Wat zijn goede bedrijfsfilm voorbeelden?

bedrijfsfilm voorbeeld

Ieder bedrijf dat op social media actief is, en welk bedrijf is dat tegenwoordig niet, heeft inmiddels wel een aansprekende bedrijfsfilm laten maken voor zichzelf. Want bedrijfsfilms leggen niet alleen haarfijn uit wie je bent en wat je doet, het is ook veelzijdige manier van content en communicatie dat kan worden ingezet op alle social media kanalen of gewoon op je eigen website.

Zichtbaarder met bedrijfsfilms

Naast de uitlegfunctie zal een originele bedrijfsfilm zeker de aandacht trekken van klanten én deze langer vasthouden. De krachtige combinatie van beeld, spraak en muziek zorgt ervoor dat bedrijfsvideo’s je (toekomstige) maximaal prikkelen.

Daarnaast ben je als bedrijf veel beter zichtbaar, aangezien klanten je bedrijf niet je website tegenkomen, maar ook je video op Youtube wanneer deze met de juiste zoekwoorden en tags wordt voorzien.

Zijn bedrijfsfilms betaalbaar?

Het korte antwoord hierop is: ja, best wel. Sterker, we hebben een opdrachtgever die zijn hoogte ‘conversie’ (en winst) binnenhaalt met video’s op Facebook. Hij verdiend dus geld met zijn video’s, en ziet ze helemaal niet meer als kosten.

Daarom adviseren wij altijd eerst goedkoop enkele proefconcepten te maken om te zien welk type video het beste scoort. Wanneer je ziet welk concept slaagt, verfijn je het format om vervolgens tot het ideale bedrijfsfilm script te komen.

Hoe maak je een goede bedrijfsfim?

Iedere producent heeft te maken met enkele vaste wetmatigheden bij de productie van bedrijfsfilms. Zo is de online consument erg ongeduldig, en zul je al binnen 5 seconden tot the point moeten komen. Een goede manier is direct een probleemstelling als vraag te droppen: “Heb jij ook altijd zo’n last van…?”

Verder vergeten veel bedrijven een goede duidelijke call to action op het einde. Je wilt immers (vaak) wel dat men iets gaat doen na het zien van jouw bedrijfsfilm. Hiervoor is een call to action een must.

Inspireren met mooie voorbeelden

Kijken naar andere bedrijfsfilms helpt vaak goed om te kijken welke richting je zelf op wilt met jouw bedrijfsvideo. Tijd voor drie – in onze ogen – recente en goede bedrijfsfilm voorbeelden uit 2020.

Bedrijfsfilm voorbeeld #1: Architectenbureau

Bedrijfsfilm voorbeeld #2: Transportbedrijf

Bedrijfsfilm voorbeeld #3: Bouwbedrijf

Bonus voorbeeld wanneer alles kan en mag 😉

Van bedrijfsvideo tot animatievideo

Het team van One Media bestaat uit ervaren specialisten op het gebied van zakelijke documentaires, webvideo en video strategie. Maar we kunnen ook effectieve animatievideo maken of een aantrekkelijke whiteboard illustratie voor je produceren. Levering kan vaak binnen één week en met onze scherpe offerte maken we creativiteit voor iedere video opdracht zeer betaalbaar.