Busreclame

busreclame
one-media-olivier

Benieuwd naar de kosten van busreclame?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sinds de opkomst van het internet is digitale reclame uitgegroeid tot favoriete keuze van marketeers en adverteerders, busreclame blijkt echter nog altijd zeer effectief. Tijd om dit type buitenreclame weer wat extra aandacht te geven.

Busreclame behoort tot het zogenaamde out-of-home-gedeelte van reclame (OOH), dat verwijst – zoals de naam al doet vermoeden – naar reclame dat bedoeld is om je doelgroep buitenshuis te bereiken. Busreclame is slechts een van de vele die behoort tot de OOH-advertentiemogelijkheden.

Oorsprong busreclame

Busreclame stamt af van tramreclame, wat al sinds het begin van de 20e werd ingezet. Sindsdien heeft het lange tijd niet veel veranderingen ondergaan: enkel van handgeschilderde banners naar bedrukte. Inmiddels hebben sommige bussen de overstap gemaakt van bedrukte banners naar digitale.

Voordelen digitale banners

Lagere productiekosten

De digitalisering van busreclame leidt in sommige gevallen tot lagere productiekosten, met een druk op de knop staat jouw banners op de juiste bussen. Er komt geen printer en de daarmee gemoeide kosten aan te pas, ook het arbeidsloon van de persoon die de posters op de bus plakt kun je wegstrepen.

Meer controle over tijden

Met een statische busreclame wordt je uiting 24/7 getoond gedurende de hele looptijd van je campagne, of dit nu dagen of weken zijn. Met een digitale banner is het mogelijk om je uiting enkel op bepaalde dagen of momenten van dagen te tonen.

Meer flexibiliteit

Digitale banners brengen meer flexibiliteit, is er een wijziging, foutje of wil je snel inspelen op een maatschappelijk thema. Dat alles is mogelijk met een druk op de knop.

Soorten busreclame Nederland

Er zijn drie hoofdtypes: kaartjes, interieur en exterieur. In principe kun je overal in een bus een advertentie plaatsen, van het plafond, de stoelen, de deuren tot niet-draaiende wieldoppen. We hebben het hier dus over reclame in en op de bus, niet over een abri, het bushokje waar je als adverteerder ook via reclame posters je doelgroep kunt bereiken.

Buskaartjes

Buskaartjes zijn waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt als je aan busreclame denkt, maar het kan een zeer kosteneffectieve manier van adverteren zijn. Dit type is vooral interessant als je buiten Nederland wil adverteren nu er in Nederland nagenoeg geen papieren buskaartjes meer in omloop zijn.

Bus banners in de bus

Bus banners voor het interieur komen vaker voor en ze zijn bijna overal in de bus te vinden, maar ze worden meestal achter in de stoel en boven het plafond en in hoeken tussen de muren geplaatst. Daarnaast zien we vaak advertenties op de televisiesystemen in de bus. Deze werden aanvankelijk geïnstalleerd om passagiers informatie te geven over de route en bestemming, maar werden uiteindelijk ook gebruikt om advertenties te plaatsen.

Bus banners op de bus

Banners op de buitenkant van de bus worden meestal aan de zijkant of voorkant van een stadsbus aangetroffen.

Benieuwd naar de kosten van busreclame? Of je nu bij Arriva, GVB, in Den Haag, Rotterdam of welke andere stad dan ook wil adverteren. Wij helpen je graag verder!