Adverteren Radio 10

Radio 10 is één van de grootste radiozenders in de doelgroep 20-49 jaar en heeft meer dan 2 miljoen verschillende luisteraars per week. Via One Media kun je snel én voordelig adverteren.

  • 2,1 miljoen luisteraars per week
  • Groot bereik binnen 20-49 jarigen
  • One Media regelt radiospots én zendtijd
Adverteren Radio 10
Adverteren op de radio

Adverteren op Radio 10?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Radio 10 is de eerste commerciële radiozender van Nederland, en hele generaties zijn er sinds 1988 mee opgegroeid. Binnen enkele jaren na haar oprichting was Radio 10 al de grootste familiezender, en inmiddels is het station één van de grootste zenders in de doelgroep 20 tot 49 jarigen. Adverteren via Radio 10 is dus een zeer effectieve manier om een grote en interessante commerciële doelgroep te bereiken.

Wekelijks zingen miljoenen luisteraars mee met de Grootste Hits Allertijden van Radio 10, waaronder Abba, UB40, Madonna en Michael Jackson. Maar ook actuelere hits zoals die van Pharrell en Justin Timberlake weten hun weg te vinden op 's lands meest geliefde feel good zender. Een zender die dankzij haar muziekmix altijd onderscheidend en herkenbaar is.

Tarieven Radio 10 reclame kosten

Wanneer je 5 werkdagen reclame wilt maken op Radio 10, kost dit ongeveer €9.000 euro. Hiervoor gaan we uit van een gemiddeld seconden tarief van €36 op basis van een radiocommercial van 10 seconden die vijf keer per dag wordt uitgezonden. Overigens geven radiozenders vaak extra korting bij grotere afname.

Radio 10 kosten adverteren 5 dagen radioreclame 10 dagen radioreclame
Tarief 5 seconden radiospot € 4.500 € 8.500
Tarief 10 seconden radiospot € 9.000 € 17.500
Tarief 20 seconden radiospot € 18.000 € 34.500

De Radio 10 tarieven die je hierboven ziet zijn ter indicatie. De kosten van radiocampagne zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de luistercijfers en het seizoen waarin je radiocommercial wordt gezonden. Daarom is het verstandig om een actuele en vrijblijvende offerte bij One Media op te vragen. Dan ben je ook op de hoogte van eventuele kortingsacties op het gebied van radiospots.

Wat kost een complete radiospot op Radio 10?

Een radiospot kun je zo duur maken als je zelf wilt. Sommige opdrachtgevers willen met creatieve teams brainstormen over een radiospot, en deze met meerdere stemacteurs in de studio opnemen, met aan het einde een herkenbare  jingle die luisteraars kunnen meezingen. Dit is uiteraard de meest uitgebreide radiocommercial.

tarieven Radio 10 reclame kosten

Voor de meeste radiocampagnes volstaat vaak een eenvoudige commercial, op basis van één Nederlandse voice-over met eventueel stock muziek. Doordat onze radioproducers iedere dag radiospots maken weten zij vaak direct wat werkt voor een bepaald merk, en onze creatives doen tevens enkele tekstsuggesties voor je radiocampagne. Radiocommercials als deze zijn bovendien snel gemaakt: binnen 48 uur is geen probleem.

Waarom adverteren op Radio 10 FM?

Impactvol adverteren
Er zijn vele redenen om juist te kiezen voor Radio 10 FM. De belangrijkste redenen die wij vaak horen is de enorme impact die een radiocommercial op 10FM maakt, bij klanten én leveranciers. Miljoenen Nederlanders horen je radiospot, en onder deze luisteraars zitten ook meestal ook veel leveranciers. Dit is een sterk punt: want klanten en leveranciers denken dan dan dat het goed met het adverterende bedrijf gaat, anders zou je immers niet te horen zijn op een bekende familiezender.

Razendsnel adverteren
Adverteren op Radio 10 kan zeer snel. Omdat onze radioplanners dagelijks 10 FM campagnes plannen, zijn zij in staat om je radiospot binnen enkele werkdagen in het uitzendschema van Radio10 te plannen. Ook de productie van de meest voorkomende radiospots kent via One Media een doorlooptijd van twee werkdagen.

Betaalbaar adverteren
Radio en TV zijn de twee enige massamedia waar je met commercials op kunt adverteren. De kosten van radio en televisie zijn echter wel enorm verschillend. De productie van een zeer eenvoudige tv-spot kost vaak snel meer dan €10.000 (exclusief zendtijd), terwijl een goede radiocommercial minder dan 10% daarvan kost. Feitelijk heb je al voor ongeveer €5.000 een complete radiocampagne (zendtijd + commercial) die een week lang op 538 te horen is. Een redelijke tv-campagne gaat al snel  richting de €70.000 voor een week.

Meer radiostations betekent lagere tarieven

Radio 10 FM maakt uit van een grote zendergroep, waaronder bijvoorbeeld ook Radio 538, Sky Radio en Veronica vallen. Doordat je kunt adverteren op meerdere radiozenders, kan er vaak een mooie combinatie worden gemaakt qua doelgroep,  bijvoorbeeld door eerst ’s ochtends op Radio 538 te adverteren en de rest van de dag op  Radio 10 of SkyRadio. One Media rekent graag uit wat het meest kosten efficiënt voor je is.

Gratis radioplan voor Radio10 FM adverteerders

Audio bilboards, bonus zendtijd, GRP kosten, netto bereik, bruto bereik, bruto tarief, maandindex, selectiviteit, share of noise, share of voice.. de radio vaktermen waarmee onze consultants dagelijks werken zijn niet op twee handen te tellen. Maakt ook niet uit, wij vertellen je graag in een helder radioplan hoe je jouw doelgroep het beste kunt bereiken én wat de kosten van jouw Radio 10 reclame campagne zullen zijn. Spreken we je snel?