Het belang van online marketing

het belang van online marketing

Digitale marketingbureaus spelen een belangrijke rol in de online activiteiten van bedrijven en organisaties. Wij durven te zeggen dat een bedrijf nooit zijn volledige potentieel kan benutten zonder de inzet van digitale marketing. Hulp nodig? Onze specialisten bij online marketing bureau Haarlem komen graag met je in contact.

Het belang van digital marketing

Niet alleen krijgt een steeds groter deel van de wereldbevolking toegang tot internet, ook de tijd die consumenten online besteden gegroeid. Dit heeft de manier waarop consumenten winkelen veranderd. Het aantal offline aankopen daalt, het aantal online aankopen stijgt.

Wat is digitale marketing?

Digitale marketing omvat marketingstrategieën op alle online platforms, waaronder zoekmachines, sociale media, e-mails en websites van derden. Digitale marketing heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele marketing.

Digitale marketing kent vele voordelen.

Gerichte targeting

Online marketing stelt je in staat om doelgroepen te bereiken die eerder geneigd zijn iets van je te kopen. Hoewel ook traditionele marketingmethoden targeting mogelijkheden bieden. Je kiest natuurlijk een specifieke krant, tijdschrift, radio- of TV zender omdat deze een vergelijkbare doelgroep heeft heb je minder controle over wie je advertentie ziet dan bij digitale marketing.

Zeer kostenefficiënt

Digitale marketing is kosteneffectief. Het is gemakkelijk om campagnes te volgen en – indien nodig – eventuele wijzigingen snel aan te brengen om de prestaties te verbeteren.

Goed meetbaar

Een ander voordeel van digitale marketing is de mate van meetbaarheid. De meetbaarheid van digitale marketing is een van de grootste voordelen ten opzichte van traditionele marketingmethoden. Van begin tot eind is bijna alles meetbaar, van vertoningen tot klikken, van leads tot conversies, van aantallen website bezoekers tot de tijd die zij op je website bezoeken.

Kansen voor kleinere bedrijven

Digitale marketing biedt voor kleine bedrijven kansen om grote concurrenten het hoofd te bieden. Bijvoorbeeld door het targeten van relevante long-tail zoekwoorden en creatieve omgang met content.

Soorten digitale marketing

Er zijn veel verschillende tactieken die je kunt gebruiken in digitale marketing. Hieronder zullen we in het kort de meest gebruikte uitleggen. Afhankelijk van je doelstelling, branche, budget zullen bepaalde digitale marketing kanalen beter passen dan andere. Onze specialisten adviseren graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via 020 210 1770 of info@onemedia.nl