nederlandse voice over

Nederlandse voice-over

Een Nederlandse voice-over opnemen? Dan kom je al snel uit bij de Nederlandse voice-overs van One Media. Samen met het bekende Amsterdamse stemmenbureau VoiceCowboys hebben we een vaste poule stemacteurs die onze commercials inspreekt. Beluister de stemmen en laat je overtuigen.

Voice over

Op deze pagina behandelen we de meest gestelde vragen over het voiceover beroep. Kun je beter een mannenstem of vrouwenstem boeken, hoe gaat het boekingsproces in zijn werk en wat komt er allemaal kijken bij het inspreken van jouw animatie, commercial of elearning video. Kortom, vragen die het alledaagse voice over werk raken. Mocht je zelf nog een nuttige toevoegen hebben horen we dat uiteraard graag van je via onze contact pagina.

“Professionele stemacteurs of stemactrices en altijd voordelig jouw Nederlandse voice-over boeken.”

Voice-over betekenis

Een veelgestelde vraag is wat een voice-over is. Het antwoord is simpel: een voice over is de stemacteur of steamctrice die je hoort in bedrijfsfilms of commercials. De voice-over op televisie kan de stem vertolken van een persoon in een verhaal, al hoeft dit niet bij alle Nederlandse voice-overs zo te zijn. De vaste voice-over van een radio of televisie zender is een stationvoice.

Wat is een voice-over synoniem? (stemacteur & stemactrice)

Een ingeburgerd voice-over synoniem is ‘stemacteur’ of ‘stemactrice'. De betekenis van dit woord zegt het al: deze heeft niet alleen een mooie stem, maar kan ook goed stemacteren. Denk bijvoorbeeld in een rollenspel tussen twee stemacteurs in een voice-over studio: “Zeg Kees! Waar heb jij die mooie broek gekocht?” Vaak sluiten professionele voice-overs zo’n commercial af.

Stemmenbureau Amsterdam

Waarom is One Media een goed Nederlands stemmenbureau met bekende voice-overs Amsterdam, Hilversum, Groningen en Rotterdam? Simpel, wij werken zelfs met de beste stemmen ter wereld. Een voordelige Engelse voice-over of Vlaamse stemactrice is gewoon bij ons stemmenbureau te boeken. Voor nieuwe klanten hebben wij zelfs een mooie korting op je eerste voiceovers.

De meeste Nederlandse stemacteurs boeken we zo vaak voor bedrijfsfilms en commercials dat ze regelmatig mooie kortingen geven voor jouw productie. We garanderen een levertijd van 24 uur en een ‘niet goed, geld terug’ garantie, waardoor altijd razendsnel een opname geleverd kan worden. Tevens leveren wij andere talen vanuit onze opnamestudio, zoals English, Vlaams of een Chinese of Amerikanse voice-over. Een showreel is te downloaden in een simpele klik.

Waarom onze Nederlandse voice-over agency?

Wat maakt de stemacteurs van onze Nederlandse voice-over agency bijzonder? Bijvoorbeeld omdat wij de stemcasting al voor je hebben gedaan. Een betrouwbaar stemmenbureau heeft de juiste mix van nieuw stemacteur talent en bekende Nederlandse voice-overs. Zo is er altijd iemand te vinden. Zoek je een spoken word acteur? Je kunt bij ons zonder meerkosten regisseren. Onze freelance stemmen controleren gratis jouw script op bijvoorbeeld correct spreektaal gebruik.

Voice over demo uit onze opnamestudio

Zoals je hoort aan de voice over demo uit onze opnamestudio gaan de aangesloten Amerikaanse, Engelse en Nederlandstalige stemmen altijd net een stapje verder. En we kunnen je zelfs helpen aan een nasynchronisatie expert die dialect spreekt. De professionele stemactrices van One Media weten dankzij het bereik van onze partner VoiceCowboys een groot publiek te bereiken. Wij houden ons dagelijks bezig met de stemcasting en Nederlandse, Vlaamse of Engelse stemacteurs, terwijl onze partner de hele opname voor je animaties verzorgd. Zo ben je verzekerd van het beste aanbod.

Professionele voice-over Engels

Het Verenigd Koninkrijk is een groot land met maar liefst 64 miljoen inwoners. Dat heeft voordelen voor jou als klant. Veel inwoners, betekent ook veel English voice-overs met de juiste ervaring. Sommige voice-over Engels stemmen hebben zelfs het vak geleerd bij het gerenommeerde BBC, waardoor onze voice actor vaak van een hoog niveau is.

vrouwelijke voice-over

Heel belangrijk om te weten is dat deze Engelse stemacteurs niet alleen met een Brits-Engels accent, zij zijn er ook zelf woonachtig. Waarom dat belangrijk is? Ze leven hierdoor als stemactrice de taal aangezien de Engelse taal aan modetrends onderhevig is. Britse stemacteurs die wonen in hun vaderland spreken dus met de juiste tone of voice.

