Interactieve video laten maken

  • Verhoogt de betrokkenheid
  • Converteert beter
  • Houdt aandacht vast
interactieve video
interactieve video laten maken

Interactieve video laten maken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interactieve video is een nieuwe vorm van media die steeds meer merken inzetten om consumenten te betrekken en hun marketing doelen te bereiken. Hoewel nieuw, heeft deze media al bewezen zeer effectief te zijn; de meerderheid van de marketeers die interactieve video heeft ingezet geeft aan dat dat interactieve video het publiek “goed” of “zeer goed” aanspreekt, en ook dat het een steeds belangrijker onderdeel zal worden van moderne marketingmixen.

Ieder bedrijf wil onderscheidend zijn, interactieve video geeft jouw die mogelijkheid.

Kosten en prijs interactieve video laten maken

Kosten interactieve video laten maken  Interactieve video tarief Meerkosten voice over
Interactieve video standaard  €2.500,- €189,-
Interactieve video standaard +  €4.500,- €189,-
Interactieve video maatwerk  €6.500,- €189,-

Interactieve video vs. lineaire video laten maken?

Traditionele video, of lineaire video, is het type video wat je waarschijnlijk wel kent. Wanneer je een lineaire video bekijkt, klik je op “afspelen” om de inhoud te starten, met enkel de opties om de video te pauzeren, terug te spoelen, vooruit te spoelen of opnieuw te starten. Interactieve video is een nieuw out of the box type video.

Hoe maak je een interactieve video?

Een interactieve video geeft de kijker de mogelijkheid om met de video-inhoud zelf te interacteren via verschillende tools. Gebruikers kunnen klikken, slepen, scrollen, gebaren maken en andere acties uitvoeren om het verloop van de video te beïnvloeden.

Er zijn verschillende functionaliteiten die u in een interactieve video kunt inbouwen, de meest gebruikte opties zijn:

  • Hotspots: klikbare gebieden binnen een video; Deze knoppen kunnen een kijker naar een aparte webpagina leiden of inhoud direct in de video tonen, zoals prijzen voor producten en/of services;
  • 360-weergaven: de mogelijkheid voor een gebruiker om het scherm binnen een videoframe te slepen om in alle richtingen te zien;
  • Verschillende paden die je een gebruiker kan laten volgen om de inhoud die hij ziet te beheren en aan te passen;
  • Gegevensinvoer: formuliervelden waarmee een gebruiker informatie kan invoeren, zoals naam, leeftijd, enz.;
  • Quizzen: het combineren van knoppen en vertakkingen om een ​​beoordeling te geven en aan het einde van de video een persoonlijk resultaat te onthullen.

Al deze mogelijkheden zorgen voor een leukere en boeiendere ervaring voor de kijker en maken van een video iets gedenkwaardigs, leuker en interactiever.

Voordelen interactieve video

Interactieve video is in rap tempo een veelgebruikte marketingtool geworden. Dat zal alleen maar meer worden naarmate merken de verschillende mogelijkheden verkennen en erachter komen welke het meest aanslaat bij hun doelgroep.

Bedenk bij het overwegen of interactieve video geschikt is voor jouw merk, de belangrijkste redenen waarom veel bedrijven het toevoegen aan hun digitale media toolbox.

De beste marketing strategieën zijn gebaseerd op media waarmee consumenten contact willen hebben – interactieve video hoort daar zeker bij. De populariteit blijkt uit zowel merk- als consumentengedrag. Merken produceren in een verbazingwekkende snelheid interactieve video; het is al goed voor een flink percentage van alle video-inhoud die wordt geproduceerd. Aan de andere kant reageren consumenten op interactieve video met grotere betrokkenheid; interactieve video weet de aandacht langer vast te houden dan lineaire video.

Interactieve film is traceerbaar (video analytics & data )

Lange tijd konden marketeers het succes van een video volgen via weergave percentages. Dit was een probleem voor veel mensen die het moeilijk vonden om de waarde van hun video-inspanningen te bewijzen; zonder gegevens om een ​​verband tussen video-activiteit en conversies aan te tonen, kan het moeilijk zijn om de impact van een video te bewijzen.

Interactieve video heeft een veel krachtigere tracking van videostatistieken mogelijk gemaakt. Je kunt nu klikken binnen een video volgen, verschillende paden analyseren die met vertakkingen zijn genomen, gegevens verzamelen met video formuliervelden en nog veel meer.

Interactieve video weet de aandacht beter vast te houden

Wanneer een gebruiker een lineaire video bekijkt wordt deze gemakkelijk afgeleid. Consumenten gebruiken vaak meerdere apparaten tegelijk, wat betekent dat je alles uit de kast moet halen om de aandacht te trekken en aan te houden. Interactieve video maakt kijken actief in plaats van passief, waardoor een game-achtige ervaring ontstaat die een de aandacht veel beter weet vast te houden.

Converteren interactieve video’s?

Interactieve video's converteren aanzienlijk sneller dan veel andere soorten digitale videoadvertenties. Waaronder banner advertenties, Google-display-advertenties en YouTube-annotaties. De conversiepercentages van interactieve video zijn al snel 10 maal hoger.

E-learning: interactieve video's blijven beter hangen

Consumenten zijn veel beter in staat om de inhoud van een interactieve video vs. een lineaire video te onthouden. Ongeacht of de kijker met de video interacteert.

Een interactieve video met verhaallijn (storylines & storytelling)

Interactieve video geeft marketeers de mogelijkheid om een ​​video-ervaring te gamen op een manier die lineaire video nooit zou kunnen. Deze techniek wordt vertakking genoemd, of het creëren van meerdere inhoudspaden voor een gebruiker om een ​​unieke ervaring te creëren die ze zelf selecteren. Zo maak je de video voor een veel groter publiek interessant.

Interactieve video laat de gebruiker deel uitmaken van het verhaal

Een van de grootste waarden van video is misschien wel het vermogen om een ​​sterk verhaal te vertellen. Interactieve video tilt het vertellen van verhalen naar nieuwe hoogten, je kijkers worden onderdeel van je merkverhaal, ze nemen zelf beslissingen over het verloop van de video.

In het kort..

Interactieve video is een niet-lineair, gamified medium waarmee gebruikers kunnen klikken, slepen, scrollen en interacteren met video-inhoud. Het is een populaire, meetbare en zeer effectieve manier om gebruikers te converteren en je te helpen met het behalen van marketingdoelstellingen.

Interactieve video laten maken?

Ieder merk wil onderscheidend zijn, om onderscheidend te zijn is creatie belangrijk en dit wordt in de toekomst alleen maar belangrijker. Interactieve video geeft je allerlei extra tools om onderscheidend te zijn.

Zie jij de meerwaarde voor jouw organisatie van een interactive video en ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw merk? Laat je gegevens achter of neem contact met ons op via 020 210 1770 of info@onemedia.nl. Onder het genot van een kop koffie bespreken we graag jouw wensen.

Op zoek naar iets anders dan interactieve video?

Een van de veelgestelde vragen aan ons is, of wij ook andere services aanbieden. Het antwoord hierop is: absoluut! Het One Media menu bestaat uit conversie optimalisatie, video advertising, drone video's, corporate video, het maken van een showreel, doelgroep analysis & data management, animatie, bedrijfsfilm, recruitment vraagstukken, zoekmachinemarketing (SEO), community building, social media marketing, huisstijl ontwikkeling, online marketing, Google Analytics, e-mail marketing automation, storytelling etcetera. Niet alleen voor grote bedrijven als Philips, Rabobank en Salesforce, maar ook voor start-ups en MKB'ers.