Video laten maken kosten

Wil je een video maken voor je bedrijf, maar heb je geen idee wat een video laten maken kosten zullen zijn? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Op deze pagina zetten we alle video kosten voor je op een rij en krijg je een indruk wat er qua bedrijfsfilm laten maken mogelijk is.

kosten video
one-media-olivier

Meer informatie? Let's meet!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat kost een video laten maken?

Een veelgestelde vraag bij ons bedrijf is wat een video laten maken kosten zullen zijn. De kosten variëren van € 650 voor een video van 60 seconden en lopen op tot € 1.250 euro voor een video van 180 seconden inclusief cameraman die 6 uur op locatie is. Hieronder vind je een indicatie van de prijzen, zodat je makkelijk kunt zien wat het kost om door ons een zeer professionele videoproductie te laten maken. Ons videobedrijf werkt enkel met ervaren videomakers en je hoeft geen filmopname apparatuur in te huren.

Video prijzen  Kosten cameraman 3 uur op locatie inclusief video editing Kosten cameraman 6 uur op locatie inclusief video editing
Video van 60 seconden € 650,- € 850,-
Video van 120 seconden € 850,- € 975,-
Video van 180 seconden € 950,- € 1.250,-

Het antwoord op wat het uiteindelijke tarief zal zijn voor jouw film, hangt af van welk type video je wilt laten maken voor jouw bedrijf en voor welk productieproces je kiest. Bedrijven met ervaring zullen weten dat ook video's van 1 minuut een boost kunnen geven aan de conversiecijfers.

Een kwalitatieve bedrijfsvideo is multi-inzetbaar en geeft je wanneer je de video deelt op onder andere je social media kanalen meteen onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrentie.

Welke factoren beïnvloeden de video tarieven?

Waarin de video laten maken kosten kunnen variëren is het type video wat je laat ontwikkelen. Zo zijn animatie filmpjes vaak minder bewerkelijk om te laten dan een bedrijfsvideo op locatie. Dit zie je terug in de prijs. Animaties zijn populair omdat ze in korte tijd complexe informatie begrijpelijk kunnen maken. Daarnaast geeft ook de doelgroep vaak voorkeur aan storytelling door middel van een animatie video ten opzichte van een PowerPoint of Slideshare presentatie.

Veel e-commerce bedrijven die een product willen promoten doen dat tegenwoordig met een productvideo. Een productvideo kan in een halve minuut meer vertellen dan een gebruiksaanwijzing van 50 pagina’s, wat het geheim van een goede productvideo meteen verklapt. Daarnaast is een productvideo uitermate geschikt om een doelgroep over te halen  om tot een aankoop over te gaan. Ook zijn productvideo's een leuke aanvulling op je content marketing strategie wanneer je ze deelt in een blog of PR bericht.

video laten maken kosten

Wat een video laten maken kosten zal hangt ook af van jouw verwachtingen van de film. Wil je dat wij een spetterend script schrijven of heb je zelf al een idee uitgeschreven? Wil je graag speciale effecten, een extra brede lens of een dronevideo laten schieten? En mogen de mensen uit je bedrijf worden gefilmd of wil je misschien acteurs en actrices inhuren? Ook dit zijn allemaal facetten die het tarief van je video kunnen beïnvloeden.

Video laten maken & kosten van pakketten

Om het niet al te ingewikkeld te maken hebben wij een menukaart gemaakt met de meest gekozen opties. Zo krijg je in ieder geval een goede indruk wat jouw video laten maken kosten zal. Het goedkoopste pakket 1 bevat een cameraman, stockmuziek en de montage van je video. Je kunt dit pakket inzetten voor bijvoorbeeld een moodvideo, vastgoedvideo, registratievideo of als video op sociale media. De kosten van pakket 1 zijn vanaf € 2.500 ex. BTW.

Bedrijfsfilm inclusief Nederlandse voice-over

Voor Pakket 2 gebruiken wij het door jouzelf geschreven videoscript, maar zal One Media wel een ervaren regisseur inzetten die samen met een cameraman op locatie zal filmen. Uiteraard is ook in dit pakket de benodigde stockmuziek inbegrepen. Dit pakket is geschikt als productvideo, bedrijfsvideo of zelfs als videoclip voor op televisie. Deze video laten maken kosten beginnen vanaf € 3.500 ex. BTW inclusief keuze uit vele bekende Nederlandse voice-over stemmen.

videoproductie laten maken

Pakket 3 is onze meest complete optie. Wij schrijven jouw videoscript en maken tevens een storyboard vooraf. Vervolgens komen wij zeer compleet filmen op locatie, met onder andere een regisseur, cameraman, camera apparatuur, licht, productie assistent en uiteraard stockmuziek met montage in onze montageruimte. Dit is zeer geschikt voor bedrijven die het beste van het beste verlangen en alle mogelijkheden uit een promotievideo, bedrijfsvideo of webcommercial willen halen. De kosten van dit pakket zijn vanaf € 5.000 ex. BTW.

Premium video laten maken kosten

Voor bedrijven die nóg een tandje verder dan de rest willen gaan, hebben wij nog Pakket Premium. Je moet dan denken aan zeer doordacht script geschreven door een reclamebureau uit Amsterdam inclusief moving storyboard, acteurs, actrices, make-up en/of styling en door ons gevonden locaties.

Bij het maken van premium video's gebruiken we uiteraard alleen de allerbeste 4K camera’s, zodat jouw video zeker een aantal jaren actueel zal blijven. Dit is uiteraard wel iets duurder, maar aangezien je video voor langere tijd inzetbaar zal blijven kan dit zelfs goedkoper blijken op lange termijn. Wat de video laten maken kosten zal in dit pakket vertellen we je graag op aanvraag.