Buitenreclame

Benieuwd welke buitenreclame deals er nu worden aangeboden op A-locaties?

 • Buitenreclame is vaak voordelig
 • Fijnmazige geografische targeting
 • Nationaal, regionaal & landelijk mogelijk
buitenreclame
buitenreclame betekenis

Buitenreclame offerte nodig?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is buitenreclame?

Buitenreclame is adverteren in de publieke leefruimte via bijvoorbeeld billboards, banners of reclameborden op een gevel of bedrijfspand. Via buitenreclame kunnen bedrijven in zeer korte tijd hele grote groepen Nederlanders verspreid door het land bereiken. De uitingen van buiten reclame zijn tevens zeer divers.

Buitenreclame is er in allerlei formaten, digitaal en statisch.

Buitenreclame betekenis

Buitenreclame betekent losstaande reclameborden of reclame objecten die aan gebouwen in de openbare ruimte zijn bevestigd. Buitenreclame kan korte of lange tijd worden ingezet en is er in iedere soort en maat. Het formaat en het geschatte totale bereik is bepalend voor het tarief van buitenreclame.

buitenreclame kosten

De geschiedenis van buitenreclame gaat helemaal terug naar de Romeinse tijd. Het oudste type buitenreclame is belettering op winkels. Denk hierbij aan een uithang- of reclamebord op winkels.

De meest populaire vorm van buiten reclame zijn overigens de billboards. Dit zijn door hun bereik zeer effectieve reclameborden die vaak langs snelwegen of in grote steden worden geplaatst.

Buitenreclame voorbeelden

 • Abri (bushokjes)
 • Billboard
 • Fietsreclame
 • Freesletters
 • Taxireclame
 • Gevelreclame
 • Steigerdoekreclame
 • Stoepborden
 • Luchtreclame
 • Lichtreclame / LED lichtbakken
 • Reclamezuilen
 • Snelwegreclame
 • Mupi reclame
 • Vrachtwagenreclame

Buitenreclame kosten

Een veelgestelde vraag bij ons buitenreclame bedrijf is wat uiteindelijk een goede zichtbaarheid en dus buitenreclame kosten zal. De kosten variëren van €1.000,- voor een hyper-lokale buiten reclame campagne, tot aan tienduizenden euro's voor een zeer uitgebreide nationale campagne, zoals in het tabel hieronder is te zien.

Kosten buitenreclame  1 week adverteren 2 weken adverteren
4 mln. personen bereik €100.000,- €170.000,-
5 mln. personen bereik €120.000,- €204.000,-
6 mln. personen bereik €135.000,- €229.500,-

*Kosten kunnen fluctueren, het is daarom raadzaam een actuele en vrijblijvende offerte op te vragen via info@onemedia.nl.

Wat kost mijn buitenreclame?

Hoeveel jouw buitenreclame kost hangt af van verschillende factoren. Factoren die onder andere invloed hebben op de kosten zijn: het aantal in te zetten billboards, de periode waarin je wil adverteren (in de zomerperiode is het over het algemeen iets voordeliger) en de locatie van de billboard(s).

Uiteraard is ook de looptijd van de campagne van grote invloed en of je uitingen digitaal worden getoond of dat er doeken moeten worden gehangen (montage).

Reclameborden buiten

One Media is één van de snelstgroeiende buiten reclame bedrijven en gespecialiseerd in OOH (out of home) en DOOH (digital out of home) campagnes. Met een campagne van ons buitenreclame bedrijf heeft toegang tot honderden locaties in Nederland, waardoor er met reclameborden buiten meer dan 19 miljoen contacten kunnen worden gerealiseerd. Dankzij strategische partnerships met dataspecialisten kan One Media de meest effectieve DOOH campagnes opzetten tegen een verrassend lage prijs.

One Media, #1 in outdoor reclame

One Media richt zich op de beste outdoor reclame locaties van Nederland. Denk hierbij aan abri's bij drukke wegen en bij belangrijke voorzieningen. Kortom, op A-locaties dus. Als onafhankelijk adviseur kijken we altijd naar het beste rendement voor jouw buitenreclame campagne, of dit nu mupi's, zuilen of billboards zijn, One Media realiseert dankzij haar complete netwerk altijd het beste bereik en de meeste impact, en dat tegen de laagst mogelijke reclame kosten.

