Wat zijn goede bedrijfsfilm voorbeelden?

bedrijfsfilm voorbeeld

Ieder bedrijf dat op social media actief is – en welk bedrijf is dat tegenwoordig niet – heeft inmiddels wel een aansprekende bedrijfsfilm laten maken. Bedrijfsfilms leggen niet alleen haarfijn uit wie je bent en wat je doet, het is ook veelzijdig content en communicatie type dat kan worden ingezet op alle social media kanalen of natuurlijk gewoon op je eigen website.

Zichtbaarder met bedrijfsfilms

Naast de uitlegfunctie zal een originele bedrijfsfilm de aandacht trekken van klanten én deze aandacht langer vasthouden. De krachtige combinatie van beeld, spraak en muziek zorgt ervoor dat bedrijfsvideo’s je (potentiële) klanten maximaal prikkelen.

Middels een juist inzet zorg je voor een grote zichtbaarheid, omdat klanten niet alleen met je in aanraking komen op je eigen website maar ook op bijvoorbeeld YouTube. Mits je je video natuurlijk voorziet van de juiste zoekwoorden en tags.

Zijn bedrijfsfilms betaalbaar?

Het korte antwoord hierop is: Ja, best wel. Sterker nog, we hebben verschillende opdrachtgevers die met de inzet van video’s op Facebook de uitzonderlijke hoge conversiepercentages (en daarmee winst) behalen. Zij voorbij het idee dat video’s alleen maar geld kosten, de opbrengsten liggen namelijk vele malen hoger dan de kosten.

Ons advies is om eerst een aantal betaalbare proefconcepten te laten ontwikkelen maken om te zien welk type video het beste scoort. Wanneer je ziet welk concept slaagt, verfijn je het format om vervolgens tot het ideale bedrijfsfilm script te komen.

Hoe maak je een goede bedrijfsfilm?

Iedere producent heeft te maken met enkele vaste wetmatigheden bij de productie van bedrijfsfilms. Zo is de online consument erg ongeduldig, en zul je al binnen 5 seconden to the point moeten komen. Een goede manier is om direct met een probleemstelling in de vorm van een vraag te starten: “Heb jij ook altijd zo’n last van…?”

Zorg ook altijd voor een een heldere call to action (CTA) op het einde. Je wilt immers (vaak) wel dat men tot actie overgaat na het zien van jouw bedrijfsfilm. Hiervoor is een CTA een absolute must.

Inspireren met mooie voorbeelden

Kijken naar andere bedrijfsfilms helpt om te bepalen welke richting je zelf op wilt met jouw bedrijfsvideo. Tijd voor drie – door ons geproduceerde bedrijfsfilm voorbeelden uit 2020.

Bedrijfsfilm voorbeeld #1: Educatie en onderwijs

Bedrijfsfilm voorbeeld #2: Logistiek en supply chain

Bedrijfsfilm voorbeeld #3: Onderzoek en wetenschap

Van bedrijfsvideo tot animatievideo

Het team van One Media bestaat uit ervaren specialisten op het gebied van zakelijke documentaires, webvideo en video strategie. Maar we kunnen ook effectieve animatievideo maken of een aantrekkelijke whiteboard illustratie voor je produceren.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.