Aegon laat stemacteurs 5 uur lange podcast maken

podcast stemacteurs

Hoedjes af voor reclamebureau TBWA\NEBOKO, zij vonden een mooie insteek om Aegon Schadeverzekeringen creatief onder de aandacht te krijgen. Eerst is een PR-onderzoek uitgevoerd onder 1.000 Nederlanders, waaruit blijkt dat 51% van de ondervraagden bang is dat er wordt ingebroken tijdens de feestdagen. Maar hoe los je dát probleem op? Het antwoord hierop vond men in een podcast maken met geluiden van een tafelend gezin waardoor het lijkt alsof mensen thuis zijn.

Aegon: ‘december ideale cocktail voor inbrekers’

Volgens de Head of Claims bij Aegon Schadeverzekeringen ontstaat er in december een ideale cocktail voor inbrekers. Zo zien ze al op grote afstand dat een huis leeg, donker en stil is. De verzekeraar wilde daarom het bewustzijn rondom inbraken tijdens de donkere feestdagen verhogen en mensen hierop beter laten voorbereiden.

De Stille Nachtwachter Podcast

De bekendste inbraakpreventie maatregelen zoals de gordijnen dicht, de lichten aan en de deuren op slot kennen de meeste mensen wel. Uit het Aegon onderzoek bleek dat 1 op de 3 ondervraagden nog onbekend is met geluid als inbraakpreventie, terwijl bijna de helft dit wel zou inzetten als men hiervan wist. Met De Stille Nachtwachter Podcast helpt Aegon nu mensen hun huis beter te beveiligen.

Podcast idee gebaseerd op Home Alone scène

Dat humoristische films ook voor inspiratie kan dienen blijkt maar weer uit dit idee. De podcast is namelijk gebaseerd op de bekende scène uit Home Alone, waarin het schattige jongetje Kevin op het idee komt om de TV aan te zetten om inbrekers af te schrikken. In de podcast van Aegon hoor je een 5 uur lang een echt lijkend kerstavondje met vermakelijke gesprekjes over vakanties, nieuwtjes en een gezellig potje Monopoly.

TBWA\NEBOKO zet stemacteurs aan tafel

De creatieven van TBWA\NEBOKO hebben een eettafel neergezet in hun nieuwe geluidsstudio en vervolgens Nederlandse stemacteurs 5 uur lang laten kletsen zonder een uitgeschreven script. Om de kerstervaring realistisch te maken kregen ze ook een heus kerstdiner voorgeschoteld en werden er allerlei oud-Hollandse spelletjes gespeeld.

Zet de podcast niet té hard

De podcast werkt volgens Achmea het beste samen met de bekende inbraakpreventie tips zoals de deuren en ramen afsluiten. Ook is het belangrijk om voldoende verlichting aan te doen en de gordijnen dicht te doen als het donker is. Tot slot is gebleken dat inbrekers liever opereren in wijken met slechte sociale controle; dus zorg voor een goede band met je buren en zet de podcast daarom niet té hard.