De volgende stap in video: personalisatie

de volgende stap in video personalisatie

Video content is populair. Feit. Inmiddels draait het allang niet meer om het laten ontwikkelen van de mooiste video content. Het is enigszins vergelijkbaar met influencer marketing. In eerste instantie wilden bedrijven vooral samenwerken met de populairste influencers, de influencers met de meeste volgers. Nu de markt iets volwassener is worden ook andere zaken belangrijk, namelijk: wat levert het op?

Hetzelfde geldt voor video content. De video content moet nog steeds van goede kwaliteit zijn, maar dat is niet meer het enige waar naar gekeken wordt. De video moet iets opleveren, de video moet bijdragen aan het doel waarvoor deze is gecreëerd. Wil jij een interactieve video laten maken?

Doeleinden video

Het doel kan verschillen per video, enkele doelen van video’s zijn:

  • Educatieve doeleinden
  • Bedrijfs trainingsdoeleinden
  • Bedrijfs ontwikkelingsdoeleinden
  • Klantenservice doeleinden
  • Marketing doeleinden

Het bereiken van je doelstellingen met video kan een uitdaging zijn. Je bent al lang niet meer de enige die video content maakt, je zult dus moeten opvallen, je zult moeten kijken hoe je je video effectief in kunt zetten, hoe je de betrokkenheid van je publiek vergroot.

Om je doelen te bereiken met video worden er steeds vaker interactieve video’s ingezet. Uit onderzoek blijkt dat interactieve video’s bijdragen aan de effectiviteit van de video.

Uit onderzoek blijkt dat interactieve video’s voor educatieve doeleinden essentieel zijn voor de betrokkenheid van de kijker. Ook blijkt dat interactieve video’s bijdragen aan het behalen van doelstellingen van niet alleen educatie video’s maar ook video’s met trainings-, bedrijfs-, klantenservice- en marketing doeleinden.

Personalisatie en relevantie

De voornaamste reden dat interactieve video hieraan bijdraagt is dat het gepersonaliseerd en daarmee relevant is en daarom beter aansluit op de wensen van de kijker. Wat vervolgens zorgt voor een verbeterde kijkervaring. Wanneer je als bedrijf een verbeterde kijkervaring biedt verhoog je ook de kans om conversie te verhogen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de consument niet alleen verwacht dat bedrijven realtime interacteren en een gepersonaliseerde ervaring bieden maar ook dat zij eerder geneigd zijn een aankoop te doen. Ook zorgen gepersonaliseerde aanbevelingen ervoor dat consumenten bereid zijn meer te betalen voor een bepaald product of service.

Kortom, met een interactieve video verras je je klant, verkort je verkoopcyclus en verbeter je je loyaliteit. Ook is het als merk gemakkelijker een emotionele relatie op te bouwen met je klant door een gepersonaliseerde ervaring te bieden.

Het is mogelijk om een nieuwe video te maken waarbij je interactie centraal zet, maar het is ook mogelijk om bestaand videomateriaal om te zetten naar een interactieve video om een gepersonaliseerde ervaring te bieden.

Starten met interactieve video?

Ben jij benieuwd hoe interactieve video kan bijdragen aan jouw bedrijfsresultaat? Laat dan je gegevens achter voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.