Adverteren Sky Radio

Adverteren op Sky Radio is uitermate geschikt voor merken met als doelgroep vrouwen tussen de 25-49 jaar. Sky Radio heeft wekelijks 3 miljoen luisteraars waarvan de meerderheid vrouw is. 

adverteren sky radio
Adverteren op de radio

Wil jij adverteren op Sky Radio?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sky Radio FM

Sky Radio is in Nederland de enige radiozender die non-stop muziek draait, de muziek wordt alleen onderbroken voor reclameblokken. Dit zorgt ervoor dat een reclamespot bij Sky Radio meer opvalt dan bij andere radiozenders.

Skyradio doelgroep

Binnen de doelgroep vrouwen 25-49 jaar heeft Sky Radio een marktaandeel van meer dan 12,5%. Je zou kunnen stellen dat Sky Radio onmisbaar is als je met je campagne deze doelgroep wilt bereiken. 

Komt dit overeen met jouw doelgroep? Dan is het zeker het overwegen waard om radioreclame op Sky Radio in te zetten.

Kosten adverteren Sky Radio

Het kost ongeveer €4.500,- om een week lang tweemaal per dag te horen te zijn op Sky Radio. Voor radiocommercials betaal je seconde tarieven, waarbij het gemiddelde tarief bij Sky Radio rond de €20,- per seconde ligt. Doordeweeks liggen de tarieven iets hoger dan in het weekend.

Kosten adverteren Sky Radio 1 week 2 weken
Kosten SkyRadio €4.500,- €9.000,-

Bovenstaande kosten voor adverteren op Sky Radio zijn slechts een indicatie. De kosten vallen soms iets hoger, soms iets lager uitvallen. Zo heeft het tijdvak waarin je radiospot wordt uitgezonden invloed op de prijs. Ter illustratie, in de maand september kost het slechts €4 per seconde als je je spot op werkdagen uitzendt tussen 06.00-07.00 uur ‘s ochtends. Kies je ervoor om je spot enkele uren later uit te zenden, tussen 10.00-11.00 €51 per seconde kost.

Ontwikkelingskosten radiospot

Het laten ontwikkelen van een radiospot hoeft niet veel te kosten. Het kan al vanaf een paar honderd euro, maar er zijn ook tal van voorbeelden waarbij een radiospot duizenden als dan niet tienduizenden euro’s heeft gekost. 

Dan is je spot geschreven voor een creatief bureau, in laten spreken door een BN’er en is er waarschijnlijk ook speciaal voor de commercial muziek gecomponeerd. Ons advies is echter: houd het simpel. Nederlanders reageren net zo goed – of zelfs beter op een heldere, no-nonsense radiocommercial dan op een commercial met allerlei toeters en bellen. 

Sky Radio reclame

Wekelijks stemmen er 3 miljoen luisteraars af op Sky Radio, radioreclame is een effectieve manier om een groot bereik te realiseren. Kies je de juiste radiozender en het juiste tijdvak dan is radioreclame uitermate geschikt om een specifieke doelgroep te bereiken.  

Hoge contact frequentie

In tegenstelling tot veel andere media luisteren mensen radio vaak uren aaneengesloten. Als adverteerder geeft dit je de kans om meerdere contactmomenten te creëren met je doelgroep. Zo maak je goed gebruik van de kracht van herhaling.

Snel geregeld

Adverteren op Sky Radio is zo geregeld. Wij plannen dagelijks radiocommercials in en in de meeste gevallen kan je radiospot dezelfde week nog live. Een groot voordeel als je wilt inspelen op de actualiteit. 

Adverteren op Sky Radio?

Laat ons je helpen je budget zo effectief mogelijk in te zetten. Laat je gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op om een offerte op te maken. 

One Media is een full-service mediabureau en reclamebureau. Wij zijn onafhankelijk en streven er altijd naar om het meest uit jouw budget te halen. Het kan zijn dat wij een andere radiozender adviseren, bijvoorbeeld Radio 2, Radio 10, Radio 538, Radio Veronica, Q-music of een van de zenders van RTL of NPO. Ook omroep Flevoland, RTV Utrecht en Radio M Utrecht passeren regelmatig de revue.