Amber Brantsen (Radio 1, NOS Journaal) naar Viaplay

NPO Amber Brantsen naar Viaplay GP

Dat Hilversum serieus moet uitkijken voor streaming services, dat is met de enorme opkomst van Netflix wel duidelijk geworden. Viaplay heeft voor 2022 de Formule 1 rechten en doet er nog een schepje bovenop: Viaplay haalde zomaar een bekende anchor vrouw weg bij de NPO. Amber Brantsen, die haar carrière begon bij NPO Radio 1 en thans het NOS Journaal presenteert, zal bij de ambitieuze streamingzender autosport programma’s gaan presenteren.

Wat is Viaplay?

Viaplay is een Zweedse online videodienst en is in 2007 opgericht. De streamingzender haalde voor de lancering in Nederland meerdere belangrijke uitzendrechten binnen zoals de Formule 1 en de Premier League. Naast de sportcompetities zal de dienst ook Nederlandse shows, series en documentaires gaan aanbieden. Amber Brantsen zal de eerste presentator voor het Nederlandse kanaal zijn, maar waarschijnlijk volgen er meer.

Adverteren op radio / TV vs. streaming

Viaplay pakt het serieus aan. Er zal in Hilversum dan ook een beetje met angst en beven worden gekeken naar de zender. Natuurlijk timmert Netflix ook al lang aan de weg, maar die partij vist niet zomaar presentatie talent weg bij de ‘traditionele’ lineaire tv-zenders. Aan de andere kant maakt het voor radio en TV adverteerders niet veel verschil, zo kun je wel adverteren op Radio 1 maar niet via Viaplay, aangezien deze partij wordt bekostigd door abonnees en investeerders.

De 32-jarige presentatrice gaat al op 1 december aan de slag voor Viaplay, waar zij uiteraard ook de Formule 1-uitzendingen gaat presenteren. Brantsen zegt dat zij houdt van de groeiende autosport en dat zij hoopt dat de zender een nog breder publiek kan gaan bereiken.

Wilfred Genee

Brantsen is dus de eerste presentator die overstapt naar Viaplay. In de mediawereld gingen de afgelopen weken al verschillende geruchten rond, onder meer dat Wilfred Genee gepolst zou zijn door Viaplay, maar dat ontkent de bekende VI-presentator. Welke bekende namen nog meer de overstap gaan maken is dus nog even afwachten.

Formule 1

Wie geen zin heeft om een maandelijks bedrag naar Viaplay te gireren om de Formule 1 te kunnen bekijken is er een lichtpuntje. Want voor Ziggo klanten zullen in 2022 nog een aantal Formule 1 wedstrijden op het open net te zien zijn.

NPO Radio en TV talent

Dat juist een presentatrice als Amber Brantsen, met een journalistieke achtergrond bij NPO Radio 1 en het NOS Journaal, de ‘oversteek’ naar Viaplay durft te maken zal de streamingzender waarschijnlijk helpen andere belangrijke namen te overtuigen. Het blijft dus spannend welke bekende namen de komende tijd aan het presentatieteam worden toegevoegd.