Wervingsvideo
laten maken

wervingsvideo laten maken

Vragen? Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het gaat nu meer dan ooit om het aantrekken van de juiste kandidaten voor je organisatie, je kunt een bedrijfsfilm of wervingsvideo laten maken om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij toptalent.

De banen markt is competitief, waar je vroeger wegkwam met een advertentie in de krant, het plaatsen van een vacature op een online vacaturebank of het delen van een vacature op je social platforms is dat nu niet meer voldoende. Het inzetten van video wordt steeds gebruikelijker en noodzakelijker, LinkedIn durft zelfs het volgende te stellen:

“Om mensen te bereiken – vooral degenen die je voor je bedrijf wilt aantrekken – moet video een integraal onderdeel zijn van je wervingsstrategie.”

Recruitment en wervingsvideo's zijn essentieel voor recruiters en bedrijven in zeer competitieve markten. One Media is specialist op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, inmiddels zijn wij honderden video's verder en weten wij hoe we jouw doelgroep moeten aanspreken, ongeacht in welke branche jij actief bent. Neem contact met ons op en laat je verrassen door de recruitment video voorbeelden uit ons portfolio.

Wervingsvideo laten maken kosten & offerte

Een veelgestelde vraag is wat zo'n wervings video laten maken kosten zal. Het goede nieuws: je kunt jouw wervingsvideo offerte zo goedkoop (of duur) maken zoals je zelf wilt. Bepalende elementen zijn het type script, type productie (met of zonder drone video of presentator) en hoelang de cameramensen nodig zijn. Hieronder een indicatie.

Kostenplaatje wervingsvideo Kosten wervingsvideo Meerkosten presentator
Wervingsvideo standaard €1.850,- €100,- per uur
Wervingsvideo standaard + €3.250,- €100,- per uur
Wervingsvideo maatwerk €5.500,- €100,- per uur

Wat is een wervingsvideo?

Een wervingsvideo, door recruiters meestal een recruitment video genoemd, is een professionele bedrijfsfilm die bedrijven laten maken om nieuw personeel te laten werven voor hun onderneming. De meeste wervingsvideo formats bestaan uit medewerkers die laten zien hoe hun functie eruit ziet en waarom het werken juist daar leuk is. Een kijkje in de keuken dus!

Denk bijvoorbeeld aan het succesvolle format Werken bij Defensie, waarin de mannen en vrouwen van Defensie laten zien hoe hun werkdag eruit ziet en wat het werk spannend en interessant maakt. Nieuwe talenten zien zo meteen of ze een klik hebben met de voorgestelde collega's en natuurlijk de bedrijfscultuur en werkzaamheden.

wervingsvideo laten maken kosten

Een wervingsvideo bespaart HR-afdelingen gigantisch veel werk. De uitspraak dat 30 seconden video vaak meer zegt dan 1.000 woorden is op een recruitmentvideo zeker van toepassing. En laten we eerlijk zijn, niemand leest een toelichting van 1.000 woorden op een vacature. Voor een goede wervingsvideo duik je niet de set op, maar juist de werkvloer, onderweg of in huiselijke sfeer.

Via creative storytelling zien potentiële sollicitanten toekomstige collega's in een niet-werkgerelateerde omgeving. Het filmen van medewerkers in zijn vrije tijd kan een zeer sterk beeld opleveren. Je wervingsvideo wordt persoonlijker en daardoor leuker om naar te kijken. In combinatie met een slimme verspreiding door onze specialisten kun je rekenen op veel meer sollicitanten.

Waarom wervingsvideo's slim zijn

Zoals we weten is het niet makkelijk om specifiek of goed personeel te vinden. Daarnaast kost het veel tijd om vacatures op de juiste plaatsen te krijgen, wat vaak ook nog een enorme investering vergt. Een wervingsvideo kost weliswaar de nodige productiekosten, maar door de voordelen van videoverspreiding is het vaak onder de streep toch goedkoper. Zeker als je je wervingsvideo zo insteek dat er kans is dat deze viraal gaat op social media.

De meeste bedrijven laten wervingsvideo's tussen de 30 en 60 seconden produceren. Dit is snackable content die op social en online goed werkt. Daarbij geven de media consultants je tips waar je de video kunt verspreiden, of doen zelfs de hele planning voor je, zodat de clicks en views gegarandeerd zijn. In ons team zitten strategen met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van videomarketingstrategie.

Een vacaturevideo laten maken scoort 

Het antwoord op waarom bedrijven een vacaturevideo laten maken, is het eigenlijk hetzelfde op waarom bedrijven video's laten maken: video werkt. Platforms als Facebook, Instagram en LinkedIn prioriteit geven aan video content, in plaats van statische memes en foto's. Hierdoor krijgt video content een organische boost, oftewel: gratis extra bereik. Daarnaast vinden we als consument video simpelweg leuker om naar te kijken.

https://youtu.be/dbwbx_jobV8

Wervingsvideo laten maken

Net zoals iedere productie zijn er ook voor een geslaagde wervingsvideo 5 gouden basisregels:

  1. Denk heel (héél) goed na over je belangrijkste doelstelling
  2. Laat je wervingsvideo maken (indien je budget dit toelaat) in meerdere versies voor A/B-testing
  3. Zet echte medewerkers in in plaats van acteurs, zo kom je veel authentieker over
  4. Zorg voor een duidelijke call to action (CTA)
  5. Denk na over de distributie van je video voor maximaal succes

Bovenstaande tips lijken redelijk voor de hand liggend, maar veel recruitmentvideo's schieten hun doel voorbij. En dat is jammer, want dan kan een campagne weggegooid geld zijn en belangrijke leads worden gemist. Vandaar dat deze tip op 1 staat. Zet daarom altijd als eerst een heldere doelstelling uiteen.

wervings video laten maken

Als je een wervingscampagne gaat maken voor een nieuwe functie dan maak je een hele andere recruitmentvideo dan dat je een grotere naamsbekendheid wilt creëren, wat onderdeel is van je Employer Branding strategie. Dit heeft ook impact op je distributiestrategie. Het type content voor een wervingsvideo binnen een Facebook campagne zal heel anders worden gemaakt dan een vacaturevideo die op de vacaturepagina binnen je website wordt gepubliceerd.

Kortom, voor welk doel wil je een wervingsvideo laten maken? Een belangrijke vraag, want dit bepaalt dus de invulling van je video én het uiteindelijke succes. Gelukkig kun je vertrouwen op de video consultants van One Media, die het hele traject – van idee tot productie en distributie – graag voor je uitvoeren. Vraag ons daarom naar onze showreel cases van vergelijkbare bedrijven uit jouw branche.

One Media: van showreel tot recruitment video

bedrijfsvideo consultant

Geschreven door wervingsvideo consultant Olivier van Dam en geupdate in april 2022. One Media is gespecialiseerd in aantrekkelijke wervingsvideo's voor zowel grote als kleine bedrijven. Als producer maken wij het draaiboek, produceren wij de video en doen wij de editing (monteren) van film en animaties. Heb je feedback of wil je overleggen met onze video crew? Contact Olivier dan via olivier@onemedia.nl.