Adverteren VTM

  • Vlaamse Televisie Maatschappij
  • Kostprijs reclame op VTM
  • Bereik > 2 miljoen Vlamingen
Adverteren VTM

Adverteren op VTM? Wij helpen je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

VTM (Vlaamse Televisie Maatschappij) is de grootste commerciële televisiezender van België. De verschillende zenders van VTM: VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM KIDS zijn populair onder onze adverteerders omdat de Vlamingen hiermee zeer goed mee te bereiken zijn.

Al meer dan 30 jaar voorziet VTM in entertainment, nieuws en actualiteitenprogramma's van eigen bodem. VTM heeft een marktaandeel van bijna 25% en bereikt dagelijks meer dan 2 miljoen Vlamingen.

De slogan van VTM is ‘VTM kleurt je dag'.

Kostprijs reclame op VTM

De kostprijs reclame op VTM is sterk afhankelijk van twee componenten. Ten eerste zijn de productiekosten van invloed op de totale kosten. Daarnaast is de reclamezendtijd van invloed.

De kosten voor de reclamezendtijd zijn enerzijds gebaseerd op het bereik wat je met een bepaalde TV zender behaalt, en anderzijds de beschikbaarheid – ook wel de inventory. Op het moment dat er meer zendtijd beschikbaar is dalen de tarieven en vice versa. Voor de zendtijd betaal je per seconde dus ook de spotlengte is van belang. Hoe langer de spot, hoe duurder.

Ben jij benieuwd naar de actuele tarieven voor adverteren op VTM? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook met het ontwikkelen van een goede reclamespot kunnen wij je helpen.

Wat kost de productie van een TV reclame op VTM?

De productie van een TV reclame op VTM kan je zo duur maken als je zelf wilt. Voor een korte animatie ben je slechts een paar duizend euro kwijt, wil je een spot met een bekende Vlaming op een bounty eiland dan moet je iets dieper in de buidel tasten.

Ervaring leert echter dat een sterke TV spot niet per se duur hoeft te zijn. Wij hebben talloze voorbeelden van TV spots die goede resultaten hebben behaald zonder tienduizenden euro’s te hebben gekost.

Hoeveel reclamespots zendt VTM per uur uit?

VTM zendt maximaal 12 minuten reclame per uur uit, dit is volgens de huidige wetgeving.

Merken VTM

Hierboven noemden we al kort de diverse televisiezenders van VTM, uiteraard vallen er ook nog diverse andere platformen onder het merk VTM. Namelijk: VTM.be, VTMGO.be, VTM GO mobile, VTMkoken.be en VTM Koken mobile. Adverteerders kunnen ervoor kiezen enkel op TV zichtbaar te zijn, maar ook een platform brede benadering is mogelijk.

Adverteren VTM

De zender ‘VTM’ voorziet in familie entertainment, het is de zender voor het hele gezin.

Adverteren VTM 2

VTM 2 biedt de kijker reality shows, zowel dichtbij als ver van huis. Denk hierbij aan series als Ik Vertrek en Blind Getrouwd Australië. Ook zendt de zender Champions League wedstrijden uit.

VTM 2 heeft als doelgroep actieve volwassenen.

Adverteren VTM 3

VTM 3 is de filmzender van VTM en zendt iedere dag een betere film uit, verder kijk je hier de gehele dag door series en sitcoms.

Advertren VTM 4

Last but not least, VTM 4 zet in op actie en klassiekers als James Bond en Top Gear. Oftewel, de nostalgische kijker kan zijn hart ophalen.