8 soorten bedrijfsvideo’s

soorten bedrijfsvideo's

Een bedrijfsvideo's of bedrijfsfilm is vaak het eerste type video waar een bedrijf mee aan de slag gaat bij de start van een video marketingstrategie. Niet zelden kloppen bedrijven bij ons aan met het verzoek een bedrijfsfilm te maken. Er is echter niet een type bedrijfsfilm, er zijn tal van soorten bedrijfsvideo’s.

In dit artikel bespreken we de meestvoorkomende om jou een idee te geven van hun doel en gebruik.

Wat is een bedrijfsvideo?

Laten we beginnen met een definitie van een bedrijfsvideo. Een bedrijfsvideo- of film is een verzamelnaam die wordt gebruikt om videocommunicatie te beschrijven die wordt gebruikt om een boodschap over te brengen op interne dan wel externe doelgroepen.

Bedrijfsprofiel video's

Bedrijfsprofiel video's schetsen – zoals de naam al doet vermoeden – een beeld van het bedrijf. Vaak komen in dit type video de volgende onderwerpen aan bod: het ontstaan, de geschiedenis, het doel, de waarden, de producten en diensten. Dit type video is over het algemeen informatief.

Merk video

Merk- of promotievideo's richten zich op het merk of een specifiek product of dienst. Ze zijn ook effectief in het creëren van (merk)bewustzijn bij de consument voor de lancering van nieuwe producten of diensten. Dit kan verder worden opgesplitst in productvideo's of service video's. Dit type video kan overlap hebben met een bedrijfsprofiel video maar de merk video wordt ingezet als marketing tool.

Merk video's helpen bij het ontwikkelen en vergroten van naamsbekendheid binnen je doelgroep.

Uitlegvideo's

Uitlegvideo's zijn informatieve video's die worden gebruikt om het product of de dienst van een bedrijf op een kleurrijke, leuke en boeiende manier onder de aandacht te brengen. Ze onderscheiden zich van promotievideo's doordat ze afdwalen van de commerciële elementen en zich meer richten op het informatieve. Vaak zijn deze video’s deels of geheel geanimeerd.

Video's met financiële resultaten

Dit zijn informatieve video's gericht op investeerders of interne doelgroepen. Een voorbeeld hiervan zijn de eindejaarscijfers. Ze kunnen nuttig zijn bij het op een effectieve manier communiceren van belangrijke financiële informatie.

Wervingvideo's

Wervingsvideo's zijn een geweldige manier om talent aan te trekken door je bedrijfscultuur te demonstreren.

Trainingsvideo's

Trainingsvideo’s richten zich op het overbrengen van interne procedures en programma's op werknemers. Ideaal als onderdeel van een inwerktraject van nieuwe werknemers.

Video's van evenementen

Evenementvideo's zijn meestal compilaties of samenvattingen van een evenement dat je bedrijf organiseerde of waaraan het bedrijf deelnam.

Testimonials

Testimonials laten gebruikerservaringen zien. Ze kunnen effectiever zijn dan schriftelijke reviews, omdat mensen eerder kijken dan lezen. Ook komen testimonials in de vorm van video vaak net iets geloofwaardiger over, mits je echte klanten interviewt en geen acteurs.

Kortom, er bestaat niet zoiets als één bedrijfsfilm, er zijn tal van mogelijkheden. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via info@onemedia.nl