Hoe lang duurt de promotie goedkeuring op Instagram?

hoe lang duurt goedkeuring promotie op Instagram

Je hebt de stap genomen om te gaan adverteren op Instagram. Na het aanmelden van de advertentie kom je erachter dat de Instagram ad niet meteen live gaat: je moet wachten op de goedkeuring van je promotie. Maar hoe gaat deze goedkeuring en hoe lang duurt het?

Goedkeuring advertentie op Instagram

In principe worden de meeste Instagram advertenties binnen 24 uur goedgekeurd, maar veel sneller. Het komt soms wel voor dat het langer duurt, vooral tijdens drukke shopping periodes (denk bijvoorbeeld aan Black Friday of de periode voor Kerst), maar als je rekent op 24 uur voor de goedkeuring door Instagram zit je altijd goed.

↳ Meer weten over Instagram tarieven? Bekijk dan de pagina Adverteren op Instagram kosten.

Omdat de goedkeuring tussen de paar uur en maximaal 24 uur kan duren, zetten veel social media bureaus al een paar dagen voor de gewenste startdatum de advertentie klaar, om zo alvast het Instagram goedkeuringsproces te doorlopen. Zo ben je er zeker van dat jouw promotie op tijd live is.

Hoe werkt de advertentiecontrole van Instagram?

Zelfs de advertenties van onze social media experts zullen eerst door Instagram goedgekeurd worden. Frustrerend, omdat wij de regels uit ons hoofd kennen en dus zeker zijn van een goedkeuring. Zodra je Instagram advertentie is gemaakt, komt deze in een wachtrij voor beoordeling.

Goedkeuring door echte mensen?

Volgens insiders wordt de goedkeuring door Facebook (het moederbedrijf van Instagram) gedaan door zowel echte mensen als een algoritme. Er worden elke dag tienduizenden Instagram ads live gezet, wat simpelweg niet allemaal handmatig door mensen kan worden gedaan.

Meeste kans op goedkeuring Instagram promoties

Als wij de gegevens analyseren op tijdstippen van goedkeuring van de meeste Instagram promoties, zien wij dat klanten de meeste kans op goedkeuring van een advertentie kunt verwachten bij een publicatie op werkdagen tussen 08-00 en 20:00 (Pacific Standard Time).

“Plaats Instagram promoties aan het einde van de werkdag.”

Aangezien Facebook en Instagram natuurlijk Amerikaanse bedrijven zijn, betekent dit een tijdsverschil van 8 uur, waardoor je in Nederland het beste een Instagram promotie kunt aanmelden tussen 16:00 uur en 20:00 uur. Om die reden melden onze Instagram experts de promoties aan het einde van de werkdag aan.

Waarom promotie niet goedgekeurd door Instagram?

Het Instagram promotie algoritme beoordeeld als eerste waarom een promotie op Instagram niet wordt goedgekeurd. Het algoritme herkent bepaalde woorden als ‘verboden woorden’, maar soms ook als deze niet echt verboden zijn. Zo wordt een advertentie met het woord ‘seks’ direct afgekeurd, want dat woord wordt door het preutse algoritme afgekeurd als ‘verboden woord’.

Maar soms wordt het goedkeuringsproces ook gedaan door mensen en daarmee blijft de goedkeuring van je promotie beetje subjectief. Dezelfde advertentie kan door Bruce worden goedgekeurd en door Kelly worden afgekeurd. Wij vermoeden dat het algoritme een voorselectie maakt van alle twijfelgevallen en deze uiteindelijk bij een echte medewerker terechtkomt.

Gevaarlijk: teveel afgekeurde Instagram advertenties

Mocht je bijvoorbeeld in een ondeugende niche zitten, zoals speeltjes voor in bed, dan kun je denken: ik ga gewoon mijn advertenties toch aanmelden en het proberen. Toch schuilt daar een gevaar in, want als je teveel afgekeurde Instagram advertenties hebt kan jouw account geflagged worden en in het ergste geval geblokkeerd worden.

Facebook advertentie accounts kopen

Laatst zagen wij ergens een advertentie van iemand die oude Facebook advertentie accounts kopen wilde. Nu zou je kunnen denken, waarom wil iemand advertentie accounts kopen? Wij vermoeden dat deze persoon iets wil doen in bijzondere niches (denk aan bitcoins of online gokken) en met een oud Facebook advertentie account het extra oplettende algoritme wilde omzeilen.

Trust score op Facebook

Facebook kijkt net als andere grote platforms waarschijnlijk naar de trust scoren. Hoe langer je promoties plaatst, hoe minder verworpen advertenties je hebt, en wij vermoeden dat het algoritme dan minder kritisch je advertenties scant.

Oude Facebook accounts

Wij zien dat oude accounts waarop al jarenlang wordt geadverteerd en veel geld is uitgegeven Instagram promoties vaak direct worden goedgekeurd. Kortom, het is een kwestie van een goede reputatie opbouwen, net zoals in het echte leven ;-).