Buitenreclame heb je in vele verschillende formaten, waarbij ook de afdrukkwaliteit een belangrijk element is. Want hoewel wij als mediabureau met veel expertise een strategisch mediaplan voor jouw campagne opstellen, is ook de creativity van de buiten reclame zelf van essentieel belang. Als je eenmaal hebt besloten buiten reclame als marketingmiddel in te zetten, wil je immers ook dat het er perfect uitziet.

buitenreclame voorbeelden

Belangrijk te benadrukken dat onze marketeers de kwaliteit van jouw buiten reclame altijd op de eerste plaats zetten. Hiervoor werken wij met de beste drukkers van Nederland, die ruime ervaring hebben met het bedrukken van zowel kleine als grote campagnes, van marktleider tot start-up en van reclamebord tot digitale frames bij tankstations. Kortom, wij werken net zo graag aan een massamedium als aan drukwerk voor een kleiner MKB bedrijf.

Outdoor reclame is enorm effectief

Buitenreclame is één van de oudste marketingvormen. Hierdoor wordt buiten reclame soms als ouderwets gezien, iets wat geheel onterecht is. Goed geproduceerde buiten reclame biedt namelijk talloze voordelen. Behalve het feit dat buiten reclame snel en vakkundig kan worden geproduceerd zorgen ze ook voor een duidelijk marketingeffect, naamsbekendheid en een positieve impact op het imago van een bedrijf, maar ook lead generatie en directe sales.

Outdoor reclame maakt mensen nieuwsgierig naar jouw product of dienst en versterkt de aanwezigheid van jouw merk. Daarnaast creëert het ook een eerste indruk van je merk, en is het een geweldige manier om evenementen, speciale aanbiedingen of nieuwe producten via onze buitenreclame deals te lanceren. Want in een wereld die gedomineerd wordt door schermen, valt buiten reclame van JCDecaux, Centercom, Exterion Media & co enorm op. Of dit nu in Baarn, Dordrecht, Nieuwegein, of Amsterdam Schiphol is: outdoor wérkt!

Kortom, wil je beginnen met outdoor advertising, dan ben je bij ons op het juiste adres. Een reclamebord in een winkelcentrum, advertising in een bushokje of displays verspreid over heel Nederland, One Media heeft als onafhankelijk adviseur toegang tot de laagste tarieven en profiteer je maximaal van last-minute deals.

buitenreclame bedrijf

Meer weten over buitenreclame? Neem op via info@onemedia.nl voor meer informatie.

Wanneer je nu adverteren wilt in plaatsen als Amsterdam, Amstelveen of Rotterdam: ons creatieve team is altijd instaat tot opvallende en sympathieke guerilla marketing ondersteund met een uitgekiend mediaplan. 

Ook voor online marketing ben je bij reclamebureau One Media aan het juiste adres, denk aan:

 • Social media marketing (Facebook, YouTube, TikTok)
 • Search Engine Optimization (SEO)
 • Google Ads (SEA)
 • Content creatie (bijv. blog berichten &

Veelgestelde vragen (FAQ)

+ Wat is de minimale resolutie van buiten reclame?

— De minimale resolutie van buiten reklame is afhankelijk van het type buitenreclame dat je inzet. Je kunt je vast voorstellen dat er verschillende eisen en formaten zijn voor stickers, posters, schermen, (gevel)spandoeken etcetera.

+ Welke bedrijven kiezen voor buitenreclame?

— Waar buitenreclame vroeger vooral werd ingezet door grote multinationals kent inmiddels ook de MKB'er met een goedlopende webshop de voordelen van buitenreclame. One Media doet dan ook projecten voor een grote diversiteit aan bedrijven, zowel in de B2B als B2C markt.

+ Ontvang ik een overzicht van mijn reclame campagne?

— Zeker, en deze is inclusief geschatte bereikcijfers.

+ Wat kost jullie online marketing service?

— Dit varieert ook, maar wij beiden al services aan vanaf €250 per maand.

+ Kunnen jullie ook mijn buitenreclame ontwerp verzorgen?

— Dit kan onze in-house grafisch ontwerp afdeling zeker voor je doen. One Media is een one-stop shop.

Buitenreclame

Guerilla marketing idee: wildplakken op displays

Duik in de dynamische wereld van buitenreclame en verlevendig het straatbeeld. Van kleurrijke posters die de aandacht trekken tot stijlvolle stoepborden voor de horeca. Onze kioskvlaggen wapperen uitnodigend en onze displays vestigen de aandacht op uw boodschap. Overweeg je guerilla marketing? Wij zijn je beste mediabureau: van rotondes tot wildplakken, wij weten wel hoe we kunnen opvallen met de beste buitenreclame locaties. Onze vloerstickers wijzen de weg tijdens evenementen en de diverse papierformaten van onze brochures bieden voor elk wat wils. Met Vistaprint kwaliteit en heldere communicatie via onze klantenservice, is je promotiemateriaal in goede handen. Vinyl of papier, we brengen je merk tot leven.