Bedrijfsfilm laten maken

Het ontwikkelen van corporate of creatieve videocontent voor zowel televisie als online is voor One Media dagelijkse kost. Van een bedrijfsfilm laten maken voor €4.950 of een televisie commercial op een bounty eiland en alles daar tussenin. One Media is jouw betaalbare full service video agency.

bedrijfsfilm laten maken
one-media-olivier

Gratis bedrijfsvideo offerte?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Het is een belangrijke reden waarom bedrijfsfilms zo populair zijn. Daarnaast is een bedrijfsfilm het perfecte middel om de pluspunten van jouw bedrijf uit te lichten. Je toont op originele wijze jouw kwaliteiten aan je doelgroep. Ook zijn bedrijfsfilms extreem breed inzetbaar: van recruitment video ten behoeve van employer branding tot productvideo en van productvideo tot uitlegvideo.

Bedrijfsfilm laten maken kosten

Wat kost een bedrijfsfilm blijft één van onze veelgestelde vragen. Logisch, want ook al kan een goede bedrijfsfilm juist geld opleveren, de kost gaat nog altijd voor de baat uit. Belangrijk om te weten voor wat uiteindelijk een bedrijfsfilm laten maken kosten zal zijn: het aantal dagdelen dat er gefilmd wordt, het aantal locaties waar gefilmd wordt en of je naast een cameraman, producer en editor (bedrijfsfilm standaard) ook een creatief, regisseur en fotograaf (bedrijfsfilm maatwerk) wilt aanhaken.

Kosten bedrijfsfilm 2023 Bedrijfsfilm tarief (vanaf) Meerkosten voice over
Bedrijfsfilm standaard €4.950,- inclusief
Bedrijfsfilm standaard + €5.950,- inclusief
Bedrijfsfilm maatwerk €6.950,- inclusief

Bovenstaande tarieven zijn inclusief filmen op locatie met een producer en cameraman waarbij we uitgaan van één volledige draaidag. Ook kosten voor videomontage, ondertiteling, muziek en voice-over zitten bij de prijs in. We leveren altijd 1 hoofdfilm op en daarnaast diverse varianten voor social media.

One Media onderscheidt zichzelf van andere video agencies op het gebied van creativiteit, professionaliteit, kennis & expertise, prijs-kwaliteitverhouding en productieproces.

Bedrijfsfilm laten maken: hoe doe ik dat?

Het proces van bedrijfsfilms laten maken bestaat uit het schrijven van een script, de filmdag en de montage. We nemen deze 3 stappen even met je door. De meeste bedrijven hebben al een idee waarvoor men de bedrijfsfilm wil laten maken. Wij faciliteren de brainstorm zodat dit idee het best in beeld tot zijn recht komt. Daarna gaan wij aan de slag met het schrijven van je video script.

Nadat wij het script aan je hebben voorgelegd en feedback hebben ontvangen plannen we de draaidag. Op de draaiag komt een cameraman of vrouw op jouw gewenste locatie filmen, aan de hand van het script. De cameraploeg zal meer beeldmateriaal opnemen dan nodig is, zodat tijdens het monteren de best mogelijke shots voorhanden zijn voor je bedrijfsfilm. Zo brengen we jouw merk, product of dienst optimaal in beeld.

bedrijfsfilm maken tips

Bedrijfsfilm maken tips

Veel bedrijven willen met een online bedrijfsvideo de zichtbaarheid binnen de doelgroep vergroten. Bedrijfsfilms zijn van alle tijden, waar bedrijfsvideo’s voorheen getoond aan wachtende gasten bij een beurs, worden ze tegenwoordig vooral online gepubliceerd en daardoor populairder dan ooit. Daarom hebben we onze beste bedrijfsfilm maken tips hieronder voor je opgesomd.

Maar eerst de belangrijkste tip voor perfecte bedrijfsfilms laten maken. Garbage in is garbage out, zou Maurice de Hond zeggen. Zo is het ook met bedrijfsfilms. Niemand kent je doelgroep beter dan jijzelf. Natuurlijk denken we mee, doen we research en geven we bedrijfsfilm tips, maar jouw tips en input zijn essentieel voor het creëren van de perfecte bedrijfsfilm voor jouw bedrijf.

Wat zijn de beste tips voor het maken van je bedrijfsfilm?

