Adverteren Sublime FM

Sublime FM is dé nummer 1 R&B, soul & jazzzender van Nederland, met een uniek bereik in de doelgroep 25 tot 65 jaar. Via One Media kun je zeer betaalbaar en snel adverteren op Sublime.

  • 400.000 luisteraars per week
  • Betaalbare advertentieruimte
  • Interessante partnerships mogelijk
Adverteren Sublime FM
Adverteren op de radio

Adverteren op Sublime FM?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adverteren bij Sublime FM betekent advertentieruimte op een radiostation dat het anders doet, en daardoor extra opvalt in de doelgroep, wat weer prettig is voor jou als adverteerder. Immers, je wilt natuurlijk gehoord worden met je radiocommercial. De De DJ's en presentatoren van Sublime FM brengen 24 uur per dag de beste funk, R&B, soul & jazz muziek. Denk hierbij aan artiesten zoals Amy Winehouse, Stevie Wonder, Alicia Keys, Aretha Franklin en John Legend. Heerlijke muziek voor op je werk, onderweg naar huis of gewoon thuis.

Doelgroep Sublime FM

De doelgroep van Sublime FM is bovengemiddeld ondernemend en creatief. De luisteraars van Sublime zijn kapitaalkrachtige luisteraars in de kopersdoelgroep 25 tot 65 jarigen met een sterke voorkeur voor cultuur, gadgets, muziek, reizen, eten en drinken. Al met al bereikt Sublime bijna een half miljoen Nederlanders die de wereld een beetje mooier willen maken.

Sublime FM advertentiekosten & reclame tarieven

Wanneer je als adverteerder 5 werkdagen reclame wilt op Sublime FM, kost dit ongeveer €1.375 euro. Hiervoor gaan we uit van een gemiddeld seconden tarief van €11 op basis van een zeer korte radiocommercial van 5 seconden die vijf keer per dag wordt uitgezonden. Overigens geven zenders vaak korting bij grotere afname.

Sublime FM kosten adverteren 5 dagen radio reclame 10 dagen radio reclame
Tarief 5 seconden radiospot € 1.375 € 2.500
Tarief 10 seconden radiospot € 2.750 € 5.000 
Tarief 20 seconden radiospot € 5.500 € 10.000

De Sublime FM tarieven die je hierboven ziet zijn ter indicatie. De advertentiekosten van campagne zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de Sublime luistercijfers en het seizoen waarin je radiocommercial wordt gezonden. Daarom is het raadzaam om een 100% vrijblijvende offerte bij One Media op te vragen. Dan ben je óók op de hoogte van eventuele kortingsacties op het gebied van radiospots.

Wat kost een complete radiocommercial?

Een radiocommercial voor Sublime kun je zo duur maken als je zelf wilt. Sommige radio adverteerders willen met creatieve teams brainstormen over hun radiospot, en deze met meerdere stemacteurs in de studio opnemen, met aan het einde een herkenbare jingle die luisteraars kunnen meezingen. Dit is uiteraard de meest uitgebreide radiocommercial.

Sublime FM advertentiekosten reclame tarieven

Voor de meeste Sublime adverteerders volstaat vaak een eenvoudige radiocommercial, op basis van één Nederlandse voice-over met stockmuziek. Doordat onze commercial producers iedere dag radiospots maken weten zij vaak direct wat werkt voor een bepaald merk, en onze creatives doen tevens enkele tekstsuggesties voor je radiospot. Sublime commercials zijn bovendien snel gemaakt: binnen 2 werkdagen opgeleverd.

Waarom adverteren op Sublime FM?

Impactvol adverteren
Er zijn heel veel redenen om te kiezen voor reclame op Sublime FM. De belangrijkste reden die wij vaak horen is de enorme impact die een radiocommercial op Sublime maakt, bij klanten én leveranciers. Met bijna een half miljoen luisteraars per week horen vele Nederlanders horen jouw radiospot en dat straalt natuurlijk af op jouw product of dienst. Want als je kunt adverteren op een zender als Sublime, dan moét het in de ogen van luisteraars wel goed gaan met jouw bedrijf.

Supersnel adverteren
Adverteren op Sublime FM kan heel snel. Omdat onze mediaplanners dagelijks Sublime radiocampagnes plannen, zijn zij in staat om je commercial binnen enkele werkdagen in het uitzendschema van SublimeFM te plannen. Ook de productie van de meest voorkomende radiocommercials kent via One Media een doorlooptijd van twee werkdagen. Als je op maandag belt kun je al aan het einde van de week al ‘on-air' op Sublime zijn!

Betaalbaar adverteren
Radio en TV zijn de twee enige echte massamedia waar je met commercials op kunt adverteren. De kosten van radio en TV zijn echter wel enorm verschillend. De productie van een zeer eenvoudige tv-spot kost al snel meer dan €10.000 (exclusief zendtijd), terwijl een goede radiocommercial minder dan 10% daarvan kost. Feitelijk heb je al voor ongeveer €2.000 al een complete radiocampagne (zendtijd + commercial) die een week lang op SublimeFM te horen is. Een complete tv-campagne gaat al snel  richting de €70.000 voor een week.

Van Sky Radio tot aan SublimeFM

SublimeFM zit in een netwerk waar ook Radio 538, Sky Radio, Radio 10, Radio Veronica en Slam FM bij zijn aangesloten. Doordat je kunt adverteren op meerdere radiozenders tegelijkertijd, kunnen er vaak een mooie combinaties worden gemaakt qua doelgroep en marktaandeel, bijvoorbeeld 's ochtends op Sky Radio adverteren en 's middags op SublimeFM. One Media rekent graag de slimste combinatie voor je uit.

Gratis mediaplan voor radio adverteerders!

Audio billboards, bonus zendtijd, GRP kosten, netto bereik, bruto bereik, bruto tarief, maandindex, selectiviteit, share of noise, share of voice.. de termen waarmee onze radioconsultants dagelijks werken zijn niet op twee handen te tellen. Maakt gelukkig ook niet uit, wij vertellen je graag in een helder mediaplan hoe je jouw doelgroep het beste kunt bereiken én wat de kosten van jouw Sublime FM reclame campagne zullen zijn. Spreken we je snel?

Bekende adverteerders op Sublime
  • MisterGreen
  • Gazelle
  • Vodafone
  • ABN-AMRO
  • Nespresso
  • Belsimpel