bedrijfsfilm-laten-maken

Bedrijfsfilm laten maken

Het ontwikkelen van corporate of creatieve videocampagnes voor zowel televisie als online is voor One Media dagelijkse kost. Van een bedrijfsfilm laten maken voor €500 of een televisie commercial op een bounty-eiland, en alles daar tussenin. One Media is jouw betaalbare full service video agency.

Eén beeld zegt al meer dan duizend woorden. Het is een belangrijke reden waarom bedrijfsfilms zo populair zijn. Daarnaast is een bedrijfsfilm is het perfecte middel om de pluspunten van jouw bedrijf uit te lichten. Je toont op een originele wijze jouw kwaliteiten aan je doelgroep. En bedrijfsfilms zijn extreem breed inzetbaar: van recruitmentvideo tot productvideo, en van productvideo tot uitlegvideo.

Bedrijfsfilm laten maken: hoe doe ik dat?

Het proces van bedrijfsfilms laten maken bestaat uit het schrijven van een script, de filmdag en de montage. We nemen deze 3 stappen even met je door. De meeste bedrijven hebben al een idee over waarvoor men de bedrijfsfilm wil laten maken. Wij faciliteren de brainstorm zodat dit idee het best in beeld tot zijn recht komt. Daarna gaan wij aan de slag met het schrijven van je video script.

Nadat wij het script aan je hebben voorgelegd, gaan we een filmen Op deze filmdag komt een cameraman of vrouw op jouw gewenste locatie filmen, aan de hand van het script. De camaraploeg zal meer beeldmateriaal opnemen dan nodig is, zodat tijdens het monteren de best mogelijke shots voorhanden zijn voor je bedrijfsfilm. Zo brengen we jouw merk, product of dienst optimaal in beeld.

bedrijfsfilm maken tips

Bedrijfsfilm maken tips

Veel bedrijven willen met een online bedrijfsvideo beter bij hun doelgroep zichtbaar te zijn. Toch zijn bedrijfsfilms van alle tijden. Waar voorheen werden bedrijfsvideo's getoond aan wachtende gasten bij een beurs, worden ze tegenwoordig uiteraard uitsluitend online gepubliceerd en daardoor populairder dan ooit. Daarom hebben we onze beste bedrijfsfilm maken tips hieronder voor je opgesomd.

Maar eerst de belangrijkste tip voor perfecte bedrijfsfilms laten maken. Garbage in is garbage out, zou Maurice de Hond zeggen. Zo is het ook met bedrijfsfilms. Niemand kent je doelgroep beter dan jijzelf. Natuurlijk denken we mee, doen we research en geven we bedrijfsfilm tips, maar jouw tips en input hierover zijn essentieel voor het laten slagen van de perfecte bedrijfsfilm voor jouw bedrijf.

Top 5 tips voor het maken van je bedrijfsfilm

  1. Maak je bedrijfsfilm script zo spitsvondig mogelijk voor een zeer duidelijke boodschap
  2. Gebruik altijd de kracht van emotie, dit spreekt beter aan en houdt de aandacht erbij
  3. Maak tijdloze bedrijfsfilms, geen gadgets in beeld die volgend jaar verouderd zijn
  4. Zorg voor een sterke opening in de eerste 5 seconden, voor minder afhakers
  5. Gebruik storytelling, mensen onthouden verhalen beter dan feiten of cijfers

Script bedrijfsfilm voorbeeld

Een voorbeeld waarom je een bedrijfsfilm script wilt, is dat anders je bedrijfsvideo véél langer dan gepland wordt. Bijvoorbeeld omdat zaken onnodig worden herhaald. Voor onze video editor wordt het vervolgens lastig om te monteren tot de kern van je verhaal. En aangezien de meeste bedrijfsfilms mikken op één à twee minuten zul je begrijpen dat het script bedrijfsfilm voorbeeld essentieel is.

script bedrijfsfilm voorbeeld

In het bedrijfsfilm script voorbeeld van hiernaast schrijf je jouw verhaal op per scène. Bij iedere scène schrijf je kort op wat je gaat vertellen en wat je in de video ziet. Een bedrijfsfilm script is dus visueel uitlegt: je zet exact in het script welke beelden je wilt laten zien aan je doelgroep.

