.

Voor een personeelsadvertenties betaal je net iets meer dan voor commerciële advertenties. De kosten voor het plaatsen van een familiebericht liggen een stuk lager.

Kosten commerciële- en personeelsadvertenties in het AD

In onderstaande tabel een indicatie van de kosten voor het plaatsen van een commerciële of personeelsadvertentie in het Algemeen Dagblad.

Kosten adverteren AD  Commerciële advertenties Personeelsadvertenties
2/1 pagina vanaf €38.000,- vanaf €41.000,-
1/1 pagina vanaf €23.500,- vanaf €25.500,-
1/2 pagina vanaf €16.000,- vanaf €17.500,-
2/5 pagina vanaf €13.000,- vanaf €14.000,-
1/4 pagina vanaf €8.500,- vanaf €9.500,-
1/5 pagina vanaf €7.500,- vanaf €9.000,-
1/7 pagina vanaf €5.000,- vanaf €5.500,-
1/8 pagina vanaf €4.500,- vanaf €5.000,-
1/10 pagina vanaf €3.500,- vanaf €3.750,-
1/14 pagina vanaf €2.500,- vanaf €2.750,-
1/20 pagina vanaf €2.000,- vanaf €2.250,-
1/40 pagina vanaf €1.000,- vanaf €1.250,-

Naast het plaatsen van een advertentie in de hoofdeditie van het Algemeen Dagblad (AD) die landelijk wordt verspreid is het ook mogelijk om een advertentie te plaatsen in een van de subedities van het AD:

 • AD De Dordtenaar / AD Rivierenland
 • AD Groene Hart
 • AD Haagsche Courant
 • AD Magazine
 • AD Rotterdams Dagblad
 • AD Utrechts Nieuwsblad / AD Amersfoortse Courant

Wat is de doelgroep van het AD?

Het AD positioneert zichzelf als zijnde een krant voor de gemiddelde Nederlander, de Nederlander die niet alleen wilt weten wat er gebeurt in de regio, het land en daarbuiten maar dit ook wilt begrijpen. Verder staat het AD bekend om het uitgebreide sportkatern en de nodige dosis entertainment. In het weekend is daar het AD magazine om je het weekendgevoel te geven, het AD magazine is een lifestyle magazine en omvat net als andere zaterdagbijlagen artikel over mode en interieur, reizen, uitgaan en eten en drinken.

Adverteren in AD De Dordtenaar / AD Rivierenland

In Dordrecht en de nabije omgeving verschijnt iedere dag AD De Dordtenaar en in Rivierenland. Dit katern biedt iedere dag het laatste sport- en ander nieuws uit de omgeving.

Wilt u adverteren in AD De Dordtenaar? Neem dan contact met ons op via 020 210 1770 of stuur een bericht naar info@onemedia.nl. Vaak kan jij via ons profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Deze editie wordt verspreid in:

 • Zuid-Holland: Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.
 • Noord-Brabant: Altena
 • Utrecht: Vijfheerenlanden
 • Gelderland: West Betuwe

Reclame in AD Groene Hart

AD Groene Hart bestaat uit drie lokale edities:

 1. Alphen aan den Rijn: Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop.
 2. Woerden: Bodegraven-Reeuwijk, De Ronde Venen, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater en Woerden.
 3. Gouda: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Lopik, Oudewater, Waddinxveen en Zuidplas.

Iedere editie voorziet de lezer van het laatste (sport)nieuws en de ontwikkelingen uit de omgeving.

Adverteren in AD Haagsche Courant

Ook de Regio Den Haag heeft een editie, welke onderverdeeld is in 4 lokale edities:

 1. Stad: Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar.
 2. Westland: Westland.
 3. Delft: Delft, Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp.
 4. Zoetermeer: Alphen aan den Rijn, Lansingerland, Zoetermeer en Zoeterwoude.

Wil jij adverteren in AD Haagsche Courant? Neem dan contact met ons op via 020 210 1770 of stuur een bericht naar info@onemedia.nl. Vaak kan jij via ons profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Adverteren AD Rotterdams Dagblad

De Rotterdamse editie van het AD heeft maar liefst 5 lokale subedities:

 1. Stad: Albrandswaard, Barendrecht, Lansingerland, Ridderkerk, Rotterdam en Zwijndrecht.
 2. Oost: Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard en Rotterdam.
 3. Voorne Putten: Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne.
 4. Waterweg: Maassluis, Midden-Delfland, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen.
 5. Hoeksche Waard: Hoeksche Waard.

AD Utrechts Nieuwsblad / AD Amersfoortse Courant

Het AD in de omgeving Utrecht / Amersfoort is onderverdeeld in 4 lokale edities:

 1. Stad: Stichtse Vecht, Utrecht en Wijdemeren.
 2. Zuid: Culemborg, Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden.
 3. Oost: Bunnik, De Bilt, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Woudenberg en Zeist.
 4. Amersfoortse Courant (hoofdeditie): Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunnik, Bunschoten, Culemborg, De Bilt, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Nieuwegein, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vijfheerenlanden, Wijdemeren, Wijk bij Duurstede, Woudenberg en Zeist.

Reclame in AD magazine

Net als iedere andere krant heeft ook het AD een zaterdagbijlage, het AD magazine verschijnt wekelijks op zaterdag en heeft een bereik van meer dan 1.250.000. Dit biedt mooie mogelijkheden voor adverteerders om een breed publiek te bereiken. De kosten en tarieven variëren van +/- €10.000 tot zo’n €45.000.

Bereik Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad heeft het grootste bereik van alle dagbladen in Nederland en genereert een dagelijks bereik van ruim boven de 1 miljoen.

Wil jij ook adverteren in het AD?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020 210 1770 of stuur een bericht naar info@onemedia.nl voor een onafhankelijk advies. Wij helpen je graag verder, of je nu enkel print advertenties wilt inzetten of liever een combinatie maakt tussen print en online advertenties bij DPG.

+ Is print media nog van deze tijd nu het ook mogelijk is om tegen relatief lage kosten zichtbaar te zijn op social media platforms als Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, Twitter, Snapchat, YouTube en Pinterest?

– Onze specialisten zijn er van overtuigd dat ook in deze steeds digitaler wordende wereld print een mooie aanvulling kan zijn voor je bedrijf. Voor veel van onze klanten zetten wij print media in om de online kanalen te ondersteunen, met succes. De inzet van print zorgt ervoor dat de online acquisitiekosten dalen, met andere woorden het maakt het makkelijker om online leads en/of klanten te werven.

+ Wij zitten in de oriënterende fase en weten nog niet precies welk mediakanaal wij willen inzetten. Kunnen jullie ons daarbij helpen?

– One Media is jouw partner voor alle media. Wij laten bedrijven groeien door de inzet van diverse mediakanalen, van print media tot influencer, van buitenreclame tot radio. Bij ons zul je nooit het gevoel krijgen “Wij van Wc-eend adviseren: Wc-eend”. Wij gaan voor het beste resultaat voor onze klanten, het kan zomaar zijn dat je binnen komt met het idee om online te adverteren en vervolgens eindigt met een TV reclame omdat dit beter past bij jouw specifieke doelstellingen.

+ Wij willen graag adverteren in het Algemeen Dagblad maar nog niet door middel van welk formaat. Kunnen jullie ons hierin adviseren?

– Zeker, afhankelijk van het doel van je campagne en vooral ook hoe je wilt dat de uiting eruit ziet bepalen we het meest geschikte formaat voor je advertentie.