Direct marketing

  • Direct mail
  • Telemarketing
  • E-mail marketing
direct marketing
direct marketing voordelen

Direct marketing inzetten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Overweeg jij direct marketing in te zetten? Wij helpen je graag verder!

Dit geldt voor alle vormen van direct marketing: de inzet van direct mail, telemarketing en e-mail.

Direct marketing voordelen

Met direct marketing probeer je een vooraf geselecteerde groep (potentiële) klanten over te halen tot een specifieke actie. Ten opzichte van andere vormen van marketing heeft direct marketing diverse voordelen:

Zeer gerichte targeting en segmentatie mogelijk

Een van de grote voordelen van deze vorm van marketing is dat je specifieke doelgroep segmenten kunt bereiken met gepersonaliseerde berichten.

Zeer goed meetbaar

Goede test en analyse mogelijkheden. Direct response campagnes geven je de mogelijkheid om direct resultaten te meten. Maak van de gelegenheid gebruik om het meeste uit je tests te halen en realtime beslissingen te nemen.

Kostenefficiënt door effectiviteit i.c.m. doelgerichtheid

Met direct marketing kun je realistische doelen stellen om je verkoop te verbeteren met een beperkt budget. Als je je direct marketing campagne goed optimaliseert, is het mogelijk resultaten te behalen met een fractie van het budget van andere media.

Direct marketing bestaande klanten

Direct marketing wordt vaak ingezet om de omzet onder huidige klanten te verhogen en relaties met voormalig klanten nieuw leven in te blazen.

Direct contact met bestaande en voormalige klanten stelt je in staat promoties, e-mails en aanbiedingen aan te passen op de wensen en behoeften van de specifieke klant. Dit zie je terug in het resultaat.

Direct marketing voorbeeld

Een voorbeeld van direct marketing is direct mail. Direct mail wordt onder andere veel ingezet door goede doelen. Op het moment dat er een ramp heeft plaatsgevonden sturen zij hun vaste donateurs een brief met daarin een hulpvraag voor de specifieke vraag.

Een vorm van direct marketing inzetten?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via 020 210 1770 of info@onemedia.nl