Hoe krijg je een blauw vinkje op Instagram?

hoe krijg je een blauw vinkje op instagram

In een wereld waar sociale media zoveel invloed hebben, is verificatie van profielen steeds belangrijker geworden, omdat het je niet alleen beschermt tegen online nep profielen, maar ook een zekere mate van geloofwaardigheid geeft.

In dit artikel bespreken we wat een geverifieerd account betekent en hoe je het felbegeerde blauwe vinkje krijgt op Instagram.

Wat is een geverifieerd account?

De meeste sociale media platforms hebben een of ander verificatieproces om gebruikers te helpen de identiteit van bekende personen, merken en organisaties te bevestigen. Het primaire doel van verificatie is om gebruikers te beschermen tegen nep profielen en fraude.

Het hebben van een geverifieerd account heeft diverse voordelen. Geverifieerde gebruikers op de meeste platforms krijgen bijvoorbeeld een vinkje of badge naast hun naam om aan te geven dat ze zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Dit kleine symbool kan meer geloofwaardigheid geven en je helpen te onderscheiden van de massa. In sommige gevallen biedt verificatie ook toegang tot speciale functies of klantenondersteuning.

Maar hoe word je geverifieerd? Hoewel de specifieke vereisten van platform tot platform verschillen, moet je over het algemeen je identiteit bewijzen (logisch). Dit kan een door de overheid uitgegeven identificatiebewijs zijn, links naar geverifieerde online profielen of bevestiging van een derde partij, zoals een publicist of manager. Nadat je deze informatie hebt ingediend, zal het sociale media platform je verzoek beoordelen en beslissen of je een geverifieerde status krijgt.

Blauw vinkje Instagram

Het felbegeerde blauwe vinkje op Instagram is inmiddels een heus sociaal statussymbool, naast een bevestiging van de authenticiteit van een Instagram profiel. Het vinkje wordt gebruikt om ‘echte' accounts te onderscheiden van nep accounts.

Het verifiëren van een account kan in principe voor ieder account mits je een bepaalde voorwaarden voldoet. Van De Giro, vooral bekend van indexbeleggen tot Albert Heijn, Nike, H&M en ING maar ook Sander Schimmelpenninck, Mark Rutte en Alexander Klöpping hebben het felbegeerde vinkje achter hun naam staan.

Hoe word je geverifieerd op Instagram?

In principe kan iedereen verificatie aanvragen op Instagram, maar Instagram staat erom bekend (zeer) selectief te zijn wat betreft het uitdelen van vinkjes. De algemene verklaring van het platform is dat ze alleen een vinkje zullen toewijzen aan accounts die waarschijnlijk worden nagebootst, zoals die van beroemdheden, grote merken en publieke figuren.

Ondanks dat Instagram vaker de zogenaamde badge toewijst aan beroemdheden is het niet zo dat je beroemd moet zijn om in aanmerking te komen voor de verificatiebadge. In plaats daarvan moet je je best doen om te voldoen aan de Servicevoorwaarden en Community richtlijnen van het platform, en een profiel beheren dat aan onderstaande eisen voldoet:

 • Uniek: elke persoon of elk merk mag slechts één account laten verifiëren (tenzij je taal / land specifieke accounts gebruikt).
 • Openbaar: privé Instagram accounts komen niet in aanmerking voor verificatie
 • Authentiek: vertegenwoordigd je account een ​​echt persoon, geregistreerd bedrijf of merk?
 • Voltooid: je moet alle secties van het account invullen, inclusief de bio, profielfoto. Ook moet je ten minste één bericht hebben geplaatst.
 • Opvallend: hoewel deze vereiste subjectief is, wil Instagram accounts verifiëren die zowel ‘bekend' zijn als een hoog zoekvolume hebben.

Instagram verificatie aanvragen

Een Instagram verificatie aanvragen is vrij eenvoudig:

 1. Open in je profiel het menu
 2. Selecteer Instellingen en ga vervolgens naar Account
 3. Selecteer Verificatie aanvragen
 4. Je moet dan het aanvraagformulier invullen en verzenden

Zodra de aanvraag is beoordeeld, ontvang je een melding waarin je wordt geïnformeerd of je account al dan niet geverifieerd is. Niet geverifieerd? Dan kan je het na 30 dagen nog een keer proberen.

blauw vinkje instagram

Tips om geverifieerd te worden op Instagram

 • Identificeer nep accounts: voer periodieke sociale media-audits uit om te controleren op nep accounts en documenteer/rapporteer ze. Dit kan je aanvraag voor verificatie helpen.
 • Verhoog het aantal volgers: aangezien Instagram de voorkeur geeft aan verificatie voor bekende profielen.
 • Verwijder concurrerende platform links uit je bio: Instagram heeft een grote concurrentie op het gebied van sociale media, ze geven er de voorkeur aan om accounts te verifiëren zonder vermelding van andere social media platforms (Twitter, Facebook, TikTok etcetera) in hun bio.