Buitenreclame veert keihard terug in 2021

buitenreclame 2021

Zowel traditionele buitenreclame als digitale buitenreclame hebben na de corona-dip van 2020 een sterk herstel laten zien. Zo groeide de markt voor digitale buitenreclame met maar liefst 109% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Dit blijkt uit een nieuw rapport dat is gepubliceerd door de Nederlandse grootbank ABN AMRO.

Uiteraard is deze sterke groei toe te schrijven aan het versoepelen van de corona maatregelen, maar ook de groeiende mogelijkheden bij digitale buitenreclame op het gebied van datagebruik draagt haar steentje bij.

Traditionele buitenreclame: 58% marktaandeel

De traditionele vorm van buitenreclame is met 58% marktaandeel nog net iets groter dan de digitale vorm. Het omslagpunt komt echter wel in zicht aangezien exploitanten steeds meer digitale masten neerzetten en uiteindelijk traditionele masten volledig digitaal worden. Wie goedkope buitenreclame zoekt is ook aangewezen op digitale masten, aangezien deze specifieker kunnen worden ingezet.

Digitalisering van buitenreclame

De digitalisering van de buitenreclame markt past in de brede ontwikkeling waarin digitale mediabestedingen groeien ten koste van de traditionele mediabestedingen. Zo wist de totale digitale advertentiemarkt in Nederland in 2020 ondanks covid-19 en al haar maatregelen toch met 6% te groeien, terwijl de totale advertentiemarkt bijna 3% daalde.

Buitenreclame bestedingen Q2 2021

Logischerwijs waren de winkelstraten in 2020 een stuk leger, waardoor buitenreclame masten op zulke locaties voor adverteerders een stuk minder interessant waren. Nu de consument weer mag winkelen, zijn de bestedingen in Q2 2021 voor digitale buitenreclame gegroeid naar 40 miljoen euro omzet: een verdubbeling ten opzichte van Q2 2020.

Flexibel media inkopen

De belangrijkste USP, en daarmee ook het meest krachtige groeipotentieel ten opzichte van traditionele buitenreclame, is data(gebruik). Adverteerders en mediabureaus kunnen digitaal en flexibel(er) hun media-inkopen en uiteraard afstemmen op parameters zoas het weer, lokale winkelvoorraad of speciale events.

Groeien met buitenreclame

Benieuwd hoe je jouw product of dienst kan laten groeien met buitenreclame? Onze media consultants helpen je graag met kostenvergelijkingen, bereikscijfers en inspiratie aan de hand van eerdere aansprekende buitenreclame cases.