Een live stream video naderhand monteren

live stream video monteren

Overweeg je een live evenement te streamen en wil je de content hierna gebruiken voor op je website, social kanalen en in emails? Zorg er dan voor dat de video van goede kwaliteit is en de video door een professional gemonteerd wordt. Video montage is essentieel om later de vruchten te plukken van je video content.

Live evenementen

Over tot de orde van de dag. Live evenementen vinden sinds de pandemie is begonnen veelvuldig plaats. Consumenten zijn veel meer geneigd een kaartje voor een online evenement te kopen dan enkele jaren geleden. Dit geldt zowel voor het bijwonen van het evenement als het later bekijken van de content op een later moment.

Voordelen live streaming

Live streaming kent vele voordelen ten opzichte van andere typen video content. Livestreams geven je de mogelijkheid om realtime in contact te komen met je publiek. Live streams voelen vaak authentiek aan omdat de interactie niet gepland of bewerkt kan worden. Dit maakt dat je publiek zich meer verbonden voelt met je product of merk.

Het is relatief makkelijk om een live stream op te zetten. Het enige wat je moet doen is goed nadenken over de inhoud en de techniek. That’s about it. Hoe je dat precies doet vertellen we je hieronder.

Video kwaliteit

Bedenk van te voren of je (delen van) de livestream op een later moment wilt delen en waar je dit zou willen delen. Dit heeft namelijk invloed op de technische details.

Zo is het van belang om ervoor te zorgen dat de videokwaliteit (het beeld) en het geluid goed is. Bepaal ook de stijl van je video, het type evenement bepaalt vaak de stijl van je video. Concerten, festivals en bruiloften vragen over het algemeen om een wat dynamischere video stijl dan een zakelijke conferentie. Ook is het slim om van te voren na te denken over je publiek, wat is de reden dat ze je online evenement willen bijwonen of later willen terug kijken? Hoe kun je ervoor zorgen dat je inspeelt op deze behoefte.

Technische uitrusting

Hier kunnen wij je uiteraard bij helpen, maar in principe heb je niet veel nodig: een camera, microfoon, verlichting, en een stabiele internetverbinding (het zal je verbazen hoe vaak dit ontbreekt), en als je het goed wilt aanpakken een videograaf.

Testen is cruciaal

Sommige bedrijven besluiten zelf aan de slag te gaan, wat natuurlijk prima is. Zorg er wel voor dat je altijd meerdere test runs uitvoert voor je live gaat. Test hierbij het platform wat je gebruikt, zorg dat je weet welke knoppen je waarvoor moet gebruiken. Test ook of je internet snel genoeg is om de live stream naar behoren uit te voeren.