BNR Nieuwsradio start nieuwe dagelijkse podcast

BNR Nieuwsradio podcast hosts

BNR Nieuwsradio maakt serieus werk van podcasting, en doet er met een (bijna) dagelijkse podcast nog een schepje bovenop. Vanaf vandaag verschijnt er iedere maandag tot en met donderdag om 18:30 uur een nieuwe editie van ‘De Nieuwsdag’.

Ervaren presentatoren als podcast hosts

Voor de podcast programmeerde BNR Nieuwsradio geen onbekende namen. Zo is de presentatie van De Nieuwsdag in handen van de bekende BNR-presentator Mark Beekhuis en de snelrijzende ster Talita Muuse. Muuse presenteerde kortgeleden ook nog op televisie bij Op1.

FD en BNR podcast

De Nieuwsdag komt in plaats van Newsroom, de podcast die Mark Beekhuis eerder maakte voor BNR en het FD. Newsroom was de eerste dagelijkse nieuwspodcast in Nederland.

↳ Interesse in radioreclame op BNR? Lees dan de pagina BNR adverteren.

Concept ‘De Nieuwsdag’

Het concept van de nieuwe BNR podcast is anders dan Newsroom. Zo werd in Newsroom vooral ingezoomd op de verhalen die eerder op de dag in het FD verschenen, een soort achtergrond podcast uds. De Nieuwsdag zal vooral een handig nieuwsoverzicht zijn voor iedereen die niet de hele dag alle nieuwssites refreshed.

‘Goede match met BNR’

Mireille van Ark is de hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, en geeft aan ook blij te zijn met Talita Muuse als nieuwe BNR-naam: “Ze brengt een frisse, eigen kijk op het nieuws mee. Ze staat voor een nieuwe generatie professionals die op een constructieve en originele manier tegen de huidige maatschappij aankijkt en geen taboe onbenoemd laat. Bovendien is Talitha behalve opiniemaker vooral ook ondernemer, en dat is natuurlijk een goede match met BNR Nieuwsradio.”

BNR app en website

De Nieuwsdag vind je nu via de website en app van BNR alsmede de apps van Spotify en Apple.