Buitenreclame via video in Rotterdamse metrotunnels

in-tunnel buitenreclame

Wie de kracht van buitenreclame nog beter wil benutten, wordt op haar wenken benieuwd. Te beginnen met buitenreclame Rotterdam. Want Adtrackmedia heeft recent de aanbesteding gewonnen van het Rotterdamse openbaarvervoersbedrijf RET om aldaar in-tunnel buitenreclame te mogen exploiteren. Extra interessant: je kunt nu ook video gaan inzetten als buitenreclame.

Buitenreclame en technologiebedrijf

Het buitenreclame en technologiebedrijf heeft een groeiend en wereldwijd netwerk van eigen digitale advertentie systemen in trein- en metrotunnels, en de kersverse Nederlandse afdeling wordt geleidt door een oud medewerker van een bekende Nederlandse buitenreclame exploitant.

Full-motion video advertenties

Adtrack is een van oorsprong Canadese bedrijf en wereldwijd actief in veel grote steden, zoals bijvoorbeeld Seoul, Madrid en Barcelona. Het bedrijf wil graag snel groeien, en dan onder andere in Europa. De systemen van het reclamebedrijf leveren full-motion video advertenties met een hoge resolutie die een unieke media-ervaring in tunnels creëren.

In-tunnel out-of-home reclame onderzoek

Onderzoek dat een Spaans mediabureau deed in Madrid naar het effect en de waardering van in-tunnel out of home reclame pakte erg goed uit. Zo bleek dit advertentie medium het hoogste niveau wat betreft herinnering te hebben van alle out-of-home advertenties. Ook de waardering voor de reclames was zeer hoog.

Eerste Nederlandse adverteerders

Inmiddels zijn de eerste adverteerders voor Nederland ingetekend die op deze wijze hun nieuwe producten en diensten aan metroreizigers kunnen tonen. De introductie van deze vorm van buitenreclame is in Nederland volgens het bedrijf een showcase van moderne technologie als een toekomstvisie.

Uitbreiding in tunnelnetwerken

Kortom, Nederland heeft er een zeer interessant buitenreclame bedrijf bijgekregen, waarvan de technologie zich ook al bewezen heeft in andere wereldsteden. Het bedrijf meldt dat de intentie er is om snel uit te breiden in het RET tunnelnetwerk, en men bovendien dit ook elders in Nederland en Europa wil doen.