Hoe maak je boeiende video’s voor werknemers?

video's voor werknemers

In Nederland bestaat een steeds groter deel van de werkende bevolking uit mensen die worden betaald om te denken en te leren. Om je werknemers continu te laten leren, moeten je e-learning video’s een zorgvuldig samengestelde mix zijn van relevante content en entertainment om ervoor te zorgen dat werknemers de informatie daadwerkelijk bekijken en onthouden. Wij delen vier tips voor het genereren van e-learning video’s om je op weg te helpen.

Met een goed ontwikkelde e-learning video kunnen medewerkers zo vaak als nodig pauzeren, afspelen, terugspoelen of herhalen. Video is een boeiend medium omdat het leren in je eigen tempo mogelijk maakt en de effectiviteit van het leerproces op de werkplek vergroot.

Dat gezegd hebbende, het maken van e-learning video's kost wat tijd en moeite. Wij delen graag enkele (hopelijk) bruikbare tips opgenomen om de ontwikkeling van de video soepel te laten verlopen.

Houd het kort

Als het gaat om e-learning video's, met name die over ingewikkelde onderwerpen, is minder vaak meer. Dus, in plaats van alle informatie in een enkele video te verwerken, splits je het cursusmateriaal op in meerdere kortere video's en verzamel je deze in een afspeellijst.

In principe zou je e-learning video's in moeten zetten om informatie op een zo eenvoudig en snel mogelijke manier over te brengen.

Maak het levendig

Wij pleiten ervoor om voorbeelden te laten zien van vaardigheden die in praktijksituaties worden toegepast in plaats van simpelweg te vertellen wat ze moeten doen. Zo geef je betekenis en context aan hetgeen je wilt overbrengen.

Vertel een verhaal

Want wie houdt er niet van een goed verhaal?

Het maakt niet uit welk medium je kiest, met behulp van eenvoudige verhaalelementen houd je de kijker geboeid. Dit maakt het tegelijkertijd een stuk makkelijker om de informatie te volgen en te onthouden.

Voeg animaties toe

Cartoons en animaties hebben maken online cursussen leuker om te volgen. Ze maken saaie onderwerpen leuker en nemen de verveling weg bij het leren – zonder de leerstof te overschaduwen.

Daarnaast zijn animaties een perfect hulpmiddel om zaken weer te geven die niet kunnen worden gefilmd door echte camera's. Dit is handig, vooral als het gaat om ingewikkelde onderwerpen.

Maak gebruik van interactieve elementen

Gebruik technische tools om quizzen, klikbare links aan video's, minigames, vertakkende scenario's en meer toe te voegen. Interactieve elementen niet voldoende? Vraag ons dan naar de mogelijkheden omtrent interactieve video's.

Wil jij een e-learning video laten maken?

Neem dan contact met ons op. Onze video specialisten helpen je graag op weg!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.