Hoeveel unieke bezoekers heeft NU.nl?

unieke bezoekers nu nl

Dat NU.nl veel bezoekers heeft, dat is voor de meeste mensen geen geheim. Maar hoeveel bezoekers trekt de website van NU.nl? One Media dook in de statistiek, en constateerde dat NU.nl de grootste Nederlandse nieuwssite is met een bereik van 7 miljoen unieke bezoekers per maand. Niet verrassend daarom dat veel merken en mediabureaus adverteren NU nl graag in het mediaplan zien, aangezien de site meer dan 49% van alle Nederlanders van 13 jaar en ouder bereikt.

Bereik van nieuwssites in Nederland

Andere grote nieuwssites in Nederland zijn AD.nl, NOS.nl en Telegraaf, die alle drie meer dan 5 miljoen unieke bezoekers per maand weten te genereren. Uiteraard zorgen sommige nieuwsevents enorme tijdelijke pieken, denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen waarbij NU.nl op één dag meer dan drie miljoen bezoekers trok.

Printbereik vs. online bereik

De markt voor nieuwsbezoekers omvat ongeveer 6 miljoen Nederlanders. Anno 2021 bereiken AD.nl en Telegraaf.nl online al meer mensen per dag dan met de papieren krant. Bij regionale nieuwsmedia is dat precies andersom, daar ligt het traditionele printbereik hoger dan het online bereik.

Geschiedenis NU.nl

De geschiedenis van NU.nl gaat terug naar 1999, destijds was NU.nl de eerste website die 24 uur per dag online nieuws publiceerde. De oprichters van NU.nl verkochten de nieuwssite een jaar laten voor 20 miljoen gulden aan uitgever VNU, dat een jaar later werd overgenomen door Sanoma. In 2020 kwam NU.nl in handen van DPG Media.

Wat maakt NU.nl interessant voor adverteerders?

NU.nl is de meest bezochte nieuwssite van Nederland, en daardoor ook een bereiksknaller voor adverteerders. De website omvat een duizelingwekkende 800 miljoen pagina’s met nieuws, achtergrondnieuws en lifestyle & entertainmentnieuws. Anno 2021 komt meer dan 75% via de mobiele website en de Android of iPhone app.