Digitaal billboard op zwart tijdens avondklok

digitaal billboard zwart

Dat buitenreclame nog steeds populair is, blijkt wel uit de aanvragen die we dagelijks binnenkrijgen. Feit is alleen wel dat buitenreclame tijdens de avondklok natuurlijk weinig zinvol is. Daarom zetten JCDecaux, Exterion en Ocean hun digitale billboards tijdelijk op zwart voor advertenties tijdens de avondklok die thans is ingesteld.

Inzichtelijke kosten van buitenreclame

Sedert het begin van de corona crisis wordt er nauwkeurig gemeten hoeveel mensen per week bereikt worden. Want anders dan mensen vaak denken, betaal je kosten buitenreclame op basis van het bereik dat je genereert. Logischerwijs is het bereik afgenomen door de avondklok.

Nieuw is dat exploitanten GPS technologie inzetten om te meten hoeveel mensen zich in de buurt van buitenreclame locaties bevinden. Vervolgens wordt met deze GPS data nauwkeurig de buitenreclame kosten bepaalt. Deze cijfers zijn up-to-date doordat ze wekelijks worden ververst.

Billboards in de stad

Interessant om te melden is dat billboards in de stad meer bereik genereren dan in de tijd voor corona. Hoe dit kan? Exploitanten zetten steeds meer reclame rondom essentiële winkels in zoals supermarkten en drogisterijen. Deze winkels worden uiteraard nog wel bezocht, en zelfs iets meer dan voor de coronacrisis.

Mediabureaus & adverteerders

Het is mooi om te zien dat exploitanten werk maken van de nieuwste techniek om mediabureaus en hun adverteerders van meer en betere cijfers te voorzien. We dromen zelfs al een beetje van een situatie waarin het bereik per uur wordt ge-update waardoor er een soort live meting ontstaat, iets wat door de beschikbaarheid van GPS technologie en andere data-points zeker niet ondenkbaar wordt.

Gratis billboard reclame advies van One Media

Wil je meer weten over digitale billboards of zelfs een media-plan waarin alle (strategische) reclame mogelijkheden aan je worden voorgelegd? Neem dan eens contact op met één van onze media consultants. We bekijken dan alle opties inclusief alle tarieven, waardoor je in een helder overzicht te zien krijgt welke opties het beste passen bij jouw merk.