Afrojack, Sunnery James & Ryan Marciano naar Qmusic

bekende dj Qmusic

Opnieuw slaat Qmusic een mooie slag, want vanaf deze week zijn Afrojack, Sunnery James & Ryan Marciano te horen op de snelgroeiende hitzender. Daarmee weet Qmusic tevens Radio 538 opnieuw af te troeven, want Afrojack maakte eerder een populair radioprogramma op de hitzender van Talpa. En het biedt mooie mogelijkheden als je gericht op het uitgaanspubliek wilt adverteren bij Qmusic.

Programmadirecteur Qmusic

Dat programmadirecteur Dave Minneboo warme banden heeft met enkele bekende 538 dj’s is niet toevallig: eerder was hij jarenlang de programmadirecteur van Radio 535. Het binnenhalen van Minneboo voor Qmusic wordt in de media dan ook gezien als een ‘meesterzet’ van DPG Media, eigenaar van zowel Qmusic in Nederland als in België.

Marketing mogelijkheden voor Qmusic

Voor radiozenders telt vooral wat er gebeurt tussen zes uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds op werkdagen, en met name de ochtend- en middagshows zijn beeldbepalend omdat in de spits veel in de auto naar de radio wordt geluisterd. De avondprogrammering is wat dat betreft minder belangrijk.

Toch dienen de avondprogrammeringen in het weekend wel degelijk ergens voor, denk bijvoorbeeld aan uitgaanspubliek dat alvast zijn of haar favoriete club-dj alvast op de radio kan horen. Voor de radiozenders is het nog veel belangrijker zichzelf te kunnen associeren met de bekende namen op billboards, de website en natuurlijk in radiovormgeving.

Luistercijfers Qmusic

Qmusic doet het al een tijdje erg goed in de leeftijdscategorie 20-49 jarigen, belangrijk voor veel merken en mediabureaus. Zo is Qmusic is by-far marktleider met ca. 20%, en de nummer twee (Radio 538) moet het op afstand doen met ongeveer 14%. Andere stijgers in de doelgroep 20-49 zijn Radio 2 en Radio 10, die hun marktaandeel licht zagen stijgen in het afgelopen jaar.

Bekende DJ’s vanaf 16 oktober op Q-music

Vanaf 16 oktober is eerst Menno Barreveld te horen van 21.00 tot 22.00 uur. Daarna gaat Armin van Buuren van start van 22.00 tot 00.00 uur. Sunnery James & Ryan volgen Van Buuren vanaf 00.00 uur. Aan het einde van de nacht (tussen 4.00 en 5.00 uur) is Afrojack te horen op Qmusic.