Bekende voice-over Nederlands

Om een bekende Nederlandse voice-over te zijn hoef je zeker niet een bekende Nederlander te zijn. Natuurlijke zijn er vele bekende Nederlandse voice-overs die tegen hoge voice-over tarieven bijvoorbeeld een movie trailer, tv-programma of tekenfilm inspreken, maar aangezien die tarieven onevenredig hoog zijn, zijn deze voice-overs niet onze eerste keus.

Voiceover of stemacteur met een vertrouwd (stem) geluid

De Nederlandse voice-overs die je in onze geluidsstudio kunt vinden zijn als stemacteur of stemactrice vooral bekend met hun stem, omdat ze dagelijks te horen zijn in vele tv- en radio reclamespotjes. Hierdoor profiteer je van het vertrouwde geluid van onze bekende Nederlandse stemacteur, maar je betaalt er gelukkig niet voor. Hoe bekend ze zijn? Je hoort ze in een e-book, tot in een reclame voor KPN, Avans Hogeschool of De Apenheul, en soms zelfs in een tv-programma op RTL4. Wat dat betreft doen we zeker niet onder voor een inter voice over.

Hoe kun je voice-over worden?

Veelgestelde vragen bij de voice-over agency van One Media zijn:

  • Kan ik voice-over worden?
  • Hoe word ik stemacteur?

Voice over opleiding stemacteren

Om deze vragen te beantwoorden zouden we je kunnen doorverwijzen naar een voice over opleiding stemacteren. Maar is een voice-over cursus het antwoord hierop? Aan stemacteurs die al enige ervaring hebben met inspreken hebben we enkele goede tips.

nederlandse voice-over worden

Je zult zeker niet de eerste zijn die denkt dat het inspreken commercials een mooie bijbaan is, wat ook erg leuk is om te doen. Nadeel is echter wel dat veel stemmenbureaus voorzichtig zijn met het toelaten van nieuwe Nederlandse voice-over stemmen. Waarom is dat? Er zijn toch veel mensen die een voice-over zoeken?

Bedrijfsfilms laten maken & stemacteurs

Je moet je beseffen dat de meeste opdrachten en stemacteur vacatures het inspreken van bedrijfsfilms betreft. Mensen die bedrijfsfilms laten maken betalen vaak minder voor een voice-over dan reclamebureaus die een commercial laten inspreken. En aangezien de meeste stemmen bedrijfsfilms inspreken verdien je dus minder.

Een ander belangrijk feit dat je moet weten is dat een bedrijfsfilm inspreken niet zo zeer makkelijker is dan een radio voice-over zoals een radiocommercial. Een mission statement van 3 minuten namens een bedrijf boeiend vertellen, dat is echt niet zo makkelijk. Het vergt ervaring met stemacteren, ons vak heet natuurlijk ook niet voor niets stemacteren.

Radio voice-over voor commercials

Wat onderscheidt voor commercials de stemacteur verder van de radio voice-over? Een radiostem heeft vaak alleen een mooie stem. Stemacteurs zijn beter ineen gevoel overbrengen. Acteertalent zal je dus zeker helpen als radio dj, maar als je er wat aanleg voor hebt zou je ook een vooropleiding theater kunnen doen of jezelf aanmelden bij een toneelvereniging bijvoorbeeld.

stemmenbureau & voice-over studio

Op deze wijze doe je de benodigde acteerervaring op waardoor je wellicht beter zult stemacteren. De meest gevraagde Nederlandse voice-overs kunnen dan ook hun stem moeiteloos aanpassen aan ieder karakter in een film of commercial. Het is dus zaak dit goed onder de knie te krijgen. Ook het lezen van blogs van stemacteurs kunnen helpen.

Voice over Amsterdam

Als voice over Amsterdam moet je weten dat de meeste Amsterdamse stemmenbureaus honderden inschrijvingen per jaar ontvangen, en ook in plaatsen als Groningen, Hilversum en Rotterdam zal het bij stemmenbureaus niet anders zijn. Dus hier beginnen als stemactrice is niet de makkelijkste weg, of je moet beregoed zijn in sollicitaties.
Onze online stemmen zijn perfect voor het inspreken van je e-book (e-learning) of navigatie systeem, maar ook als vaste voice acting stem voor ict automation en andere techniek. Dankzij digitalisering van de opname zijn de mogelijkheden eindeloos. Geef ons je audio checklist met wensen en wij geven geschikte stemmen en hun actuele prijzen. Audio editing is altijd inbegrepen, waardoor je per mail altijd een schone internet opname ontvangt. One Media: your voice-over & media solution!

