Hoe ga je live op TikTok?

Hoe ga je live op TikTok

Ben je klaar om te streamen op TikTok maar weet je niet hoe je live gaat?

Live gaan op TikTok heeft dezelfde voordelen als live gaan op ieder ander social media platform: het biedt je de kans om in realtime contact te maken met je volgers en andere geïnteresseerden.

TikTok live

TikTok live zijn live uitzendingen die je TikTok gebruikers kunnen bekijken via de app.

Wanneer je live op TikTok bent, kunnen kijkers direct vragen stellen en met je in gesprek gaan. Dit zorgt ervoor dat live uitzendingen over het algemeen een stuk spontaner en authentieker zijn door vooropgezette video’s. En als we iets hebben geleerd de afgelopen jaren dan is het wel dat authenticiteit wordt beloond.

Live streams kunnen van alles zijn, je kunt iets uitleggen, een interview of gesprek voeren, een optreden geven of vragen van kijkers beantwoorden.

Een extra voordeel van live gaan op TikTok is dat – mits je 18 jaar of ouder bent – kijkers je virtuele cadeaus kunnen sturen. Cadeaus die je later kunt inwisselen voor geld, echt geld. Ook is het mogelijk om tijdens een livestream op TikTok geld in te zamelen voor een goed doel.

Wanneer kan je live op TikTok?

Om live te kunnen gaan op TikTok heb je minimaal 1.000 volgers nodig, ook moet je 16 jaar of ouder zijn. Verder zijn er geen vereisten om live te kunnen gaan.

Hoe ga je live op TikTok?

Dan de belangrijkste vraag: hoe ga je live op TikTok?

Stap 1: Klik op het plus symbool onderaan het scherm.
Stap 2: Swipe door naar links tot je ‘LIVE’ ziet staan, selecteer een afbeelding en geef je livestream een titel. De titel moet dusdanig aansprekend zijn dat je mensen verleid om je livestream te bekijken. Wees creatief maar ook eerlijk, het is niet alleen de bedoeling dat er op je video wordt geklikt maar ook dat mensen vervolgens de livestream bekijken.
Stap 3: Nadat je een afbeelding hebt geselecteerd en tevreden bent met je titel is het tijd om te starten. Druk op: Ga LIVE en in 3, 2, 1 ben je live.

Nadat je live bent gegaan heb je allerlei functies om meer uit de livestream te halen. Je kunt je camera draaien, speciale effecten toevoegen, moderators toevoegen en opmerkingen filteren.

Ook is het mogelijk om anderen toe te voegen aan je livestream én je kunt een verzoek sturen om zelf te mogen deelnemen aan de livestream van een andere TikTok gebruiker.

Om de livestream weer te beëindigen klik je op het kruisje (X) links boven in je scherm.