De beste Super Bowl TV commercials van 2021

super bowl commercials

Het is bijna zover: 7 februari zit iedere Amerikaan klaar voor de Super Bowl, het sport én marketing event van het jaar. Een slordige 70 merken hebben geïnvesteerd om zichtbaar te zijn tijdens hét tv commercial evenement van het jaar.

Kosten Super Bowl commercial

Zo’n 30 seconden reclamespot is natuurlijk niet gratis. Ieder merk moest hiervoor een dikke 5 miljoen euro voor op tafel leggen. Maar het effect van een goed gemaakte commercial tijdens dit event is natuurlijk ook enorm. Vaak zijn Super Bowl commercials dan ook een genot om naar te kijken. En dat brengt ons bij de vraag..

..Wat is de beste Super Bowl commercial?

1. Klarna commercial

Klarna is op het SuperBowl paard geklommen. Maya Rudolph gaat op jacht naar een paar mighty fine boots, en betaalt – dankzij Klarna uiteraard – in vier kleine delen.

https://youtu.be/GeLM3-J4BlU

2. General Motors commercial

De bekende Amerikaanse comedian Will Ferrell ergert zich dood aan Noorwegen, want hoe kunnen ze nou Amerika verslaan qua elektrische auto’s? Laten we eerlijk zijn: als zelfs GM merken Cadillac en Hummer al elektrisch gaan, dan is er hoop voor ons klimaat.

https://youtu.be/yCy-a_E2I3s

3. Alexa commercial

Van Alexa’s nieuwe ‘body’ krijgen velen het een tikkeltje warm. Wellicht qua concept niet bizar vernieuwd, maar deze tv-commercial is wel enorm goed gemaakt. Je verlangen wordt meteen getriggerd..

TV-commercials testen

Leuk om te weten dat Super Bowl commercials meestal uitvoerig zijn getest. En dat is eigenlijk ook heel logisch, want wij kunnen als mediabureau wel op basis van onderzoek een slim mediastrategie neerleggen, zouden creatieven dat niet net zo goed moeten doen?

Een simpele methode is om je commercial in twee varianten te laten maken, zodat je jouw commercial kunt A/B-testen voordat deze on-air gaat. Dit kan al voor enkele honderden euro’s. Voor nu kijken we uit naar alle Super Bowl commercials, deze zondag om 6.30 EST.