Animaties & video’s: essentieel onderdeel marketing strategie

animaties videos essentieel onderdeel marketing strategie

Dat video een krachtige marketing tool kan zijn is inmiddels algemeen bekend, sterker nog: het merendeel van de bedrijven zet video in voor onder andere marketingdoeleinden en geven aan dit in de toekomst te willen blijven doen. Video is en blijft een cruciaal onderdeel van hun strategie, simpelweg omdat het leidt tot een positieve Return On Investment (ROI).

Wist jij bijvoorbeeld dat video direct tot verkoop kan leiden? De kans dat een consument overgaat tot een aankoop verdubbeld nadat zij een uitleganimatie hebben bekeken van een product of dienst.

Kortom, video marketing is de investering meer dan waard. Niet alleen omdat iedereen het doet, maar omdat het winstgevend is. Nog niet overtuigd? In dit artikel delen we 8 zeer goede redenen die je ongetwijfeld zullen overtuigen.

Video stimuleert conversies en verkopen

Met video's en video marketing valt geld te verdienen. Het toevoegen van een productvideo aan een landingspagina kan een positieve impact hebben op het conversieratio. Op zich niet verrassend, mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld. Een video helpt een beter beeld te geven om de voordelen van het product of service voor de potentiële koper concreet te maken.

Video hoeft niet perfect te zijn

Hoewel videoproductie over het algemeen prijziger is dan het creëren van statische content betekent dit niet dat video’s budget technisch niet haalbaar zijn voor kleinere bedrijven. Zelfs met je smartphone is het al mogelijk om voldoende kwalitatieve video’s te maken, video’s hoeven niet perfect te zijn. Onderzoek wijst zelfs uit dat de ‘minder perfecte’ video het soms beter doet dan de ‘perfecte video’.

Hier moeten we wel een kanttekening bij maken, of een ‘minder perfecte’ video het wel / niet goed gaat doen is ook afhankelijk van het kanaal waar je de video verspreid. Een commercial op TV of pre-roll op YouTube vereist een hogere kwaliteit dan een video op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of TikTok.

Video geeft vertrouwen

Vertrouwen is de basis van conversies en verkopen. Dit alleen al zou voldoende moeten zijn om van het opbouwen van vertrouwen een doel op zich te maken.

Op het moment dat potentiële consumenten vertrouwen hebben in je merk zal de stap naar een aankoop vele malen kleiner worden.

Het opbouwen van vertrouwen is gemakkelijker via video dan via tekst of andere typen statische content. Iemand zien en horen spreken wekt nu eenmaal meer vertrouwen op. Het creëert een gevoel van individuele benadering.

Digitale platforms houden van video's

Of het nu Instagram, Facebook, TikTok of Google is, digitale platforms houden van video’s. Video’s houden bezoekers namelijk langer op het platform, reden voor deze platforms om video content meer zichtbaarheid te geven dan andere typen content. Maakt hier gebruik van, door video op je website te publiceren (positief effect op je organische vindbaarheid) en video te incorporeren in marketing campagnes.

Uitlegvideo’s maken het leven makkelijk

Lanceer je een nieuw product of dienst? Maak een video om te laten zien hoe het werkt. Dit is een van de manieren waarop consumenten het liefst meer te weten komen over nieuwe producten en diensten. Uitlegvideo’s op startpagina’s zijn alleen al om deze reden effectief om in te zetten.

Probeer je een moeilijk concept uit te leggen? Maak dan gebruik van geanimeerde video's. Animatie kan concepten tot leven brengen op een manier die niet lukt met tekst of live video. Geanimeerde video's zijn – mits goed geproduceerd – een perfecte combinatie van entertainment, nostalgie en eenvoud.