Adverteren 3FM

Radio 3FM is een van de grotere radiozenders in de doelgroep 25-45 jaar en heeft gemiddeld bijna 800.000 luisteraars per week. De luisteraars van NPO 3FM zijn voornamelijk hoger opgeleiden met een gemiddeld inkomen.

  • Bijna 800.000 luisteraars per week
  • Bereik 25-45 jarigen
  • Slim adverteren via One Media
adverteren 3fm
Adverteren op de radio

Adverteren op 3FM?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil jij adverteren op Radio 3FM? En ben je benieuwd wat de mogelijkheden en kosten zijn? Lees dan verder of neem direct contact met ons op, een van onze radio specialisten helpt je graag verder.

Tarieven 3FM reclame kosten

Als je je radiocommercial vijf dagen op rij wil laten horen op 3FM dan ben je ongeveer €1.250 kwijt. Dit is op basis van een radiospot van 10 seconden die vijf keer per dag wordt uitgezonden.

Onderstaande tabel is op basis van de standaard tarieven voor adverteren op 3FM. Bij een grotere campagne kunnen wij vaak slim voor jou inkopen.

Kosten adverteren 3FM  5 dagen adverteren 10 dagen adverteren
Tarief 5 seconden radiospot €750 €1.500
Tarief 10 seconden radiospot €1.250 €2.500
Tarief 20 seconden radiospot €2.000 €4.000

De hierboven vermelde tarieven zijn ter indicatie. Deze kunnen hoger dan wel lager zijn afhankelijk van de periode waarin jij wilt adverteren op 3FM en de meest recente bereikcijfers. Neem voor een offerte op maat contact met ons op.

Luistercijfers 3FM

NPO 3Fm bereikt gemiddeld per week bijna 800.000 luisteraars, luisteraars die jij ook kunt bereiken met een radiocommercial. Heb jij een doelgroep die overlapt met de doelgroep van 3FM, namelijk 25-45 jarigen dan is het inzetten van een radiospot zeker het overwegen waard.

Waarom adverteren op 3FM?

Radioreclame is nog altijd een effectief middel om je doelgroep te bereiken.

Hoge frequentie

Radioreclame is zeer geschikt om je doelgroep meerdere keren te bereiken. Luisteraars tunen vaak in op een radiozender om deze vervolgens uren achter elkaar aan te laten staan. Er wordt niet of nauwelijks gewisseld van radiozender. Ook niet tijdens reclameblokken.

Lage productie- en uitzendkosten

Een kwalitatieve en professionele radiospot hoeft niet veel te kosten. Al vanaf een paar honderd euro heb je een radiospot en ook de uitzendkosten zijn een fractie van bijvoorbeeld TV reclame.

Binnen een week live

Een radiospot kunnen wij snel opleveren, meestal binnen een week. Dit geeft jou de mogelijkheden om last minute budget in te zetten of in te spelen op actualiteiten.

Enorm bereik

Ondanks de populariteit van Spotify en iTunes luisteren er dagelijks miljoenen Nederlanders naar de radio. Om nieuwe muziek te ontdekken, voor het laatste nieuws, file informatie of om naar hun favoriete radioprogramma te luisteren. Onder de miljoenen mensen bevindt zich zeker ook jouw doelgroep.

tarieven radiocommercial 3fm reclame kosten

3FM is onderdeel van NPO

3FM is slechts een van de radiozenders van NPO, je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen op NPO 3FM te adverteren. Een andere optie is om diverse radiozenders in te zetten, samen met jou kijken we dan naar de optimale radio mix om het meest uit jouw budget te halen. Bijvoorbeeld:

  • NPO radio 1
  • NPO radio 2
  • NPO radio 4
  • NPO radio 5

Klaar om te adverteren op Radio 3FM?

Ongeacht of dit je de eerste keer is dat je op de radio gaat adverteren of dat je het al eerder hebt gedaan. Laat onze radio specialisten je helpen.

Hoe ziet het programma van NPO 3FM er dit jaar uit?

3FM is de radiozender van populaire programma's als Frank & Eva, 3voor12 en Sanders Vriendenteam.