Kort samengevat brengen bedrijfsfilm scripts uiteindelijk je volledige verhaal bij elkaar. Het verhaal is eigenlijk al van kop tot staart per scene uitgeschreven. Het schrijven van een bedrijfsfilm script gebeurd bijna altijd door het videoproductiebedrijf, aangezien het bedrijfsfilm scripts schrijven bijna dagelijkse kost is. Daarnaast kan je producent creatief kan denken en weet welke beelden op film moeten worden vastgelegd.

Zelf bedrijfsfilm maken of niet?

Zelf een bedrijfsfilm maken is zeker een optie. Sterker, er zijn duizenden ondernemers die dagelijks video's maken en daarmee vele views genereren. Alleen ken je ze beter onder de noemer influencer dan als ondernemer, maar feitelijk zijn het gewoon specialisten in zelf bedrijfsfilm maken. Wel hanteren zij een enkele basisregels die je zelf ook zou moeten toepassen op je bedrijfsvideo.

  • Doe eerst inspiratie op bij succesvolle collega's, kijk op hun YouTube kanalen
  • Zorg voor een goede externe microfoon en denk ook aan de akoestiek
  • Denk goed na over een mooie plek in je bedrijf met veel & goed licht
  • Schrijf je verhaal van te voren uit inclusief een kop en staart
  • Denk vanuit de klant en houd je verhaal kort en interessant

promotiefilm

Promotiefilm laten maken

Bedrijven die een promotiefilm laten maken hebben natuurlijk iets te promoten. Grote Nederlandse webwinkels zijn daarom onze vaste klant als het gaat om het promoten van nieuwe producten of diensten. Met een promotiefilm haal je ook het maximale uit je social media campagne, aangezien de meeste platforms zoals Facebook en Twitter video's (en dus promotiefilms) meer bereik gunnen.

Een promotiefilm laten maken gaat eigenlijk op een vergelijkbare wijze als een bedrijfsfilm produceren. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de ideeën, en een dag later presenteren wij een idee dat we vervolgens met een storyboard presenteren. Bij akkoord op het storyboard gaan we vervolgens de promotiefilm maken, waarbij je rekening moet houden met 5 dagen productietijd.

Animatie promotiefilm

Wanneer je complexere producten wilt promoten kan een animatie promotiefilm een uitkomst zijn. Met animatie films kun je simpel en snel een promotie voor complexere producten verzorgen. Uiteraard zijn animaties ook uitstekend te integreren in je bedrijfsfilm, promotiefilm of als advertorial in branded content. Maar ook stand alone is een animatie promotiefilm zeer effectief.

animatiefilm-laten-maken

De aantrekkingskracht van animatiefilms zit niet alleen in de eenvoud en doordat ze flexibel kunnen worden ingezet. Zo kun je kiezen uit promotiefilms die volledig opgebouwd zijn uit bewegende illustraties of juist uit een combinatie van bedrijfsfilm en animatie video beelden, visuals en illustraties. Hoe jouw animatie promotiefilm eruit gaat zien hangt af van je doel en doelgroep.

Bedrijfsfilm laten promoten online

Je hebt een bedrijfsfilm laten maken, bent trots op het resultaat en dus wil je de video onder de aandacht brengen van je doelgroep. Grote bedrijven uitgezonderd, maar de kans is groot dat je nog geen duizenden YouTube abonnees hebt. Geen probleem, je kunt je bedrijfsfilm laten promoten online op bijna alle platforms, van Facebook tot aan LinkedIn aan toe. Campagne instellen en gaan!

Klinkt simpel? Dat is het ook, voor onze online video marketing experts die dagelijks video's pushen, seeden en promoten. Zij weten waar je doelgroep is, en via welke platforms deze het beste of voordeligste zijn te bereiken. Vaak wordt gedacht dat een bedrijfsfilm laten promoten duur is, maar dat valt mee. In de meeste branches bereiken wij goede resultaten met slechts €500 promotiebudget.