Ervaren stemacteurs worden nog vaak onderschat

Ook wordt er vaak onderschat dat een ervaren voice actor vaak beter is, omdat hij of zij veel meer ervaring heeft. Maar omdat jij als junior stemactrice niet bent ingeschreven bij een stemmenbureau zit je alsnog zonder werk en dus ervaring. De beste manier om toch ervaring op te doen is dan jezelf ‘gratis’ aan te bieden. Dit kun je het beste doen bij bedrijven die radiocommercials en bedrijfsfilms maken.

Vrouwelijke of mannelijke voice-over?

Misschien ben je juist opzoek naar een voice-over stem. Dan komt de vraag op of je gaat voor een mannenstem of een vrouwenstem. Waarmee moet je rekening houden? Veel hangt van de toon van jouw radio of tv commercial af of je het beter door een man of vrouw kan laten inspreken.

Vrouwenstem is overtuigender

Uit onderzoek blijkt dat 18% een mannenstem overtuigender vindt, 10% vindt een vrouwenstem overtuigender. Wanneer er wordt uitgesplitst in mannen en vrouwen blijkt uit onderzoek dat 21% van de mannen en 15% van de vrouwen een mannenstem overtuigender vinden, 20% van de mannen en 18% van de vrouwen vinden een vrouwenstem meer overtuigend in een commercial.

Voice actor

Wanneer een commercial krachtig moet klinken, is het duidelijk beter om een man als voice actor te boeken. Twee procent in het onderzoek vindt een vrouw krachtiger klinken. 49% vindt dat er geen duidelijk verschil te horen is. Van de mannen zegt 51% een mannenstem krachtiger te vinden en 46% van de ondervraagde vrouwen is het hiermee overigens eens.

professionele voice over engels

Ga je een televisie commercial uitzenden die geruststellend moet zijn, dan zegt 46% dat een vrouwenstem daar het meest geschikt voor is, 8% kiest vervolgens voor een mannenstem. 46% zegt geen verschil te horen. Wanneer we kijken naar de ondervraagde mannen: 54% kiest dan een vrouwenstem, vijf procent voor de mannelijke voice-over stem. Van de onderzochte vrouwen vindt 38% een vrouwenstem het meest geruststellend, 11% heeft een goed gevoel bij een mannenstem.

Mannenstem als voice-over populairder in radiocommercials?

In het onderzoek zeggen de meeste luisteraars geen voorkeur te hebben voor een man- of vrouwelijke voice-over die hen via een radiocommercial een auto probeert te verkopen, zogenoemde automotive radiospots. Van de onderzochte mensen die dat wél hebben, wil 28% door een man worden aangesproken, 7% door een vrouw. 32% van de mannen en 23% van de vrouwen zeggen dat ze eerder door een mannenstem overtuigd zijn om de auto aan te kopen: niet gering dus.

Mannelijke voice-over in televisie commercials

Televisie commercials voor hippe gadgets zoals iPhones, geven vergelijkbare resultaten als bij automotive. Bijna 70% heeft geen voorkeur, 23% heeft liever een mannelijke stem en 7% gaat voor een vrouwelijke voice-over. 24% van de ondervraagde mannen en 23% van de vrouwen zeggen dat ze veel sneller door een mannenstem worden overtuigd. 10% van de mannen en 5% van de vrouwen zegt liever naar een vrouwenstem te luisteren.

Voicemail inspreken

Waarom laat men altijd een voicemail inspreken door een vrouwelijke voice-over? Wel, het blijkt dat wij mensen maar gewoontedieren zijn. Onderzoekers kwamen tot de conclusie dat doordat de telefoon vooral door de receptioniste (vaak een vrouw) wordt aangenomen, wij standaard een voice-over vrouw aan de lijn verwachten. Een voicemail laten inspreken door een vrouw is dan ook voor veel Nederlandse bedrijven een vaste gewoonte geworden.

Voice-over boeken

Nieuwsgierig geworden hoe je simpel en snel een goede voice-over boeken kunt bij One Media? Snappen we. Het enige dat je hoeft te doen is klikken op de link hieronder. Je krijgt dan alle aangesloten stemmen te zien en je kunt hun demo vrijblijvend downloaden. Ook kun je direct een offerte opvragen, al staat voor de meeste opdrachten direct het actuele tarief erbij. Heel veel plezier met het uitkiezen van de juiste stem!

Nieuwsgierig geworden? Beluister hier alle Nederlandse stemmen