De kracht van authenticiteit op Facebook

authenticiteit op facebook

Als we het hebben over sociale media en marketing, is één ding constant: verandering. Het landschap evolueert voortdurend en soms kan het ontmoedigend zijn om gelijke tred te houden met trends, technologie en platforms die nieuw opkomen of juist dalen in populariteit. Of je nu wilt adverteren op Facebook, LinkedIn, Instagram of Twitter houd onderstaande zaken in gedachten.

De constante factor

Ondanks alle verandering blijft er een thema van belang: authenticiteit. Omdat mensen elke dag meer en meer afhankelijk zijn van sociale media om echte connecties te maken en informatie op te zoeken – voor persoonlijke en zakelijke doeleinden – is het van cruciaal belang voor merken social media op de juiste manier in te zetten.

Stimuleer verbondenheid

Steeds vaker zien we dat de best presterende social media content niet de content is gericht op de producten of diensten zelf, maar die op een andere manier het merk naar voren brengt. Bijvoorbeeld een WhatsApp gesprek tussen vrienden over het merk of de ervaring van een ‘echte’ klant met het merk. Probeer een verhaal te vertellen, zorg ervoor dat je verbondenheid creëert en dat je oprecht overkomt.

En conversie dan?

Natuurlijk is en blijft conversie belangrijk, er moet tenslotte ook geld in het laatje komen. En geloof ons, dat geld komt er als je inspeelt op de behoefte van de consument. Mensen hunkeren naar verbinding. Ze willen gehoord worden. Ze willen delen. Ze willen relativeren. Speel je hier goed op in, dan zal je de aandacht van je doelgroep trekken en zullen zij je merk in overweging nemen.

Elk merk heeft een verhaal

Feit is: elk merk heeft een verhaal. Wat is jouw verhaal? En op welke unieke manier kun jij je doelgroep (en potentiële doelgroep) betrekken bij jouw verhaal, bij jouw wereld?

Zoals je misschien al tussen de regels door hebt gelezen, bovenstaande aspecten zijn net zo belangrijk bij het plaatsen van social posts op eigen kanalen als voor betaalde social campagnes.

Ben jij benieuwd hoe we jou kunnen helpen met het uitrollen van een succesvolle social media strategie? Neem contact op met info@onemedia.nl.