YouTube video promoten kosten

De kosten voor het promoten van een video op Youtube liggen gemiddeld tussen de €0,05 en €0,20 per klik of view. De kosten voor worden door Google altijd ingeschat op basis van het aantal kliks of views. De uiteindelijke kosten voor je bedrijfsfilm promotie zijn afhankelijk van je advertentiekeuze en doelgroep. De videoadvertenties worden vertoont op Youtube, sites en in apps van videopartners.

bedrijfsfilmpje

Maar wat de bedrijfsfilm promotie kosten uiteindelijk zullen bedragen is eigenlijk niet interessant. Het gaat bij deze vorm van adverteren altijd om de ROI, dus wat je verdient met het promoten. Door de paramaters in Google Analytics goed in te stellen kunnen wij berekenen wat een bedrijfsfilm oplevert. Als €10.000 euro aan YouTube kosten uiteindelijk €15.000 winst oplevert, is iedereen happy.

Bedrijfsvideo productie

Zoals je ziet kun je bedrijfsfilms laten maken voor vele marketing doelen van je bedrijf. Bedrijfsvideo producties zijn ideaal om jezelf te onderscheiden van je concurrentie, aangezien video per definitie al veel meer opvalt dan een advertentie in de krant of statische Facebook promoties. Daarnaast geef je direct een goede eerste indruk en kom je professioneler over bij klanten, relaties en potentiële werknemers.

Bedrijfsfilm laten maken kosten

Wat kost een bedrijfsfilm blijft één van onze veelgestelde vragen. Logisch, want ook al kan een goede bedrijfsfilm juist geld opleveren, de kost gaat nog altijd voor de baat uit. Belangrijk om te weten voor wat uiteindelijk een bedrijfsfilm laten maken kosten zal, is hoe lang de video wordt: 30 seconden of 30 minuten verschilt natuurlijk enorm in productiekosten zoals je hieronder kunt zien.

Kosten bedrijfsfilm 2020 Bedrijfsfilm tariefMeerkosten voice-over
Bedrijfsfilm van 30 seconden€ 500,-€ 150,-
Bedrijfsfilm van 60 seconden€ 700,-€ 175,-
Bedrijfsfilm van 90 seconden€ 900,-€ 200,-

gemiddelde kosten bedrijfsfilm

Gemiddelde kosten bedrijfsfilm

De tarieven uit het bovenstaande tabel betreffen de gemiddelde kosten van een bedrijfsfilm zonder camaraman. We gebruiken dan stockbeelden en/of eigen aangeleverde beelden. Maar het mooiste (en beste) is natuurlijk een camaraman op je bedrijf. Hieronder vind je dan ook de gemiddelde kosten bedrijfsfilm inclusief camaraman op jouw locatie, eventueel uitgebreid met animaties.

Gemiddelde kosten bedrijfsfilmInclusief cameraman op locatieMeerkosten van animaties
Bedrijfsfilm 30 seconden€ 750,-€ 600,-
Bedrijfsfilm 60 seconden€ 950,-€ 900,-
Bedrijfsfilm 90 seconden€ 1.100,-€ 1.250,-

Zulke goedkope bedrijfsfilm tarieven, hoe kan dat?

Waarom de tarieven voor een bedrijfsfilm laten maken bij One Media altijd goedkoper uit de bus komen? Het simpele antwoord: door gewoon slimmer te werken dan onze concurrentie. Wij leiden zelf onze mensen op, die vervolgens volgens draaiboek worden begeleidt door productie mensen uit het vak met 20+ jaar ervaring. Kortom, hoge kwaliteit tegen lage tarieven. Bekijk de showreel!

bedrijfsvideo consultant

Geschreven door bedrijfsvideo consultant Olivier van Dam en geupdate in augustus 2020. Onze filmstudio is gespecialiseerd in cinematografie, drone, onemotion en storytelling middels aantrekkelijke mini documentaires. Bekijk onze showreel en laat jezelf overtuigen. Benieuwd naar ons productieproces of samen even sparren? Mail daarvoor óf onze laagste prijs Olivier op olivier@onemedia.nl

4.9/5 (16 Reviews)