Steigerdoekreclame

Steigerdoekreclame is adverteren op de meest opvallende locaties in grote steden zoals Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Tilburg. De impact van steigerdoekreclame blijkt iedere keer weer enorm.

  • Exclusieve steigerdoek locaties
  • Enorme herinneringswaarde
  • Inclusief lokale vergunning
Steigerdoekreclame
Adverteren op de radio

Steigerdoekreclame offerte?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Steigerdoekreclame is een hottopic, bij zowel adverteerders als pandeigenaren. Bij adverteerders omdat steigerdoekreclame op drukke locaties altijd ‘gezien’ wordt en zeer impactvol is. Bij pandeigenaren omdat men een vergoeding krijgt voor een plaatsing, en zo een deel van de renovatiekosten kan bekostigen.

Steigerdoek reclame in Nederland

Steigerdoek reclame is in Nederland nog een redelijk nieuw fenomeen: slechts twintig jaar geleden verschenen de eerste reclamedoeken op panden. Regelmatig wordt de term ‘renovatie sponsoring' gebezigd, omdat dit sympathieker klinkt en ook de lading dekt: vaak wordt de opbrengst van steigerdoekreclame geïnvesteerd in de verbetering van het pand waarop reclame wordt gemaakt.

“De impact van steigerdoekreclame blijkt altijd enorm.”

Drie van de vier grootste Nederlandse steden staan steigerdoek reclame toe bij gevelwerkzaamheden aan het betrokken pand. Dankzij gevelreclame zien de werkzaamheden er minder rommelig uit en hebben adverteerders de kans om te adverteren op een unieke locatie in de binnenstad. Ook worden lelijke steigers door buitenreclame aan gevels gemaskeerd en tot slot ontvangt de gemeente een vergoeding (leges) per vierkante meter steigerdoek reclame.

Steigerdoekreclame kosten

Kosten steigerdoekreclame 2 weken adverteren 3 weken adverteren
Steigerdoek in Eindhoven €35.500 €47.300
Steigerdoek in Utrecht €37.000 €49.500
Steigerdoek in Rotterdam €41.250 €55.000

Wat kost een steigerdoek bedrukken?

De kosten voor een steigerdoek bedrukken hangen af van het formaat steigerdoek waarop wordt geadverteerd. De kosten variëren van €750 voor het bedrukken van een klein steigerdoek, tot aan €15.000 voor een supergroot steigerdoek die meerdere steigers beslaat. Wanneer de omvang van je steigerdoek bekend is, kan hiervoor een precieze berekening worden gemaakt.

steigerdoek reclame

Steigerdoekreclame Amsterdam

Met steigerdoekreclame Amsterdam is de gemeente helaas gestopt, omdat men in zijn algemeenheid minder reclame op straat wil zien. In Amsterdam was steigerdoekreclame tot 2021 wel toegestaan bij gevelwerkzaamheden. Maar omdat zo’n geveldoek ook winstgevend kan zijn, hingen sommige vastgoed boefjes al maanden voor de werkzaamheden een reclamedoek op. Publicaties over sommige misstanden in de Amsterdamse media zullen hierbij niet echt hebben geholpen.

Steigerdoek reclame in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven

Gelukkig is steigerdoek reclame nog wel toegestaan in vele grote gemeenten, zoals Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Tilburg en Eindhoven. In Utrecht wordt steigerdoekreclame alleen niet toegestaan op locaties waar de waardevolle monumentale omgeving voorrang moet krijgen. Maar ook deze regels zijn multi-interpretabel: er zijn namelijk geen regels opgesteld over hóé een waardevolle monumentale omgeving voorrang moet krijgen.

Steigerdoekreclame wordt in Utrecht voorgelegd aan het Bureau Commissie Welstand en Monumenten. Deze commissie bekijkt of een reclame-uiting past in de monumentale omgeving. Daarbij wordt bijvoorbeeld gelet op de dominantie van de uiting, en gekeken naar bijvoorbeeld de typografie en het kleurgebruik. Utrecht weegt echter ook mee dat steigerdoekreclames vaak tijdelijk zijn en een financiële bijdrage leveren aan het onderhoud van het pand waaraan de gevelreclame hangt.

Waar is steigerdoek reclame mogelijk?

Niet iedere locatie is ideaal voor steigerdoek reclame. Om de meeste impact te maken wordt uiteraard gekeken met veel en interessant verkeer. Er wordt dus gekeken naar hoeveel passanten een steigerdoek passeren en het type doelgroep. Zo adverteren de meeste merken liever op een drukke locatie met shoppers dan een drukke locatie met veel studenten. De meest populaire locaties voor steigerdoek reclame zijn op dit moment:

  • Tilburg
  • Utrecht
  • Den Haag
  • Eindhoven
  • Rotterdam

Steigerdoek offerte

Wil je jouw merk enorm laten opvallen en weten welke unieke steigerdoek locaties wij kunnen inzetten voor jouw bedrijf? One Media brengt graag alle locaties in populaire steden als Rotterdam, Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Tilburg voor je in kaart. Bovendien variëren de tarieven voor steigerdoekreclame enorm, waardoor een actuele offerte altijd is aan te raden. De steigerdoek consultants van One Media helpen je graag hierbij.