 1. Maak je film script zo spitsvondig mogelijk voor een zeer duidelijke boodschap
 2. Gebruik altijd de kracht van emotie, dit spreekt beter aan en houdt de aandacht erbij
 3. Maak tijdloze bedrijfsfilms, geen gadgets in beeld die volgend jaar verouderd zijn
 4. Zorg voor een sterke opening in de eerste 5 seconden, dit zorgt voor minder afhakers
 5. Gebruik storytelling, mensen onthouden verhalen beter dan feiten of cijfers

Hoe ziet een script eruit? Bedrijfsfilm voorbeeld

Een voorbeeld waarom je een bedrijfsfilm script wilt, is dat anders je bedrijfsvideo véél langer dan gepland wordt. Bijvoorbeeld omdat zaken onnodig worden herhaald. Voor onze video editor wordt het vervolgens lastig om te monteren tot de kern van je verhaal. En aangezien de meeste bedrijfsfilms mikken op één à twee minuten zul je begrijpen dat het script bedrijfsfilm voorbeeld essentieel is.

script bedrijfsfilm voorbeeld

In het bedrijfsfilm script voorbeeld van hiernaast schrijf je jouw verhaal op per scène. Bij iedere scène schrijf je kort op wat je gaat vertellen en wat je in de video ziet. Een bedrijfsfilm script is in tekst wat je visueel wilt laten zien. Je beschrijft exact welke beelden je wilt laten zien aan je doelgroep.

Kort samengevat brengen film scripts uiteindelijk je volledige verhaal bij elkaar. Het verhaal is eigenlijk al van kop tot staart per scene uitgeschreven. Het schrijven van een bedrijfsfilm script wordt bijna altijd gedaan door het videoproductiebedrijf, zij weten hoe een boodschap kort en krachtig over te brengen.

Zelf bedrijfsfilm maken of niet?

Zelf een bedrijfsfilm maken is zeker een optie. Sterker nog, er zijn duizenden ondernemers die dagelijks video’s maken en daarmee vele views genereren. Alleen ken je ze beter onder de noemer influencer dan als ondernemer, maar feitelijk zijn het gewoon specialisten in zelf bedrijfsfilm maken. Wel hanteren zij enkele basisregels die je zelf ook zou moeten toepassen op je bedrijfsvideo.

 • Doe eerst inspiratie op bij succesvolle collega’s, kijk op hun YouTube kanalen
 • Zorg voor een goede microfoon en denk ook aan de akoestiek
 • Denk goed na over een mooie plek in je bedrijf met veel & goed licht
 • Maak alleen gebruik van drone beelden als dit iets toevoegt aan de video
 • Film in 4k resolutie
 • Schrijf je verhaal van te voren uit inclusief een kop en staart
 • Denk vanuit de klant en houd je verhaal kort en interessant

promotiefilm

Promotiefilm laten maken

Bedrijven die een promotiefilm laten maken hebben natuurlijk iets te promoten. Verscheidene grote webwinkels uit Nederland zijn daarom onze vaste klant als het gaat om het promoten van nieuwe producten of diensten. Met een promotiefilm haal je ook het maximale uit je social media campagne, aangezien de meeste platforms zoals Facebook en Twitter video’s (en dus promotiefilms) meer bereik genereren.

Een promotiefilm laten maken gaat eigenlijk op een vergelijkbare wijze als een bedrijfsfilm produceren. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de ideeën en een dag later presenteren wij een idee dat we vervolgens met een storyboard presenteren. Bij akkoord op het storyboard gaan we vervolgens de promotiefilm maken, waarbij je rekening moet houden met 5 dagen productietijd.

Animatie promotiefilm?

Wanneer je complexere producten wilt promoten kan een animatie promotiefilm een uitkomst zijn. Met animatie films kun je simpel en snel een promotie voor complexere producten verzorgen. Uiteraard zijn animaties ook uitstekend te integreren in je bedrijfsfilm, promotiefilm of als advertorial in branded content. Maar ook stand alone is een animatie promotiefilm zeer effectief.

animatiefilm-laten-maken

De aantrekkingskracht van animatiefilms zit ‘m niet alleen in de eenvoud, maar ook in het feit dat ze flexibel kunnen worden ingezet. Er zijn meerdere typen promotiefilms, zo kun je kiezen uit promotiefilms die volledig opgebouwd zijn uit bewegende illustraties of juist uit een combinatie van bedrijfsfilm en animatie video beelden, visuals en illustraties. Hoe jouw animatie promotiefilm eruit gaat zien hangt sterk samen met je doel en doelgroep.

Bedrijfsfilm laten promoten online

Je hebt een bedrijfsfilm laten maken, bent trots op het resultaat en dus wil je de video onder de aandacht brengen van je doelgroep. Grote bedrijven uitgezonderd, maar de kans is groot dat je nog geen duizenden YouTube abonnees hebt. Geen probleem, je kunt je bedrijfsfilm laten promoten online op bijna alle platforms, van Facebook tot LinkedIn. Campagne instellen en gaan!

Klinkt simpel? Dat is het ook, voor onze online video marketing experts die dagelijks video’s pushen, seeden en promoten. Zij weten hoe ze je doelgroep kunnen bereiken en via welke platforms deze het beste of voordeligste zijn te bereiken. Vaak wordt gedacht dat een bedrijfsfilm laten promoten duur is, maar dat valt mee. In de meeste branches bereiken wij goede resultaten met slechts €1.000 promotiebudget.

