pr bureau fashion

PR bureau

Hi! Wij zijn One Media. Het PR bureau voor marketing en contentmarketing in het bijzonder.
Sterk in copy, snel in executie. En dat al meer dan 10 jaar lang!

Ontvang nú onze offerte

Waarom PR al jaar en dag een begrip is? PR is de oer-vorm van influencer marketing. Het is ‘gekregen’ marketing, in de sterkst denkbare vorm – mits goed uitgevoerd, natuurlijk. Ga maar na: wat is er sterker dan een positief verhaal van een journalist over jouw product of dienst in een betrouwbaar nieuwsmedium? En dat is wat One Media dagelijks doet voor tientallen Nederlandse bedrijven.

Wat is een PR bureau?

Wat is een PR bureau eigenlijk? PR staat voor Public Relations en een PR bureau onderhoudt dus publieke relaties. In de praktijk onderhoudt een PR bureau relaties voor bedrijven. Er zijn echter ook PR bureaus die relaties onderhouden voor influencers, muzikanten en non-profit organisaties zoals goede doelen. Op deze pagina geven we alle antwoorden op wat een PR bureau doet.

wat is een pr bureau betekenis

PR-bureau betekenis

PR bureau betekent letterlijk een bureau voor publieke relaties, ook wel Public Relations. Het PR-bureau zorgt ervoor dat de relaties tussen jouw merk en jouw klanten goed worden onderhouden. Voor jonge merken betekent het vaak dat er nog geen relaties zijn. Een PR bureau zorgt ervoor dat deze relaties ontstaan. Veel bedrijven zijn zelf te druk voor het consistent opbouwen van klantrelaties, een PR bureau biedt dan uitkomst.

Veel kranten, klanten of bekende Nederlanders en influencers zitten overigens niet persé te wachten op jouw boodschap. Ze worden dagelijks van alle kanten bestookt door PR bureaus. Het verleiden van deze media vereist de nodige creativiteit in de vorm van pers-events, persoonlijke contacten, het uitnodigen van reacties of perslanceringen op locatie. Fashion PR bureaus geven bijvoorbeeld feestjes in showrooms, waar BN'ers en influencers graag op af komen. De publicaties hierover genereren de nodige buzz, wat uiteindelijk potentiële klanten kan genereren.

pr bureau influencers amsterdam

Het PR bureau is dus dagelijks bezig met het overtuigen van celebrities, influencers en media met relevant bereik. Zie events, PR feestjes en contactmomenten als dates. Na de eerste date weet je natuurlijk nog niet of het de liefde van je leven is, maar je hebt dan al wel een goede indruk gekregen. Vooral die eerste indruk is heel belangrijk. Als er een goede relatie ontstaat levert dit een win-win situatie op. De influencer heeft een leuke avond – en belangrijker nog – met de juiste foto's gescoord, en de volgende keer kan jouw merk hem of haar inschakelen voor een andere promotie.

PR bureau influencers

One Media is al een tijdje bekend als PR bureau influencers, maar niet alleen deze influentials krijgen veel persberichten. Denk zeker ook aan redacties, journalisten en (vooral fashion) bloggers. En laten we eerlijk zijn: de helft van de persberichten worden niet gelezen. De reden hiervoor is simpel: omdat ze niet interessant of aantrekkelijk genoeg zijn voor de ontvanger. Een capabel persbureau huur je dus niet lauter voor een persbericht, maar zeker ook voor de juiste, creatieve en relevante insteek.

Hiervoor moet het PR bureau iedere dag netwerken, whatsappen, bellen met haar relaties. Soms zelfs zonder reden, want je wilt niet de naam hebben dat je alleen belt wanneer je iets van iemand moet. Daar gaan enorm veel tijd in zitten. Vooral journalisten bellen amper terug, en ook bloggers en influencers hebben aan aandacht geen gebrek. Nu je weet hoeveel werk erin gaat zitten begrijp je waarom bedrijven veel lastiger een artikel in de krant krijgen, dan een creatief PR bureau met zijn netwerk.

Wat doet een public relations bureau?

Wat doet een public relations bureau zoals One Media? Om te beginnen hebben veel Nederlandse PR bureaus een core-specialiteit. Zo zijn er bureaus die veel succes hebben met influencers en bloggers, via traditionele media (radio, kranten en televisie) of juist in een niche gespecialiseerd zijn. Zo zijn er  PR bureaus in de Benelux die zich gespecialiseerd hebben in bijvoorbeeld beauty & fashion (MaisonPR), corporate communicatie (De Wolven), DJ's (The Media Nanny) of storytelling (Glasnost).

Onze public relations agency werkt naast haar vaste team van 4 PR consultants met 15 freelance PR specialisten, waarmee wij 95% van de niches in Nederland hebben afgedekt. Ons full service bureau is gespecialiseerd in zowel native advertising, digital marketing als storytelling, en we doen dit op traditionele media of social media, of een combinatie ervan. Er is niet één toverformule en we schrikken niet snel van een opdracht. We kunnen altijd Doutzen Kroes proberen te bereiken (maar of ze reageert is punt 2.. ;-). 

Full service PR consultant

Het onderhouden van public relations en het schrijven van persberichten met de juiste call to action is maar een klein onderdeel van ons takenlijstje. Vooral het uitwerken van een gedegen strategie en het opstellen van en relevante perslijst vergt veel tijd. Maar denk ook aan de creatie van beeldmateriaal en de persrelaties te woord staan over jouw product of (e-commerce) dienst. Omdat wij al deze diensten verzorgen wordt One Media ook wel een full service PR consultant genoemd.

public relations

Verder zijn onze consultants in de weer om het bestande netwerk uit te breiden met nieuwe invloedrijke personen of bekende Nederlanders. Daarnaast worden wij regelmatig gevraagd om barterdeals op te zetten, reclamezendtijd in te kopen of goodies te verzenden. Voor veel van deze taken kunnen wij vertrouwen op de specialisten van ons in-house media bureau.

Persbericht versturen

Zoals je merkt heb je een PR bureau voor de lange termijn. Want naamsbekendheid bouw je niet in één dag op. Maar met een goede PR strategie en een nauwkeurig uitgevoerd mediaplan kun je in 3 tot 6 maanden tijd wel superveel potentiële klanten en relaties opbouwen. Zomaar een persbericht versturen naar een gekregen perslijstje uit 2011 heeft dus weinig zin. Het PR bureau van One Media zorgt voor die lange termijn relatie met waardevolle contant voor relevante free publicity.

Free publicity

Alleen zo profiteer je van free publicity. Ons PR bureau maakt jouw merk zichtbaar tussen al die andere merken, die misschien hetzelfde proberen als jij. Dan is het zaak net een tikje creatiever en slimmer te zijn, en dit bereik je doorgaans eerder met een ervaren PR bureau zoals One Media, dan met een PR freelancer of marketing manager die net een half jaartje voor zichzelf is begonnen. Onze consultants delen hun relaties, waardoor jij ons grote en effectieve netwerk kunt inzetten voor jouw marketing strategie.

4.9/5 (10 Reviews)

Een vraag over onze PR service?

Het PR bureau van One Media helpt je graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.