Coen & Sander verlengen contract met Radio 538

cs contract radio

Recentelijk heeft het bekendste DJ-duo van Radio 538, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, hun contract verlengt met de bekende Hilversumse hitzender. Hiermee verzekert 538 zich van de populaire middagshow tussen 16.000 en 19.00 uur. De Coen & Sander Show is al sinds 1 september 2015 te horen, tot die tijd werkte het duo nog voor Radio 3FM. Een vast DJ-team in de ochtend of middag is belangrijk voor radiozenders, want luisteraars zijn heel conservatief.

Waarom zijn drive-time uren belangrijk voor 538?

Dat ‘drive-time uren' zo belangrijk zijn voor Radio 538 adverteerders, heeft te maken met dat dan logischerwijs erg veel Nederlanders in de auto naar de radio luisteren. Een drive-time radio-duo dat goed op elkaar is ingespeeld is daarom ook goud waard voor veel radiozenders. Bij 3FM verdiende het duo naar verluidt circa 200.000 euro per jaar. Waarschijnlijk is dit bedrag bij Radio 538 hoger, omdat commerciële stations zich niet aan door overheid opgelegde limieten hoeven te houden.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn zelf in ieder geval heel blij met hun verlengde 538-contract. Lantinga geeft aan dat hij al zes jaar met veel plezier bij de mooiste radiozender van Nederland werkt en Swijnenberg is vereerd om nog meer tijd met hun trouwe 538-luisteraars door te kunnen brengen.

Minstens twee jaar langer op Radio 538

De radio-director van 538 is Coco Hermans, en daarmee verantwoordelijk voor de programmering op de oudste hitzender van Nederland. Ook zij is erg blij met de nieuwe contractverlenging die is afgesproken voor twee jaar. Ook somt zij enkele opvallende radio-acties van het duo op, zoals een locatie locatie-uitzending vanuit een luchtballon, een rijdende uitzending maken vanuit de EK-tourbus, en uiteraard de jaarlijkse Faamnaam-verkiezing.

Coen & Sander begonnen op Radio 3FM

Coen & Sander begonnen alweer meer dan 15 jaar geleden met een vrijdagavond programma op 3FM en groeiden al doende uit tot één van de bekendste en populairste middagshows op de Nederlandse radio. Waarom wij zeker radiocommercials rondom dit programma aanraden is de aard van het programma: veel humor, veel relevante en bekende gasten en soms spraakmakende interviews. Ook qua brand safety zit je bij dit programma hartstikke goed, Coen & Sander verrassen nooit negatief.