Een kijkje in de toekomst: de video trends

video trends 2022

Het menselijk brein is zeer ontvankelijk voor afbeeldingen en video’s. Dit type inhoud wordt in het geheugen opgeslagen en voor langere tijd bewaard. Inmiddels is dit algemeen bekend, en maken merken gebruik van ‘de kracht van video’ in hun marketing campagnes. Ook experimenteren steeds meer merken met andere type video dan video’s voor marketingdoeleinden, zij laten een interactieve animatie maken, een wervingsvideo of bijvoorbeeld een e-learning video.

In dit artikel delen wij de nieuwste video trends, zodat jij een beter beeld hebt van de mogelijkheden qua zowel type video als inzetbaarheid.

Real time video shopping

Real time winkelen is een zegen (en vloek) voor millennials, een generatie die lijdt aan een grote angst om iets te missen. Social media platforms zoals Instagram en Facebook hebben shoppable video-inhoud beschikbaar, nu nog voor een beperkt aantal bedrijven maar dit zal in de toekomst verder uitgerold worden.

Ook voor merken die geen online retailers van fysieke producten zijn, zullen er kansen komen om dergelijke video’s op een andere manier in te zetten is de verwachting.

Productvideo’s voor landingspagina’s

Een video op je landingspagina geeft je direct de mogelijkheid om je persoonlijkheid als merk te laten zien. Met wat voor type bedrijf heeft de bezoeker te maken? Met name nieuwe merken kunnen met een video direct een gevoel van betrouwbaarheid creëren.

Stories en live video’s

Stories en live video’s zijn slechts enkele uren beschikbaar, hiermee speel je in op de ‘Fear Of Missing Out’, beter bekend als FOMO. Live video’s en stories worden veel vaker bekeken dan standaard video’s omdat de gebruiker bang is om iets te missen. Experimenteer met live video’s en zorg dat je de aandacht weet vast te houden.

Verspreid je live video of story op het sociale media platform waar jouw doelgroep zich ook bevindt, dat kan zijn Facebook of Instagram, maar ook op Snapchat en YouTube is het mogelijk live video’s en/of stories te plaatsen.

Cross promotie van video content

Als merk investeer je aanzienlijke in het maken van video. De beste manier om de winst op je inspanningen te maximaliseren, is door de inhoud op meerdere platforms te promoten. Niet iedere video kan 1-op-1 overgenomen worden, maar met kleine tweaks is je video in een handomdraai geschikt voor meerdere platforms.

Bouw persoonlijke relaties op via video

Merken die een persoonlijke snaar raken bij de doelgroep hebben vanzelfsprekend een voorsprong op de concurrent. Je kunt bijvoorbeeld video’s opnemen in e-mails die je naar klanten verzendt, GIF’s in reacties op social media of voorstel video’s van collega’s op je ‘over ons’ pagina.