Beste video edit software voor beginners

video edit software

Iedereen denkt tegenwoordig fotograaf te zijn, hetzelfde geldt voor video montage. Fluitje van een cent, toch? Daar zijn de meningen over verdeeld, wij zijn ervan overtuigd dat je niet zou moeten besparen op het laten editen van een video door een professional. Maar we begrijpen natuurlijk ook dat dat hier niet altijd voldoende budget voor is.

Beste videobewerking software programma’s

Wil je toch je eigen video’s editen, bijvoorbeeld voor op YouTube? Dit zijn de beste videobewerking software programma’s voor beginners. Waar zelfs mindere technische personen mee uit de voeten kunnen.

Video is ontzettend populair

Een groot deel van de Nederlanders die dagelijks tijd op internet spendeert kijkt liever video dan dat zij teksten lezen. Video's zijn een van de eenvoudigste soorten content om te consumeren. Video is makkelijker dan lezen, het betrekt kijkers ook is er op het gebied van video nog minder concurrentie.

Shortcut

Shortcut is een gratis videobewerkingssoftware die werkt op Windows, OS X en Linux. De werking van deze software is vergelijkbaar met duurdere alternatieven, je plaats simpelweg je video- en audio fragmenten op de tijdlijn en past effecten en eventuele bijschriften toe.

Adobe Premiere Pro

Als je een video bewerkingssoftware kent dan is het waarschijnlijke Adobe. Adobe is een populaire video editor, voor zowel amateurs als professionals. Met Adobe kun je video’s gemakkelijk aanpassen en ook het verwerken van audio is niet al te moeilijk. Met Adobe Premiere Pro kun je elk type multimedia-inhoud verwerken, met andere woorden je kunt video’s voor zowel mobiel als desktop maken.

Adobe Premiere Rush

Premiere Rush is een vereenvoudigde versie van Adobe Premiere Pro.

Apple iMovie

De video software van Apple is zoals je verwacht elegant en eenvoudig. Zeker onder gebruikers van Apple producten is deze software populair. Uiteraard heeft Apple diverse video filters, effecten en thema’s om het de beginnende editer zo makkelijk mogelijk te maken.

Final Cut Pro X

Final Cut Pro X is ook ontwikkelt door Apple, de interface is – hoe kan het ook anders – vergelijkbaar met die van iMovie. Middels een makkelijke integratie upload je je video’s in een handomdraai naar YouTube, Facebook, Instagram of Vimeo.