wervingsvideo laten maken

Wervingsvideo
laten maken

Bedrijven die een bedrijfsfilm als wervingsvideo laten maken zijn niet op zoek naar gemiddeld talent. Nee, zij zoeken de beste mensen in de markt! En dit zijn niet de mensen die uren op vacaturebanken rondklikken natuurlijk. Deze mensen worden vaak gevraagd. Daarom willen bedrijven bij deze mensen op de radar komen middels een keigoeie recruitmentvideo, ook wel een vacaturevideo genoemd.

Recruitment en wervingsvideo's zijn vaak essentieel voor recruiters en bedrijven in zeer competitieve markten. Wij hebben er al talloze gemaakt en weten wat werkt voor de branche waarin jij actief bent. Want het is en blijft maatwerk. Contact ons daarom zeker met jouw uitdaging en laat je verrassen door de recruitmentvideo voorbeelden uit onze portfolio.

wervings video laten maken

Wat is een wervingsvideo?

Een wervingsvideo, door recruiters meestal een recruitment video genoemd, is een professionele bedrijfsfilm die bedrijven laten maken om nieuw personeel te laten werven voor hun onderneming. De meeste wervingsvideo formats bestaan uit medewerkers die laten zien hoe hun functie eruit ziet en waarom het werken juist daar leuk is. Een leuk kijkje in de keuken dus!

Denk bijvoorbeeld aan het succesvolle format Werken bij Defensie, waarin de mannen en vrouwen van Defensie laten zien hoe hun werkdag eruit ziet en wat het werk spannend of juist leuk maakt. Nieuwe talenten zien zo meteen of ze een klik hebben met de voorgestelde collega's en natuurlijk de bedrijfscultuur en werkzaamheden.

wervingsvideo laten maken kosten

Zo'n wervingsvideo bespaart de HR-afdeling dus gigantisch veel werk. De uitspraak dat 30 seconden video vaak meer zegt dan 1.000 woorden is voor een recruitmentvideo zeker van toepassing. En laten we eerlijk zijn, niemand leest een toelichting van 1.000 woorden op een vacature. Voor een goede wervingsvideo duik je niet de set op, maar juist de werkvloer, onderweg of in huiselijke sfeer.

Via creative storytelling zien potentiële sollicitanten toekomstige collega's in een niet-werkgerelateerde omgeving. Het filmen van medewerkers in zijn vrije tijd kan een zeer sterk beeld opleveren. Je wervingsvideo wordt veel persoonlijker en daardoor ook nog leuker om naar te kijken. In combinatie met een slimme verspreiding door onze specialisten kun je rekenen op veel sollicitanten.

Waarom wervingsvideo's slim zijn

Zoals we weten is het niet makkelijk om specifiek of specifiek goed personeel te vinden. Daarnaast kost het veel tijd om vacatures op de juiste plaatsen te krijgen, wat vaak ook nog een enorme investering vergt. Een wervingsvideo kost weliswaar de nodige productiekosten, maar door de voordelen van videoverspreiding vaak onder de streep toch goedkoper. Zeker als je je wervingsvideo als virale content gaat inzetten via social media.

De meeste bedrijven laten wervingsvideo's tussen de 30 en 60 seconden produceren. Dit is de snackable content lengte die op social en online goed werkt. Daarbij geven de media consultants je tips waar je de video kunt verspreiden, of doen zelfs de hele planning voor je, zodat de clicks en views gegarandeerd zijn. In ons team zitten strategen met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van videomarketingstrategie.

Wervingsvideo laten maken kosten & offerte

Een veelgestelde vraag is wat zo'n wervings video laten maken kosten zal. Het goede nieuws: je kunt jouw wervingsvideo offerte zo goedkoop (of duur) maken zoals je zelf wilt. Bepalende elementen zijn het type script, type productie (met of zonder dronevideo of presentator) en hoelang de cameramensen nodig hebben. Hieronder een indicatie.

Kostenplaatje wervingsvideo Kosten wervingsvideo Meerkosten presentator
30 seconden wervingsvideo € 500,- € 325,-
60 seconden wervingsvideo € 650,- € 425,-
90 seconden wervingsvideo € 750,- € 500,-

Een vacaturevideo laten maken scoort 

Het antwoord op waarom bedrijven een vacaturevideo laten maken, is het eigenlijk hetzelfde op waarom bedrijven video's laten maken: video werkt. Geen wonder dat platforms als Facebook, Instagram en LinkedIn prioriteit geven aan video content, in plaats van statische memes en foto's. Hierdoor krijgt video content een organische boost, oftewel: gratis extra bereik. Daarnaast vinden we als consument video gewoon leuker om naar te kijken.

Wervingsvideo laten maken

Net zoals iedere productie zijn er ook voor een geslaagde wervingsvideo 5 gouden basisregels:

  1. Denk heel (héél) goed na over he belangrijkste doelstellingen
  2. Laat je wervingsvideo maken in 3 versies voor A/B-testing
  3. Geef een rol aan leuke of interessante werknemers
  4. Zorg voor een hele duidelijke call to action (CTA)
  5. Regel je distributie voor maximaal succes

De bovenstaande tips lijken redelijk voor de hand liggend, maar in veel recruitmentvideo's die we zien wordt het doel vaak voorbijgeschoten. En dat is jammer, want dan kan een campagne weggegooid geld zijn en belangrijke leads worden gemist. Vandaar dat deze tip op 1 staat. Zet daarom altijd als eerste een heldere doelstelling uiteen.

Als je een wervingscampagne gaat maken voor een nieuwe functie dan maak je bijvoorbeeld een hele andere recruitmentvideo dan dat je een grotere naamsbekendheid wilt creëren, wat onderdeel zal zijn van Employer Branding. En dit heeft ook impact op je distributiestrategie. Want het type content voor een wervingsvideo binnen een Facebook campagne zal heel anders worden gemaakt dan een vacaturevideo die op de vacaturepagina binnen je website wordt gepubliceerd.

Kortom, voor welk doel wil je een wervingsvideo laten maken? Een belangrijke vraag, want dit bepaalt dus de invulling van je video én het uiteindelijke succes. Gelukkig kun je vertrouwen op de video consultants van One Media, die het hele traject – van idee tot productie en distributie – graag voor je uitvoeren. Vraag ons daarom naar onze showreel cases van vergelijkbare bedrijven uit jouw branche.

..One Media: van showreel tot recruitment video

bedrijfsvideo consultant

Geschreven door wervingsvideo consultant Olivier van Dam en geupdate in augustus 2020. One Media is gespecialiseerd in aantrekkelijke wervingsvideo's voor zowel grote als kleine bedrijven. Als producer maken wij het draaiboek, produceren wij de video en doen wij de editing (monteren) van film en animaties. Heb je feedback of wil je overleggen met onze video crew? Contact Olivier dan via olivier@onemedia.nl.