YouTube video promoten kosten?

De kosten voor het promoten van een video op YouTube liggen gemiddeld tussen de €0,05 en €0,20 per klik of view. De kosten voor worden door Google altijd ingeschat op basis van het aantal kliks of views. De uiteindelijke kosten voor je bedrijfsfilm promotie zijn afhankelijk van je advertentiekeuze en doelgroep. De videoadvertenties worden vertoont op YouTube, sites en in apps van videopartners.

bedrijfsfilmpje

Maar wat de bedrijfsfilm promotie kosten uiteindelijk zullen bedragen is eigenlijk niet interessant. Het gaat bij deze vorm van adverteren altijd om de ROI, dus wat je verdient met het promoten. Door de paramaters in Google Analytics goed in te stellen kunnen wij berekenen wat een bedrijfsfilm oplevert. Als €10.000 euro aan YouTube kosten uiteindelijk €15.000 winst oplevert, is iedereen tevreden.

Heb je een aanvullende vraag? Neem gerust contact met ons op via info@onemedia.nl Wij helpen je graag verder!

Bedrijfsvideo laten maken (productie)

Zoals je ziet kun je bedrijfsfilms laten maken voor vele marketing doelen van je bedrijf. Bedrijfsvideo producties zijn ideaal om jezelf te onderscheiden van je concurrentie, aangezien video per definitie al veel meer opvalt dan een advertentie in de krant of statische Facebook promoties. Daarnaast geef je direct een goede eerste indruk en kom je professioneler over bij klanten, relaties en potentiële werknemers.

gemiddelde kosten bedrijfsfilm

Gemiddelde kosten bedrijfsfilm?

De tarieven uit bovenstaande tabel betreffen de gemiddelde kosten van een bedrijfsfilm zonder cameraman. We gebruiken dan stockbeelden en/of eigen aangeleverde beelden. Maar het mooiste (en beste) is natuurlijk een cameraman op je bedrijf. Hieronder vind je dan ook de gemiddelde kosten bedrijfsfilm inclusief cameraman op locatie, eventueel uitgebreid met animaties.

Gemiddelde kosten bedrijfsfilm Incl. cameraman, producer & editor Meerkosten ondertiteling
Bedrijfsfilm standaard €1.850,- €250,-
Bedrijfsfilm standaard + €3.250,- €250,-
Bedrijfsfilm maatwerk €5.500,- €250,-

Bovenstaande tarieven geven een indicatie van de kosten van het laten maken van een bedrijfsfilm. Op basis van jouw precieze wensen zullen wij nog een offerte op maat uitbrengen.

Zulke goedkope bedrijfsfilm tarieven, hoe kan dat?

Waarom de tarieven voor een bedrijfsfilm laten maken bij One Media altijd goedkoper uit de bus komen? Het simpele antwoord: door gewoon slimmer te werken dan onze concurrentie. Wij leiden zelf onze mensen op, die vervolgens volgens draaiboek worden begeleidt door productie mensen uit het vak met 20+ jaar ervaring. Kortom, hoge kwaliteit tegen lage tarieven. Bekijk de showreel!

bedrijfsvideo consultant

Geschreven door bedrijfsvideo consultant Olivier van Dam en geupdate in februari 2022. Onze filmstudio is gespecialiseerd in cinematografie, drone, onemotion en storytelling middels aantrekkelijke mini documentaires. Bekijk onze showreel en laat jezelf overtuigen. Benieuwd naar ons productieproces of samen even sparren? Mail daarvoor óf onze laagste prijs Olivier op olivier@onemedia.nl

One Media is een creatief videobedrijf uit Amsterdam. Alle services zijn inclusief feedback ronde en wij kunnen vaak al binnen enkele werkdagen leveren. Vraag naar de mogelijkheden of actuele offerte voor een korte of lange professionele film. Behalve een horror film ; -) kun je alle bedrijfsmatige video laten maken bij ons. We vertellen je graag over onze creatieve aanpak en werkwijze. Kortom, wil je accurate communicatie via onze camera, vertrouw dan op de expertise van onze filmmaker. Perfecte video’s voor op sociale media zoals Facebook, Instagram, Tiktok en Linkedin. Duurzaam gemaakte beelden met drones? Maak kennis met een multidisciplinair team. Een crew die iedere video standaard in ultra hd filmt tegen betaalbare tarieven. Wil je meer informatie over de meerwaarde van een betaalbare corporate video of tv commercial? Of heb je een andere behoefte, zoals high-end branding film? We zijn natuurlijk niet belvedere, maar een full-service mediabureau mét toegevoegde waarde voor alle videocontent. Vraag naar onze gratis compilatie en de checklist voor een perfect draaiboek.