reclameblok

Reclameblok

Ontvang nú onze offerte

Reclameblok betekenis

Een reclameblok is een korte onderbreking van een programma op de radio, televisie, of in streaming. In een reclameblok zendt men reclamespots uit van adverteerders. Commercial breaks kunnen tussen twee programma' zitten, of hetzelfde programma tijdelijk onderbreken. Alleen commerciële radio en televisie zenders onderbreken programma’s voor een reclameblok.

Wat is een reclameblok?

Een reclameblok is een korte pauze van een programma met daarin commercials van adverteerders. Reclameblokken bestaan vaak uit meerdere commercials. De lengte kan variëren van één korte commercial van 10 seconden tot reclameblokken van 6 minuten. Op de radio en televisie mag men maximaal 12 minuten reclame per uur uitzenden. De commercial blokken rondom veel bekeken programma’s duren vaak het langst en zijn ook het duurst.

Reclameblok voorbeelden

Een goed reclameblok voorbeeld is de commercial break tijdens een populaire soap. Maar ook het 8-uur Journaal heeft voor aanvang altijd een reclameblok. Er is overigens een verschil tussen reclameblokken en non-spot reclame. Non-spot reclame is een boodschap in het programma zelf. Dit is alleen toegestaan bij commerciële zenders en online platforms, zoals podcasts.

Offerte nodig of een vraag?

Het team van One Media helpt je graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.