Instagram 2022: ‘alle video formats worden Reels’

Instagram reels

Volgens de topman van Instagram Adam Mosseri worden in 2022 alle videoberichten, dus Reels én Stories (wat weer het ‘oude' IGTV is) samengevoegd in het shortform videoformaat Reels. In een video voor gebruikers en bedrijven die Instagram advertenties inzetten zegt Mosseri dat het social media platform in 2022 nóg meer gaat inzetten op video. Ook deelde hij mee dat Instagram komend jaar nieuwe verdienmodellen voor influencers gaat introduceren.

Instagram wordt steeds meer video

In juli 2021 zei de topman dat Instagram niet langer een app is voor het delen van foto's en dat Instagram zich zou gaan richten op video. In 2022 wordt die strategie nog eens onderstreept. Mosseri zegt dat de belangrijkste doelstelling in 2022 voor Instagram wordt dat alle videovormen die nu in Instagram zitten, worden ‘geconsolideerd' rondom het Reels format.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adam Mosseri (@mosseri)

Instagram Reels vs. TikTok

Instagram Reels is een functie die lijkt op het snelgroeiende sociale platform TikTok, waarbij gebruikers alleen korte video's kunnen posten. Waarschijnlijk gevoed door de felle concurrentie van TikTok heeft Instagram in 2021 een centrale plek aan Reels gegeven in de Instagram app. Topman Mosseri zegt dat Instagram zich opnieuw inzet om Reels als product verder te laten groeien.

Instagram Messenger

Een andere verbetering gaat Instagram komend jaar doorvoeren in de Messenger functie. Mosseri zegt dat het duidelijk wordt dat berichten versturen voor vrienden de meest belangrijke manier is om elkaar online te ontmoeten, en daarom gaat het bedrijf in 2022 de berichten functie in de Instagram app verder uitbreiden om het versturen van berichten nog makkelijker te maken.

Influencer marketing

Ook was er nog goed nieuws voor content creators en influencer marketing bureaus die financieel sterk leunen op influencer marketing via Instagram: voor hen gaat het sociale platform nieuwe manieren introduceren om influencers geld te laten verdienen via de app. Wellicht hint hij op nieuwe e-commerce functies binnen de app, maar dat zullen we in 2022 gaan zien.