E-learning video laten maken

e-learning video laten maken
e-learning video

E-learning video laten maken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is e-learning?

E-learning, of elektronisch leren, is het aanbieden van leren en training via digitale bronnen. E-learning vindt plaats via elektronische apparaten zoals computers, tablets en mobiele telefoons die met internet zijn verbonden. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om altijd en overal te leren, met weinig tot geen beperkingen.

In dit artikel gaan wij dieper in op e-learning als onderdeel van de employer branding strategie. Zowel met betrekking tot het onboardingproces maar ook om je huidige werknemers tevreden te houden en te behouden.

E-learning video laten maken

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Omarm e-learning en stop met vechten tegen de liefden van je werknemers voor video. Digital natives zullen het personeelsbestand overnemen voordat je het weet. En met deze nieuwe golf van werknemers zullen wijdverbreide organisatorische veranderingen komen. Bedrijven moeten bereid zijn om verandering te omarmen, vooral als het gaat om het veranderen van percepties van videoconsumptie op het werk. In plaats van video te zien als een tijdverspiller, gaan we het hebben over het omarmen van video om te leren.

Zoals het geval is met elke leeftijdsgroep, variëren leerstijlen sterk. Maar het is opmerkelijk dat veel millennials en de generaties daaronder de voorkeur geven aan e-learning boven tekst. Waarom? Video is eenvoudig te openen en te bekijken op mobiele apparaten. Bovendien leren video's concepten in korte tijd en zijn ze gemakkelijk te delen met collega's. Door video te delen en feedback uit te wisselen over de behandelde concepten, worden medewerkers nauwer verbonden met de content, de content providers en hun netwerken.

E-learning video laten maken kosten

De kosten van het laten maken van een e-learning video variëren, wij kunnen dit type video maken vanaf ongeveer €2.500,- budget.

E-learning video laten maken kosten Elearning video prijs Meerkosten voice over (vanaf)
Standaard vanaf €2.500,- €189,-
Standaard + vanaf €4.500,- €189,-
Maatwerk vanaf €6.500,- €189,-

Let op: bovenstaande prijzen zijn ter indicatie. Op basis van jouw specifieke wensen wat betreft de video zullen wij gratis een offerte op maat maken. Dit kan er toe leiden dat de productiekosten hoger of lager (ja, ook lager dan €2.500) kunnen uitvallen.

Waarom e-learning?

Vooral de jongere generaties vinden het belangrijk om zich constant te blijven ontwikkelen, zij hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling maar ook ontwikkeling binnen een baan. Ook zien zij een baan veel meer als verlengde van hun persoonlijkheid in plaats van een los onderdeel binnen het leven.

Daarop aansluitend wijzen diverse onderzoeken uit dat de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling belangrijke factoren zijn om wel of niet voor een bepaalde werkgever te kiezen. Ook is het gebrek aan mogelijkheden tot ontwikkeling een reden om op zoek te gaan naar een andere baan.

Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer werkgevers aan deze wens van hun jonge werknemers voldoen, en een e-learning video laten maken.

E-learning video vs. e-learning tekst?

E-learning programma’s zijn op verschillende manieren in te vullen. Een van de keuzes die gemaakt moet worden is de keuze video vs. tekst.

Kennisoverdracht beter werkt wanneer dit gebeurt door middel van video, dit heeft vooral te maken met het feit dat mensen van nature visueel zijn ingesteld. Onze hersenen zijn in staat om video’s sneller te verwerken dan tekst.

Voordelen e-learning video

Het laten maken van e-learning video’s heeft voordelen voor zowel de medewerker als de werkgevers. Het merendeel van je medewerkers wil leren, willen zich blijven ontwikkelen. Maar dan wel op een leuke manier en wanneer het hen uitkomt.

E-learning video’s binnen pre-boarding en on-boarding

Al voor de pandemie kozen werkgevers er steeds vaker voor om e-learning video’s in te zetten tijdens het pre-boarding en onboarding traject. Op deze manier zorg je ervoor dat iedere nieuwe medewerker hetzelfde inwerktraject heeft maar ook dat de eerste periode van de nieuwe baan een stuk vlotter verloopt. Een deel van de vaak overweldigende hoeveelheid informatie heeft de nieuwe medewerker al op een laagdrempelige manier tot zich genomen voor de eerste werkdag.

Behoud talent

Nieuw talent werven is moeilijk, kostbaar en lang niet altijd nodig. Organisaties kunnen bestaande werknemers behouden en vaardigheden verbeteren door unieke e-learning mogelijkheden te bieden om zichzelf te blijven ontwikkelen maar ook om binnen het bedrijf door te groeien.

E-learning video’s verhogen voltooiing percentages

E-learning video’s verhogen de voltooiingspercentages van cursussen. Werknemers zullen eerder een cursus voltooien dan werknemers die fysieke lessen op of buiten de locatie moeten volgen.

Korte video’s hebben meer impact dan een lange sessie

Kennisoverdracht via korte e-learning modules is effectiever dan trainingsmarathons van meerdere uren. Het leidt tot snellere informatie-absorptie.

De inhoud is altijd up to date

Als werkgever heb je continue controle over de inhoud van de e-learning modules. Jij bepaalt wie, wat, wanneer ziet. Zo heb je altijd een consistent en goed verhaal naar de medewerker.

Wil jij een e-learning video laten maken?

Wil jij een e learning video laten maken? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden. Op zoek naar een ander type video? Een animatievideo, instructievideo, online video training, videocolleges of ieder ander type video? Bij One Media ben je aan het juiste adres.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.