Hoe word je een 3D animator?

hoe word je een 3d animator

Een 3D animator ben je niet zomaar, in tegenstelling tot sommige andere beroepen is het maken van 3D animaties niet iets wat je binnen enkele weken, maanden of zelfs jaren onder de knie hebt. We kunnen 3D animaties met recht kunst noemen, als 3D animator breng je levenloze objecten tot leven door middel van beweging. Je kunt beginnen met een 3D animatie opleiding, (online)cursus of boek.

De taak van een 3D animator

Als animator heb jij de taak om levenloze objecten tot leven te brengen door middel van beweging. Een 3D animator kan ieder 3D element tot leven brengen, die zie je terug in video games, films, televisies en commercials. Een animator laat het publiek vergeten dat bepaalde 3D objecten niet echt zijn. Voor je het weet voel je empathie voor een huilende koelkast, om maar iets te noemen.

Geduld is een schone zaak

Animator word je niet van de ene op de andere dag. Wees geduldig, verwacht niet in een mum van tijd een animatievideo als Finding Nemo te kunnen maken. En realiseer je dat hoe goed je ook bent, enkele seconden een animatie maken zal altijd uren duren. Dat is nu eenmaal zo.

Ook moet je het als animator leuk vinden om te observeren en bestuderen, goede observaties die tot leven worden gebracht in een animatie maken het verschil, zeker bij het tot leven laten komen van karakters. Unieke en interessante eigenschappen maken de man en in het geval van animaties het karakter.

Hoe verzin je een karakter?

De meeste animatoren, in ieder geval degene die wij kennen zijn van nature nieuwsgierig, observeren, kijken de kat uit de boom. Zij hebben een andere kijk op de wereld en doen gedurende het dagelijks leven inspiratie op voor karakters in toekomstige animaties. Ze zien details die de meeste andere mensen niet zien.

Technische vaardigheden

Geweldige animaties worden gemaakt door de beste animator, niet door de persoon die het best met de animatie software om kan gaan. Desondanks zijn technische vaardigheden wel een vereiste voor het gebruik van animatie software (ongeacht welke je kiest). Het kost tijd voor je de software onder de knie hebt.

Wat is je doel?

Er zijn veel verschillende animatiestijlen, de animatiestijlen in video games verschillen van tekenfilms, een uitleganimatie verschilt van een interactieve animatie. Bepaal voor je enthousiast van start gaat welke stijl jij het liefst wil leren om met het juiste leerproces te starten.