Buitenreclame mag blijven in Emmen

reclame emmen

Eén van de bekendste buitenreclame bedrijven mag de wisselframes die hangen aan netwerkkasten van KPN en elektriciteitshuisjes van Enexis laten hangen. De gemeente Emmen vond dat de benodigde toestemming ontbrak, maar de rechter besliste anders.

Buitenreclame dwangsom Emmen

De gemeente Emmen vond dat de benodigde vergunningen ontbraken en gaf daarbij een dwangsom van 2.500 euro per week, als de frames niet verwijderd zouden worden. Daarom stapte Centercom naar de rechter in Groningen om deze dwangsom aan te vechten.

Buitenreclame wisselframes toegestaan

De rechter oordeelde alleen over de plaatsing van de wisselframes en gaf het reclamebedrijf hierin gelijk. Ook kwam de vraag op of er een omgevingswet benodigd is. Door een frame op een object, zoals een elektriciteitshuisje, aan te brengen dan verander je een bestaand bouwwerk, zou je kunnen denken.

Geen omgevingsvergunning benodigd

De wisselframes op de genoemde objecten steken echter amper buiten de objecten uit, waaraan het is bevestigd. Hierdoor verandert het object ook nauwelijks, en is geen omgevingsvergunning vereist zo oordeelde de rechter. De gemeente hoefde daarom ook niet in te grijpen, zoals werd gedaan op verzoek van een concurrent van Centercom, die zich al eens eerder beklaagde over reclameborden.

Gratis buitenreclame & media-advies

De markt voor buitenreclame is en blijft in beweging, met diverse exploitanten en soms complexe regelgeving. Juist daarom is het werken met een mediabureau als One Media prettig; wij ontzorgen je van A tot Z en proberen tevens maximaal bereik te genereren met het opgegeven mediabudget.

Hiervoor maken de consultants van One Media een analyse van de reclamemarkt, en brengen tevens alle andere reclame opties in kaart. Soms is het beter om te adverteren via influencers, soms via televisie, maar heel vaak via buitenreclame vanwege het interessante bereik en mogelijkheden tot betaalbare regio-targeting. Benieuwd naar jouw opties? Bel ons gerust.