Adverteren Radio 538

Radio 538 is één van de grootste radiozenders in de doelgroep 20-49 jaar en heeft bijna 3 miljoen verschillende luisteraars per week. Ook bezoeken meer dan 800.000 luisteraars de 538 website.

  • Bijna 3 miljoen luisteraars per week
  • Groot bereik binnen 20-49 jarigen
  • Voordelig adverteren via One Media
Adverteren Radio 538
Adverteren op de radio

Adverteren op Radio 538?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Radio 538 is de eerste commerciële hitzender van Nederland, en hele generaties zijn er inmiddels mee opgegroeid. Binnen 3 jaar na haar oprichting in 1992 was 538 al de grootste jongerenzender, en inmiddels is het één van de grootste zenders in de doelgroep 20 tot 49 jarigen. Radioreclame via 538 is dus een effectieve manier om een grote en interessante commerciële doelgroep te bereiken.

Miljoenen luisteraars zijn wekelijks op de hits van Radio 538 afgestemd, en horen de stemmen van DJ's Coen & Sander, Frank Dane en Mark Labrand. De kans is groot dat veel van je klanten naar deze populaire hitzender luisteren. Niet verrassend dus dat veel merken en mediabureaus hun commercials plaatsen in een reclameblok van 538. Je krijgt veel bereik tegen relatief lage kosten en radiocommercials op Radio 538 maken impact aangezien zij niet geskipt kunnen worden.

Tarieven Radio 538 reclame kosten

Wanneer je 5 werkdagen wilt adverteren middels radioreclame op Radio 538, kost dit ongeveer €10.000 euro. Hiervoor gaan we uit van een gemiddeld seconden tarief van €42 op basis van een radiospot van 10 seconden die vijf keer per dag wordt uitgezonden. Overigens geven radiozenders vaak extra korting bij grotere afname.

Radio 538 reclame kosten 5 dagen adverteren 10 dagen adverteren
Tarief 5 seconden radiospot €5.250 €10.500
Tarief 10 seconden radiospot €10.500 €21.000
Tarief 20 seconden radiospot €21.000 €42.000

De tarieven die je hierboven ziet zijn ter indicatie. De kosten van een Radio 538 campagne zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de luistercijfers en het seizoen waarin de commercial wordt gezonden. Het is daarom verstandig een actuele en vrijblijvende offerte bij One Media op te vragen. Dan ben je ook op de hoogte van eventuele kortingsacties op het gebied van radioreclame.

Wat kost een complete radiocommercial op Radio 538?

Een radiocommercial kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Sommige klanten willen met een creatief team brainstormen over een radiospot, en deze vervolgens met meerdere stemacteurs de studio in, en tot slot een custom-made jingle laten maken. Dit is uiteraard de meest kostbare radiospot.

Tarieven Radio 538 reclame kosten

Voor de meeste campagnes volstaat echter ook een eenvoudige radiospot, op basis van één Nederlandse voice-over inclusief stockmuziek. Doordat onze radioproducers dagelijks radiospots maken weten zij vaak al wat werkt voor een bepaalde branche, en onze creatives doen enkele tekstvoorstellen voor je campagne. Zo’n radiospot is bovendien snel gemaakt: al binnen twee werkdagen is vaak geen enkel probleem.

Waarom adverteren op Radio 538?

Impactvol adverteren
Er zijn vele redenen om juist te kiezen voor Radio 538. De belangrijkste redenen die wij vaak horen is de enorme impact die een radiocommercial op 538 maakt, bij klanten én leveranciers. Miljoenen Nederlanders horen je radiospot, en onder deze luisteraars zitten ook weer veel leveranciers. Dit is een sterk punt: want klanten en leveranciers denken dan dan dat het goed met je bedrijf gaat, anders zou je immers niet te horen zijn op een bekende radiozender. Radio 538 is een typisch massa-medium en dat vinden veel luisteraars cool.

Razendsnel adverteren
Adverteren op Radio 538 kan razendsnel. Omdat onze radioplanners dagelijks 538 campagnes plannen, zijn zij in staat om je radiospot binnen enkele werkdagen in het uitzendschema van 538 te plannen. Ook de productie van de meest voorkomende radiospots kan via One Media snel met een doorlooptijd van 2 werkdagen.

Betaalbaar adverteren
Radio en TV zijn de twee enige massamedia waar je met commercials op kunt adverteren. De kosten van radio en televisie zijn echter wel enorm verschillend. De productie van een zeer eenvoudige tv-commercial kost al snel meer dan €10.000 (exclusief zendtijd), terwijl een goede radiocommercial minder dan 10% daarvan kost. Feitelijk heb je voor €10.000 een complete radiocampagne (zendtijd + commercial) die een week lang op 538 te horen is. Een redelijke tv-campagne van een week kost al snel tussen de €50.000 en €100.000.

Meer radiostations betekent lagere tarieven

Radio 538 maakt uit van een grote zendergroep, waaronder bijvoorbeeld ook Radio 10, Sky Radio en Veronica vallen. Doordat je kunt adverteren op meerdere radiozenders, kan er vaak een mooie combinatie worden gemaakt qua doelgroep, door bijvoorbeeld ’s ochtends op Radio 538 te adverteren en de rest van de dag op Sky Radio en Radio 10. One Media rekent graag voor je uit wat het meest kosten efficiënt is.

Gratis radioplan voor 538 adverteerders

Audio bilboards, bonuszendtijd, GRP kosten, nettobereik, brutobereik, bruto tarief, maandindex, selectiviteit, share of noise, share of voice.. de vaktermen waarmee onze consultants dagelijks werken zijn niet op twee handen te tellen. Maakt ook niet uit, wij vertellen je graag in een helder radioplan hoe je jouw doelgroep het beste kunt bereiken én wat de kosten van jouw Radio 538 campagne zullen zijn. Spreken we je snel?