Kosten Adverteren Krant

 • Gerichte targeting
 • Enorm bereik
 • Hoge attentiewaarde
kosten adverteren krant
adverteren in de krant

Wil jij adverteren in de krant?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Marketing is drastisch veranderd sinds de komst van internet maar er zijn genoeg redenen om een deel van je marketingbudget te besteden aan krantenadvertenties. Kranten zijn nog altijd relevant als het gaat om het bereiken van een bepaald type consument, iedere krant heeft een eigen specifieke doelgroep. Ook bereik je consumenten door middel van krantenadvertenties in een voor hen vertrouwde omgeving wat een positieve impact heeft op de resultaten van je campagne.

Onderzoek wijst keer op keer uit dat adverteren in de krant de algehele effectiviteit van campagnes verhoogt.

Wat kost adverteren in de krant?

De kosten en tarieven voor advertenties in de krant zijn sterk afhankelijk van het type krant waarin je wilt adverteren. Adverteren in een lokale krant een stuk goedkoper dan adverteren in een van de landelijke kranten.

Kosten adverteren krant  1 pagina 1/2 pagina
Lokale krant (Haarlems Dagblad, Utrechts Nieuwsblad etc.) vanaf € 350,- vanaf € 150,-
Regionale krant (Noord-Hollands Dagblad, NRC, Parool) vanaf € 3.500,- vanaf € 2.500,-
Landelijke krant (NRC, Telegraaf, Algemeen Dagblad, Volkskrant, FD, Trouw) vanaf € 10.500,- vanaf € 7.500,-

Let op: Neem voor de actuele tarieven contact met ons op, tarieven kunnen afwijken in bepaalde periodes i.v.m. vraag en aanbod.

Een andere factor die van grote invloed is op de prijs is het formaat van je advertentie, je kunt kiezen voor een advertentie de twee hele pagina’s bezet, maar ook advertenties die slechts een klein deel van een pagina bezetten behoren tot de mogelijkheden.

Waarom fluctueren tarieven voor adverteren in de krant?

De tarieven voor adverteren in de krant kunnen fluctueren, er is sprake van seasonality / seizoensinvloeden. In de zomer liggen de tarieven voor adverteren in de krant over het algemeen lager. In de herfst / winter rondom Black Friday en feestdagen liggen de tarieven hoger vanwege de grote vraag naar advertentieruimte in de krant.

Wat kost de productie van een krantenadvertentie?

De productie van een krantenadvertentie varieert van duizenden euro’s tot vrijwel niets. Als je zelf een designer of grafisch vormgever hebt dan kan je ervoor kiezen om deze de advertentie te laten opmaken. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een externe designer / grafisch vormgever in te huren, dit zal ervoor zorgen dat de kosten (cost) een stuk hoger liggen.

Naast de media inkoop, kunnen wij ook de vormgeving voor je regelen.

Voordelen kranten advertenties

Advertenties in de krant brengen diverse voordelen met zich mee.

Lokaal en landelijk bereik

Een groot voordeel van adverteren in kranten is dat je van te voren een duidelijk beeld hebt van de doelgroep die je gaat bereiken. Of je nu een fysieke locatie hebt waar je potentiële klanten in de omgeving van op de hoogte wilt brengen of je doelgroep wilt uitbreiden naar een meer landelijke targeting, krantenadvertenties zijn een goede optie.

Verscheidenheid aan advertentie formaten

Afhankelijk van je budget en doelstelling(en) kun je helemaal zelf bepalen welke advertentieformaten je wilt inzetten. Zo is het mogelijk om te beginnen met een reeks kleinere advertenties en bij succes meer budget vrij te maken om nog zichtbaarder te zijn in de krant.

Enorme merkherkenning

Krantenadvertenties hebben een hoge attentiewaarde. Als je regelmatig een advertentie in een krant plaatst, zullen consumenten je boodschap / merk zeker opmerken en een aankoop overwegen als ze je tegenkomen op een ander platform.

7 grootste landelijke dagbladen

 • Algemeen Dagblad
 • De Telegraaf
 • De Volkskrant
 • Het Financiële Dagblad
 • Het Parool
 • NRC Handelsblad
 • Trouw

Krantenadvertentie inkopen in het AD, de Telegraaf of de Volkskrant?

Of je nu overweegt krantenadvertenties in te kopen bij het AD, de Telegraaf of een andere kant, bij ons ben je aan het juiste adres. One Media is onafhankelijk en voorziet jou altijd van het beste advies op basis van jouw doelgroep en doelstelling. Onze media planners voorzien je graag van een gratis en vrijblijvend advies, een tarievenbrochure, tarievenkaart of tarievenoverzicht. Neem contact met ons op via 020 210 1770 of info@onemedia.nl

Liever in een huis-aan-huis blad, huiskrant, ochtendkrant, streekkrant, weekkrant of yogakrant adverteren? Ook dat kunnen wij voor je regelen.

Veelgestelde vragen over jargon omtrent adverteren in de krant

+ Wat is de betekenis van krantendruk?

Krantendruk is niets anders dan de ambacht van kranten drukken, het heeft dus een andere betekenis dan de druk van een boek.

+ Wat is de betekenis van kabelkrant?

Een kabelkrant is een krant die informatie verspreid via een eigen kanaal op de televisie, dus via het kabelnet, vandaar de naam.

+ Betekenis doorplaatstarieven

Doorplaatstarieven verwijst naar de kosten & tarieven gepaard met het doorplaatsen van een bepaald artikel.