voice over

Amerikaanse voice-over

Een Amerikaanse voice-over laten opnemen? Dan kom je heel snel uit bij de Amerikaanse voice-overs van One Media. Samen met een bekend Amsterdamse stemmenbureau hebben we een vaste selectie stemacteurs die onze bedrijfsfilms inspreken. Beluister alle stemmen en laat je overtuigen.

Bedrijven die wereldwijd actief zijn en een bedrijfsfilm maken voor hun onderneming, laten deze vaak direct in het Engels inspreken. Dan heb je de keuze tussen een Amerikaanse voice-over of een Britse stem. Mag je video een beetje commercieel klinken, dan is een USA voice-over een uitstekend idee. Ga je voor chique omdat je een corporate tone of voice aan wilt slaan voor je bedrijfsvideo, dan kiest men vaak voor een Britse stemacteur.

Op dit moment telt de de Verenigde Staten meer dan 321 miljoen. De VS staat bekend om zijn zeer ondernemende burgers, en daarom is het niet toevallig dat de eerste commerciële radiostations hun intrede deden in dat land. Tegenwoordig kent het land zelfs het grootste aantal commerciële radiostations ter wereld en zijn er in iedere stad tientallen radio-formats te horen wat het een zeer levendige voice-over markt maakt.

amerikaanse voice over

Amerikaanse voice-over stemmen uit het stemmenbestand van One Media spreken niet alleen met het juiste Amerikaans-Engelse taal accent, ze wonen ook allemaal in het land. Dit is belangrijker dan je denkt, omdat de taal en uitspraak ervan enorm aan modetrends onderhevig is. Door 100% Amerikaanse voice-overs in ons stemmenbestand te houden kunnen wij altijd de 100% garantie geven dat onze stemacteurs native speakers zijn.

Native English voice over USA

In Amerika zijn er, net als bij de voice-over Nederlands het geval is, een keur aan dialecten. Iemand uit Washington klinkt behoorlijk anders dan iemand uit Kentucky, om maat een voorbeeld te geven. Maar ook binnen het Amerikaans Engels is er sprake van een native English voice-over taal, of zoals het daar benoemen: een General American accent. Dát zijn onze voice-overs, en tevens het accent dat je in de USA op de landelijke televisie zult horen.

Met de Amerikaanse voice-overs van One Media is het altijd prettig werken. Wanneer er een taalfoutje in je script is gesloten, zullen onze stemacteurs je direct contacten met hun eventuele aanbevelingen voor je script. Dat is natuurlijk prettig voor zowel jou als voor ons, want deze klantvriendelijke houding bespaart onnodige retakes. Onze voice over USA stemacteurs kunnen we daarom eigenlijk als echte specialisten betitelen.

english voice over

Een opmerking die klanten vaak aan ons stemmenbureau terugkoppelen is: hoe kan het dat jullie Amerikaans Engelse stemacteurs zo enorm betaalbaar zijn? Want je zou kunnen zeggen dat A-stemmen die voor vele A-merken hebben gewerkt stevige voiceover tarieven kunnen berekenen. Vroeger was dit misschien ook wel het geval, maar doordat er op het internet enorm veel concurrentie is zijn de prijzen van een voice-over transparanter en dus lager geworden.

Amerika: hét land van stemacteurs

Het land Amerika is enorm groot in omvang, en dus ook wat betreft voice-overs en stemacteurs. Een Amerikaans stemmenbureau schat dat er enkele tienduizenden Amerikaanse voice-overs zijn te boeken. De zijn zowel voice actors uit de Verenigde Staten en stemmen die werken als radio voice-over bij één van de vele radio en televisie zenders. Zij kondigen er programma's aan of spreken commercials en bedrijfsfilms voor bedrijven in.

Wist je trouwens dat je je eventuele instructie in het Engels moet doorgeven? Amerikaanse stemacteurs zijn uiteraard geen Nederlandse stemmen en kunnen dus ook geen Nederlands lezen. Maar mocht je deze aanbeveling gemist hebben dan zal de voice-over ons benaderen en vertalen wij jouw instructie. Daarnaast moet je niet raar opkijken als je in het weekend nog een voice-over ontvangt. Want ambtenaren zijn onze stemacteurs zeker niet.

Enkele opdrachtgevers denken dat wij volledig geautomatiseerd werken. Dit is bij ons niet het geval. Wij zijn geen voice-over platform en iedere opdracht kijken we dus persoonlijk met de hand even na of alles duidelijk is voor de geboekte stemacteur. We letten op of alles duidelijk is qua uitspraak van een bedrijfsnaam of specifiek bedrijfsjargon in je tekst. Handig dus om een uitspraak guide mee te sturen.

engelse voice over

Het mag duidelijk zijn dat de tone of voice van een Amerikaanse voice-over vaker commercieel klinkt (selling) dan een Britse voice-over Engels. Wanneer dit ook de bedoeling is, hoef je dit zeker niet extra te benadrukken voor de stem. Voor iemand in de VS klinkt het dan prima, maar als je video ook in Nederland wordt gebruikt, klinkt het soms een tikkeltje overdreven voor je voice-over script. Ons advies dit dan ook niet te doen.

Gratis tone of voice retakes

Meestal is de opgeleverde tone of voice bijna altijd in één keer goed. Maar, voice-overs inspreken blijft mensenwerk en het kan natuurlijk een keertje voorkomen dat jij toch een andere tone of voice in gedachten had. Dan gaan we natuurlijk daar niet moeilijk over doen. One Media heeft hiervoor een gratis retake op tone of voice in het leven geroepen. En alsof die service nog niet genoeg is, is een niet goed, geld terug garantie ook zeker een optie.

Zoals je hebt gelezen kun je bij One Media met een gerust hart Amerikaanse voice-overs boeken. Het zijn stuk voor stuk fantastische stemmen die zeer gepassioneerd klinken en iedere bedrijfsfilm of commercial voor je kunnen inspreken. Met alle stemacteurs en voice-overs werken wij al lange tijd samen, waardoor er geen enkel risico is voor jou als klant. Beluister dus vooral de voice-over demo's van onze Amerikaanse stemmen en laat je overtuigen.

Nieuwsgierig geworden? Beluister hier alle Amerikaanse stemacteurs