Billboard Reclame

Benieuwd wat een billboard reclame campagne voor jouw bedrijf kan doen?

 • Billboards hebben een enorm bereik
 • Geografische targeting
 • Nationaal, regionaal & landelijk mogelijk

Laat je door ons adviseren!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom billboard reclame?

Billboard reclames zijn populair onder onze klanten om meerdere redenen. Een van de redenenen is dat billboards enorm opvallen. Een gemiddeld billboard is 8 vierkante meter groot. Je kunt je voorstellen dat als je hier als passant bijna niet omheen kunt.

Een andere reden is dat billboards geografische targeting mogelijk maken. Met een billboard kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat iedereen in jouw servicegebied je boodschap ziet en je weet precies waar iemand zich bevindt op het moment dat ze je bericht zien.

Wat is het bereik van billboards?

Het verplaatsingsgedrag van mensen is zeer bepalend voor het bereik wat een billboard kan genereren. Aangezien bijna iedere Nederland zich regelmatig – al dan niet – vaak verplaatst is het bereik van billboards enorm. Billboards worden dan ook net als TV gezien als een massamedium.

Zie het als volgt: bijna op alle strategische en drukke locaties in Nederland zijn billboards te vinden. Dit betekent dat je met billboards bijna heel Nederland een of meerdere keren kan bereiken.

Soorten outdoor reclame

Billboards zijn slecht een van de vele soorten outdoor reclame (misschien beter bekend onder de naam buitenreclame) die wij kennen. Je kunt ervoor kiezen om een billboard only campagne te draaien of om je billboard campagne te ondersteunen met andere type outdoor reclame zoals abri’s, lucht- en lichtreclame, reclame op vervoersmiddelen zoals auto’s, taxi’s, vrachtwagens, bussen, trams en metro’s.

Wat voor jou het beste werkt hangt af van onder andere je doelstellingen en doelgroep. Uiteraard voorzien wij je graag van een passend advies.

Billboard reclame kosten

Kosten aantal vakken* Kosten per billboard
1 – 25 vakken vanaf € 950,-
26 – 50 vakken vanaf € 895,-
> 51 vakken vanaf € 850,-

*Kosten billboards kunnen fluctueren, aan deze tarieven kunnen geen rechten worden ontleent.

Wat kost een billboard?

Hoeveel een billboard kost hangt af van verschillende factoren. Factoren die onder andere invloed hebben op de kosten zijn: het aantal in te zetten billboards, de periode waarin je wil adverteren (in de zomerperiode is het over het algemeen iets voordeliger) en de locatie van de billboard(s). Uiteraard is ook de looptijd van de campagne van grote invloed.

Kosten billboard bushokje

In de volksmond wordt de reclame bij een bushokje wel eens een billboard genoemd. Gezien de grootte van de advertentie is het natuurlijk verre van een billboard. Dit is een van de redenen waarom een reclamevlak bij een bushokje een stuk betaalbaarder is dan een billboard.

Hierboven heb je kunnen lezen dat de kosten van een billboard beginnen bij zo’n € 850, bij abri’s in bushokjes moet je eerder denken aan een tarief vanaf € 200. Ook hierbij kunnen prijzen verschillen afhankelijk van tijd van het jaar, locatie en grootte van de campagne.

Gemiddelde kosten buitenreclame

Over de gemiddelde kosten van een buitenreclame kunnen wij eigenlijk geen zinnige uitspraken doen, dit omdat er zoveel verschillende typen buitenreclames zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Zoals je misschien wel begrijpt maakt het nogal uit of je een regionale of landelijke reclame doet. Als je graag wil weten wat de kosten zijn voor de buitenreclame die jij in gedachte hebt dan raden wij je aan om contact op te nemen met een van onze accountmanagers.

Wat is een billboard?

Een billboard is simpel gezegd een heel erg groot reclamebord. De meeste billboards langs de Nederlandse snelwegen zijn 108 m2 groot, maar er zijn ook billboards te vinden die nog groter zijn. Billboards worden doorgaan geplaatste op locaties waar veel verkeer langskomt. Met verkeer bedoelen we hier zowel voertuigen als auto’s, bussen, trams en metro’s maar ook wandelaars en fietsers wordt onder verkeer verstaan. Billboards worden gebruikt door bedrijven om hun service of product onder de aandacht van de doelgroep te brengen.

Billboard reclame voorbeelden

Er zijn talloze bekende billboard reclame voorbeelden maar de allerbekendste is toch wel alle billboards op Times Square in New York (NYC). Als je zelf in NYC bent geweest dan heb je met eigen ogen kunnen zien hoe indrukwekkend een billboard kan zijn.

Adverteren op Times Square is natuurlijk niet voor iedereen bedrijf weggelegd, maar billboards in het algemeen zijn wel betaalbaar voor bijna ieder bedrijf of organisatie. Of je nu een MKB bedrijf, goed doel of grote corporate bent.

Adverteren op digitale billboards

Digitale billboards zijn de meest flexibele vorm van buitenreclame. Met digitale billboards kunnen adverteerders gedurende de dag de advertentie wijzigen. Ook hebben digitale billboards mogelijkheden om sociale media te integreren, af te tellen, live updates te geven, het weer te tonen en het is zelfs mogelijk om te interacteren met sommige digitale billboards. Di zijn uiteraard niet de enige type billboards die er aangeboden worden. Andere typen zijn:

 • Klassieke billboards – ook wel bekend als bulletin-billboards
 • Vinyl billboards
 • Geschilderde billboards
 • Poster billboards
 • Mobiele billboards
 • Driedimensionale billboards
 • Geurende billboards (ja, dit bestaat!)